מה אתם?

אני דווקא מאמין באלהים ובתנ``ך

קשה לאנשים להאמין שיש אלהים שברא עולם שלם, טוען שהוא טוב והורג 6000000איש מהעם הנבחר שלו. אבל עוד יותר קשה להאמין שהיה לפני 3000 שנה בן אדם (גאון מאוד אני חייב לציין) שבזמנו החופשי ישב במערה שלו וכתב ספר שנקרא תנ``ך. ועם השנים .. שני שליש מהעולם האמין שכל מה שהוא כתב קרה במציאות. יש אלהים !! אם לא של התנ``ך אז מממ... ווטרס ? או ג`ורדן ...

N0

New member
אישית...

N0 מאמין בקיומו של כוח עליון, איפלו הרבה כוחות עליונים קטנים שיושבים במעגל ומעשנים גראס כל הזמן זה לא ממש מפריע לו אבל הם קיימים. הוא גם מאמין שכל אחד מהכוחות העליונים האלה נמצא בתוכנו ואנחנו רק צריכים לדעת להשתמש בהם. כאילו לעזאזל כולכם מאמינים באטומים אלקטרונים ופרוטונים אבל מי שלומד כאן פיזיקה בטח שם לב שכל מה שאין שום דרך להוכיח שהם קיימים וכל הנוסחאות מתבססות רק על סמך מה שקורה במציאות ומשערים שיש אטומים ועוד כל מיני דברים אבל תחלס שום דבר לא בטוח. N0

rastotman

New member
גוד איז דד- תסבירו לי מה זה אומר?

אלוהים, מממ, אני לא מאמינה בזה. אני גם לא רואה איך אחרים יכולים להאמין בזה, או איך אפשר להיות פרחה, או למה להיות אחת כזאת ועוד הרבה ממיסתורי היקום. אם יש משהו דמוי אלוהים הוא רחוק מדי בשביל להיכנס אל תוך תווך הדברים שצריך להיתייחס אליהם, אבל בתור רעיון חמוד, אלוהים ה רעיון חמוד. ופה ניכנס העניין שאנשים המציאו דברים מאוד חמודים במהלך השנים, פשוט יש להם את הקטע של לקדש דברים ולהפוך אותם לקלסיקות ולאופנות ולפריים טיים, אז אולי צריך לתת היזדמנות לטימטום, יש גם מה לראות בפריים טיים- אבל מצד שני, באמת לא צריך לקחת שיעורים כמו אקולוגיה ברצינות, אין טעם לאולקוס מטומטם!

kirk hammet

New member
אני אטאיסט

וגאה בזה ... העובדה היא , שיש הסברים הגיוניים ביותר לכל מה שקרה בעולם הזה , ואני לא רוצה איזשהם הסברים שאנשים המציאו לפניי כ-5000 שנה בלבד

kirk hammet

New member
איזה לא

שמעת על המפץ הגדול ? שמעת ?! אני מניח שכן רק אחד משרשרת של דברים שאני לא יודע אותם עדיין ואולי גם מדענים אינם יודעים חלק מהם כל הזמן לומדים דברים חדשים וטוב שכך

rastotman

New member
יש קיציס!

או קיי, לא קראתי את כל התגובות, ואני אשמח להיות הראשונה שאומרת את העיסת טלויזיה שמעכו לי לראש הזאת, אבל אם לא, עם המחבר [``אור אן אנט..`` {חברים, ג`ואי בבית קפה יודע שהתינוק זכר..}] [לקשי ההבנה מאוד- כבר אמרתי שקשה לי להשאיר דברים חצי מוסברים? תוסיפו ת``ףים איפה שנוח לכן] המוכשר הסליחה. -כן, אז- למה למה למה נידמה לך שתיאוריות על המפץ הגדול יותר טובות מהתאוריה על אלוהים? כמו שנו אמר, גם הפיסיקה מבוססת על תאוריות והשערות, ופעם אש נחשבה ליסוד, או כמו המסר מהסידרה שראינו בכיתה ח` לפעמים בשיעורי דליה, ``סופי לעת עתה``, משמע תלמדו את החומר למיבחן, אבל אל תיקחו אותו יותר מדי ברצינות. [למרות שהמסר יותר בכיוון של תלמדו את מה שידעו לפניכם עד גיל ארבעים, תיתחתנו ואז תתחילו ללמוד קבלה {עוד קישור *לא ממש* (תיראו, הדגשתי!) נכון, תיתעלמו ממני} - אבל אפשר להקצין את זה לכיוון הטימטומי בשביל הפואנטה]. -אני מיצטערת על כל הבילבול של הסוגריים, אני לא יכולה לקרוא את מה שאני כותבת בלי להוסיף. -שוב, מפצים גדולים זה לא אמיתי. [גם אם ניתעלם לרגע לבעיות של התאוריה בקשר למפץ הגדול בעצמה- כיתה מדעית כיתה מדעית, אבל לא צריך להגזים]. אם נוח לך לחשוב שאתה תוצר של אבק כוכבים, אתה לא צריך להרגיש שום חצי עליונות על אנשים אנטי אטאיסטים. אז לך יש אנשים חכמים, וספרים וניסויים, ובכלל תאוריה שנורא נחמד לשמוע עליה, והרבה אנשים חוקרים אותה ואפשר ללמוד עליה מכל מיני כיוונים ויש לך סיכוי פעם גם להיות מאלה שמשנים אותה. העניין הוא שגם באלוהים מאמינים כמות גדולה מאוד של אנשים, מכאן שההיסתברות מצביעה על כמות של אנשים אינטלגנטים בתוכם. ואנשים אנטלגנטים מטבעם צריכים עניין מסוים בחיים, ותאוריות יפות ומפורטות, איך להגיד, ברמה קצת יותר גבוהה מהתנ``ך. אז הם יחפרו בתוך הספר שלהם שהם כל כך אוהבים, ובתוך הספרים של האנשים החכמים היותר זקנים מהם ויוציאו דברים שהיו יכולים לספק לפחות ערוץ כמו נשניונל ג`אוגרפיק שלא משדר כל היום, אם לא ערוץ שמונה שלם עם הפקות מקור ישראליות. והרי כולנו כבר זכינו ללמוד שיש כזה דבר חוקרים ספרותיים, וגם הם מוצאים הוכחות ותקדימים לדברים שהם אומרים בספרים שכתבו לפניהם- זה נישמע מטומטם כי אולי זה מה שזה, אבל אנשים חיים חיים שלמים תוך כדי שהם מאמינים בזה, בשבילם זה אמיתי כמו התאוריות המטומטמות שלך [טימטום ברמה הכי תאורתית שאפשר, נא לא להעלב]. אז יש כאלה שחיים בעזרת השם וזהו, בלי להיתעמק יותר מדי בסיסמאות, יש כאלה שיודעים שהיה בום גדול ואז ענן ואז כדור ארץ ודינוזאורים ומטאוריט וקופים וגלגל- אבל הם אנשי הפריים טיים, לא לפיהם דנים תאוריות. ומספיק להגיד דברים רעים על התנ``ך והרב עובדיה יוסף, אלא אם כן יש לכם הוכחות.

Panther

New member
אני אלוהים

אני אתאיסט, אני לא מאמין שיש אלוהים, כי זה פשוט תפקיד טיפשי מדי. זה טיפשי שמישהו חושב שיש ``איש אחד`` שכל היום יושב וכותב לו את המעשים הרעים שהוא עשה ואת המעשים הטובים שהוא עשה. אם באמת היה אלוהים, זה לא היה נמאס לו כבר מזמן? אבל אני חושב גם שיש תופעות שמיוחסות ל``אלוהים`` ע``י אנשים מסוימים, אבל שגם בני אדם יכולים לגרום להם לקרות. על-טבעי הוא כוח שהאדם יוצר, לא שום אלוהים.

כאילו שלא ידעת את זה

אתאיסטית גמורה.... וגם אם יש אלוהים (ואין) הוא בטוח לא זה מהתנ``ך....

Hell is beige

New member
יובל זה אתה?

אהה.. וד``א, אני מאמין שיש כוח עליון אבל לא בהגדרה התנ``כית ושהדוסים (לא כולם, רחמנא ליצלן, רק אלה סטייל עובדיה יוסף) משתמשים בהדרה מעוותת שלו בשביל להשיג את כל מה שהם רוצים (כסף, כסף ועוד כסף!!! אבל רק ביום חול)... החמשוש באמונתו יחיה

hasaroot

New member
איך שקראת לזה, אגנוסטי..

זה מה שאני.... אני לא אטיאסט ולא דתי, מן חילוני מאמין במקצת.... יש את השאלות הקיומויות בסגנון ה``איך הגעתי לעולם?``, ``למה אני כאן?`` ו``מה זה בעצם היקום?`` - אלו שאלות שמעבר לידיעה שלנו, ואולי מישהו (אלוהים?) פשוט לא רוצה שנדע שהוא אחראי לכל העסק הזה.... אבל בכל זאת, אני לא יכול לחתום שיש איזו ישות עליונה ששומרת על כולנו ודואגת שהכל ילך כראוי, וכששואלים ``אז מה קרה בשואה?`` אז עונים ``אלוהים עובד בדרכים מיסתוריות`` (כולם יודעים שזה תרגום די רע שלי... ובכלל תשובה די גרועה ומצוצה מהאצבע.). פשוט אי - אפשר לענות על השאלה הזאת ואני מאמין שכל בן - אדם שיש לו דעה מסויימת, יכולים להעיר לו הערה או לשאול אותו שאלה שתשנה לו את כל צורת החשיבה, לפחות בנושא הזה. לשני הצדדים יש שאלות די בנאליות לצד השני ולצד השני עונה שתשובות די בנאליות... עצוב בהרבה מישורים..... יכול להיות שיש איזו אמונה נסתרת של איזה נזיר בשנת 2124 לפנה``ס (היו בכלל נזירים אז...?) שזו היא האמונה הנכונה...... יכול להיות שאנחנו מנסים להסתכל כ``כ עמוק, כשבעצם התשובה היא מול העיניים? למה אנחנו בעצם חיים? hasaroot ברגע של תמיהה

flowr..

New member
לי אישית

די קשה להאמין שיש איזה מישהו שנמצא בשמיים ושיש לו כוחות על-טבעיים... ויש גם את השאלה הנצחית הזאת- אם יש אלוהים, איך זה שיש כ``כ הרבה סבל בעולם? כן כן, אני יודעת, ``אלוהים יוצר את האוכל של היונה אבל לא שם לה אותו בפה`` (אני לא זוכרת את המילים המדוייקות של הפתגם הזה...) אבל אני לא יודעת... אני מאמינה שהאדם יוצר את הגורל של עצמו... אני אטאיסטית. (או אתאיסטית, איך כותבים את זה?)

למעלה