מה אתם?

טרנט

New member
מה אתם?

בעקבות ההודעה של hasaroot, נזכרתי שיש שתי סוגים של אנשים שלא מאמינים באלוהים. יש את זה שכולים מכירים, האטאיסט, שלא מאמין באלוהים או יצור עליון. ויש את הפחות מוכר... האגנוסטי; הוא מאמין שאין הוכחה שיש אלוהים או יצור עליון (בקיצור לא מאמין באחד), אבל לא שולל את הסיכוי שיש יצור עליון או אלוהים. אז מה אתם? (ולמי שמאמין באלוהים, שישב בפינה ולא יגיב על ההודעה בדברים כגון ``כופר!`` :)).

פיצפונת

New member
לא בזה ולא בזה אלא בעצמך

שאלה- למה בני האדם צריכים להאמין במשהו שיותר גדול מהם..? לא היה עולם יותר יפה, עם כל בנאדם היה מאמין בעצמו ועצמו בלבד? תחשוב על זה רגע...

טרנט

New member
לא ממש....

כולנו היינו הופכים להיות אגואיסטים... :). אבל אני מדבר על אנשים שלא מאמינים באלוהים... האם הם שוללים את האפשרות שקיים אחד, או שפשוט אומרים שהם לא יודעים?

פיצפונת

New member
כח רוצון אחי

לא-לאגואיזם אין שום קשר.. מאמין בעצמו, שמה..מאמין ביכולות שלו...לא בדברים שהוא לא.. לא צריך כח עליון כדי להתקיים, צריך רק להאמין בעצמך, כח רצון יכול לשנות דברים

snaps

New member
אאממ..לי נראה שאני

משתייכת לקבוצה הראשונה שציינת.... אני לא מאמינה שיש מישהו למעלה... וזה לא שאני *מאמינה בעצמי* כמו שפצפונת אמרה,למען האמת, אני לא מאמינה בכלום... (??)

בלאונט

New member
איך אתה מדבר?!

כן, כן. גם בגן כשהגננת הייתה שולחת אותי לפינה כי זרקתי על דניאלה שקית שוקו, לא יכולתי לשבת בשקט. אני ריאליסט, הגיוני, שאף פעם לא פועל אמוציונלית, עושה הכל כדי לאמוד את כל העובדות בכל נושא מסויים ואז קובע את דעתי, מאמין באלוהים. זה לא סותר, אם מסתכלים על זה כפי שזה באמת. כאשר מדברים על אלוהים, לדעתי אי אפשר להתעלם מרוח האמונה עצמה. יש אנשים המומים מאיך שכלכך הרבה אנשים בעולם יכולים להאמין שיש איזו שהיא ישות שיצרה אותם בלי שיש להם הוכחות. אך אותם אנשים מתעלמים מהעובדה שבעצם כך שאדם מאמין הוא לא צריך הוכחות, כי הוא מאמין - זה רוחני. עצם האמונה באלוהים גוררת תפיסה רוחנית מסויימת שלא מושתתת על עובדות, ראיות והוכחות, אין בעיה שאין לה פתרון ואין שאלה שאין לה תשובה. אני מאמין באלוהים מבערך מיליון סיבות, ביניהם אני חושב שהמדע עדיין לא סיפק אותי. המפץ הגדול, סיפור טיפשי. איך נוצר אותו כוכב כלכך עצום? אהההההההה, אני לא יודע - העולם נוצר במפץ הגדול. חלקיקים של מימן שחוברו יחדיו? מאיפה בא המימן? איפה ההתחלה? ולאן הכל הולך? ומעבר לזה, המאורעות הקטנים בחיי שגורמים לי לתהות, לנתח ולהבין שהסבירות של הקיום שלנו ושל כל מאורע בחיינו כלכך נמוכה, משהו חייב להיות מאחורי זה. מעבר לכך, אנשים זקוקים לאמונה, אנשים יאמינו, תמיד. באסון הבא, באיום הבא, בדיכוי הבא הדת תמלא את אפינו - האמונה את וורידינו, אנחנו בני-אדם, זקוקים לאלוהים.

Oi Vey Zmir

New member
רק כדי לעצבן אתכם

אלוהים יכול ליצור אבן שהוא לא יכול להרים אותה? ניתן לפתוח פורום בנושא ``שאלות שאף אחד לא רוצה לענות עליהן``. אוי, שיכולה להרים כמה אבנים שעוד לא פגשתן כמותן בחיים!

בלאונט

New member
האמת היא שיש לזה תשובה

אני הייתי בפגישה עם קבוצת סטודנטים שהגיעו מקנדה למפגש בארץ, ושם פגשתי דתי אורטודוקס, מהכבדים האלו, ושאלתי אותו את אותה השאלה - הייתי המום. הוא נתן לי הסבר של איזה חצי שעה, עם ציטוטים ואמצעים אומנותיים (אני מגניב) וממש הסביר לי איך פותרים את השאלה. שוב, הפתרון לשאלות האלו אף פעם לא יהיה בהתהוות הפיזית של אותה שאלה אלא ברמה הרוחנית שלה, כי זה כל העיניין באמונה. תשאל את אחד הרבנים באזור מגורייך (מישהו פתוח מחשבה ולא חרדי שיתרגז עלייך על שאלה פרובוקטיבית שכזו), ותהייה המום: יש לזה תשובה.

Oi Vey Zmir

New member
בלאונט אני קוראת אותך לסדר

להבדיל מנעל (שכמו השבלולים, גם הוא חצוי בעניין המיניות שלו [ויוצא קרח מכאן ומכאן? איפה ההודעות הערצה איפה]) אני נקבה, לא בת- מכאן שאני לא מתביישת בכך (אין לי כוח להכנס לזה). אם תקרא את ההודעות שלי עוד פעם, תראה שלא ניסיתי להסתיר את זה שאני נקבה, אז מכאן יש רק פתרון אחד- נעלבתי. חוסר תשומת לב מעורר קבס פשוט (תמיד רציתי לכתוב את זה) אוי

בלאונט

New member
אבל, אבל, אבל...

כתבתי בהודעה שמיד אחרי זה שההודעה מיועדת לשתי המינים. אבל לא איכפת לי שתעלבי, צריך קצת וויכוחים בפורום הזה ;)

Funeral_Drum

New member
נוווו

למה אתה כזה מרגיז? אם יש לזה פתרון אז תרשום אותו. זה מעניין הדברים האלה. הגישה של הפתרונות תמיד ממש מגניבה shine

זאת השאלה הכי מטומטמת שראיתי

בחיים שלי .. היא מנסה להיות מתוחכמת או משהו כזה .. אבל היא דפוקה לגמרי. מה ההגיון בליצור אבן שהוא לא יכול להרים אותה ?? אולי רק אלהים יכול למצוא את ההגיון .. אולי גם רק הוא יכול למצוא את הפתרון ...

Oi Vey Zmir

New member
דיר מיסטר...טרנט

שיט נהרסה לי ההודעה הייתי בטוחה שמדובר במיסטר בלאונט בכל מקרה, ההודעה היא לשניכם: הייתם בצופים במקרה? כי אתם אכן חדורים אותה רוח מסתורית של מדריכי קייטנות ו/או תנועות נוער. בחנו את עצמכם: האם הלקסיקון שלכם מכיל מילים כמו ``ג`ימלאיה``, ``ג`מבורי``, ``מסדר`` ו``המנון``? שאני אגיד חיה שמתחילה באות של השם שלי? בתור אחת שבילתה שליש מחייה (?) בקייטנת אגד המהוללה, אני חדורת טראומות אני לא יודעת לבצע את הקטע עם ה``אקזומבה`` עד הסוף עד היום. לפניי שנה בערך למדתי שבקטע של ה``שלפלף`` האכזרי היה גם את ה``קזבובו`` המסתורי (?!). טוב נו. מה שכן לא עולה לי כסף לנסוע באוטובוסים ככה זה כשאבא שלך מעביר 20 ומשהו שנה בלהצלות על קו ת``א-קריית שמונה. לילה טוב שיהיה לכם, אוי.

טרנט

New member
אני בצופים?

בחיים שלי לא התקרבתי לצופים. הדבר היחידי שהייתי זה בקייטנה כל קיץ עד כיתה ו או ז`. לא זוכר את השם של הקייטנה, אבל היא אחת הכי מוכרות (זה ליד כפר שמריהו אם זכרוני אינו מטעני). אני הייתי ביישן מכדי ללכת לצופים. עד אמצע שנה שעברה גם בקושי דיברתי עם בנות המין השני (כן, אני יודע, זה עצוב.). לפחות זה השתנה למזלי... ;-)

למעלה