מה אתן אומרות על זה...

לימי *

New member
מה אתן אומרות על זה...

חברה טובה שלי גם עוברת טיפולים בסורוקה, החודש זו הייתה ההפרייה הרביעית. החזירו לה 3 עוברים והיא קיבלה גסטון. לאחר שבוע הפסיקו ואמרו שלא צריך. גם לא כוריגון. ביום חמישי היא התחילה להרגיש רע מאד, קוצר נשימה, בטן מתוחה לדבריה כמו חודש תשיעי, היא התנפחה וכו´ היא קפצה לביה"ח והרופא אמר לה שכנראה שיש לה גירוי יתר אבל כל עוד שהיא יכולה לסבול ולהחזיק נמעמד שתסבול. אתמול בעבודה שוב אותו דבר ואנשים התחילו לשאול אותה כי היא נראתה ממש רע אמרתי לה שאני לא מקבלת את תשובת הרופא ושתחזור לביה"ח. היא חזרה והוא אמר לה שוב יש לך גירוי יתר ואין מה לעשות זה לא המקרה הכי חמור ומה שאני יכול לעשות אם תרצי זה לאשפז אותך ליומיים ומקסימום יקחו לך דם. היא לא רצתה ודבר נוסף שהוא אמר לה שכנראה שהיא בהריון כי אז יש יותר גירוי. ביום שלישי בדיקת הבטא המיוחלת. היא חזרה הביתה. מה אתן אומרות? הוא היה צריך לנהוג כך? ואצלי , הכל חראגיל, הלכתי להזרעה למרות הזקיק הבודד ובצד החסום ונקווה לטוב.

באאבו

New member
לימי,

קודם כל, שיהיה לך בהצלחה עם ההזרעה. לפעמים דוקא המקרים שנראים עם הכי פחות סיכויים, מצליחים. לגבי החברה שלך. אני די חלוקה בדעותי. מצד אחד, זה באמת גירוי יתר, והאם יש מה לעשות כשהיא מחכה לבטא? (אני לא מבינה הרבה), שתשתה המון המון המון המון המון!! שלא תפסיק לשתות. מצד שני, נראה לי שהרופא היה קצת קר וקונקרטי אליה, לא? מעצבן לשמוע שיש רופאים כאלה שמטפלים בנושאים כאלה רגישים. כאילו מדובר בפצע בלחי. בכל מקרה, לדעתי, כדאי לה להתאשפז, ככה לפחות היא תהיה תחת השגחה. לא יודעת אם ממש עזרתי, שיהיה לה בהצלחה, באבו

אושרת@@

New member
היי לימי

גם לי היו שלוש פעמים גירויי יתר בשחלות אבל הרופא אישפז אותי ישר ולא אמר לי לסבול בבית איזה מן דבר זה? וגם לי אמרו שיוכל להיות שבגלל שאני בהריון יכול להיות גירוי יתר בשחלות - אבל לא! לא הייתי בהריון אז אני מקווה שהיא כן בהריון וזאת הסיבה לכך אבל שלא תפתח סתם תקוות וציפיות. ובאשר אליך אני מאחלת לך השתרשות מהנה ובהצלחה. וגם לחברה שלך...

באאבו

New member
וואו, איזה חוצפה מצד הרופא

להגיד שהיא אולי בהריון. אם לי אומרים דבר כזה, חליעאה לוופלה... אני כבר מזמינה אולם לברית. צחוק צחוק, אבל זה באמת קצת חסר התחשבות, לא? זה נושא נורא נורא נורא רגיש.

לימי *

New member
תודה! כמה שאתן צודקות גם אני אמרתי

לה שהרופא ממש חסר התחשבות. אסור לתת אפילו תקווה קטנה כי אח"כ האכזבה גדולה והיא באמת תישבר! מספיקה הציפיה. עכשיו אני רוצה לספר לה ומהבוקר אני לא מצליחה להשיג אותה והיא אמרה לי שלא תלך לעבוד. אני מקווה שהיא בסדר ולא בביה"ח.

לימי *

New member
תגידו אך אני שולחת את ההודעות במייל

ראיתי שבסוף הודעה יש שלח הודעה באי מייל ואני פותחת חלון וכותבת את הכתובת אבל אין שלח!

מרב.

New member
הי לימי,

מעבר לכך שהרופא חסר אחריות פעמיים- הן בהפסקתו את התמיכה (היה יכול להמשיך ולתמוך באוטרוגסטן או גסטון) והן בעצם היחס המזלזל והבלתי אחראי- חבל שהיא לא התאשפזה. אני הגעתי לעבודה עם ההיפר, אבל באותו יום שהתאשפזתי נראיתי ממש רע, לא יכולתי לזוז הרבה ממקום למקום- וזה יכול להיות מסוכן. גם כל הליטרים הרבים ששתיתי לא עזרו, וזה השלב שבו צריך להתחבר לאינפוזיה. אם היא עדיין במצב הזה רצוי שתיגש למיון נשים, ושם יבדקו על ידי בדיקת דם פשוטה מה מצבה (בדיקה שנקראת HCT ובודקת את ריכוז התאים בדם לעומת הפלזמה. כאשר ריכוז התאים גבוה ביחד לפלזמה, סימן שאין נוזל בדם- וזה מסוכן) ויחליטו האם צריך לאשפז. כדי לשלוח לה את ההודעה, לחצי על הכפתור הכתום מימין לנושא ההודעה, ואז ההודעה תיפתח בדף אחר, שאותו תוכלי לשלוח כמו שהוא. את יודעת מה, הנה, תעתיקי את זה לאימייל ושלחי לה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=180&msgid=1829202 והלוואי שבתוך ההיפר הזה מתבשל לו הריון, מרב

שתצלם את שבועת הרופא ותמסגר

לו שיתלה אצלו בחדר, כי הוא כנראה שכח... מה זה שתסבול???? ומה ההפסקה הפתאומית הזאת שהוא גזר עליה? ואיך מחזירים אותה הביתה ככה? מקווה שבשעה זו המצב ברור יותר, ובהצלחה לך, לימי!

נועם@בת

New member
הנה מה שלי יש לומר על זה

אני,את וגם כל יתר בנות הפורום לא ראינו את החברה שלך, ולא מכירות את ההיסטוריה הרפואית שלה. הרופא שראה אותה, אמר לה בפירוש שאם היא יכולה לסבול- שתחזור הביתה. כשהחמיר המצב הוא הציע לה לאשפז אותה- והיא סרבה. קצת קשה לי להבין על מה הביקורת. הוצע לה טיפול, והיא לא הסכימה לקבל אותו. אם היא היתה יותר אחראית היא היתה נשארת לבדיקות מקיפות, ושומרת על עצמה. לגבי הסיכוי להריון- זה נכון. כשיש הריון הגירוי מחמיר, ולכן יש בגירוי מעין "סימן טוב" (לא שזה עובד
) איך ומה הרופא אמר בדיוק- את זה הרי אנחנו לא יודעות, נכון? בקיצור, כאשר מספרים סיפור מכלי שני, צריך מאוד להזהר, ולא נראה לי הקטע של להתנפל ולפסול את הרופא מבלי שאנחנו באמת מכירות את סיפור המקרה. ולגביך לימי - נקווה שהביצית תסחף לה לצד הפתוח ותוסיף לנו לסטטיסטיקה של הפורום הריון מהצד החסום
נועם

למעלה