Janet Jackson - Unbreakable
אלבום מאוד יפה, בוגר ומפויס עם סאונד מפתיע לטובה ופחות מיושן משציפיתי. מרגיש לי כמו מעין אלבום פרידה. מקווה שזה באמת לא האלבום האחרון שהיא תקליט.
כותב עליו תוך כדי שמיעה:
1. Unbreakable - היא משתמשת בהרבה קלישאות באלבום הזה אבל מרגיש לי שזה לא מזויף במיוחד בגלל שהיא נעלמה לכ''כ הרבה זמן והתגעגעה למעריצים וכל זה. שיר אהבה מקסים למעריציה. אוהב את הפזמון.
2. BURNITUP! - הביט עצמו די מיושן והכי 2006-7 אבל לוהט
הפזמון קצת underwhelming אבל זה אחלה קטע ומובן למה זה הולך להיות הסינגל השני מהאלבום. מיסי עושה פה עבודה מדהימה.
3. Dammn Baby - כיפי ביותר! מיד-טמפו R&B מאוד סקסי וג'אנט-ish. יש בו הרבה אלמנטים ואד-ליבס ואני אוהב את השטיקים האלה. שיר מהנה וזורם שממשיך את הרצף הכיפי שיש כאן.
4. The Great Forever - השיר המלא אפילו יותר טוב מההצצה שפרסמה. מיד-טמפו וההפקה מזכירה לי לפרקים את Not Myself Tonight של Xטינה (אולי זה רק אני). האמת שהוא ממש, ממש טוב. הופתעתי כאן.
5. Shoulda Known Better - בלדת מיד-טמפו מלודית שכזאת. היא מבצעת אותה מקסים. יש בה את הקסם של ג'אנט, אני חושב שבלי הקול שלה על גביו הוא היה נשמע כמו שיר מ- LOVE? הטראשי של ג'יילו. אני אוהב.
6. After You Fall - שיר מינימליסטי מאוד ונעים בסה''כ, שוב בעיקר בזכות הקול הסקסי והמלטף של ג'אנט. הוא קצת ארוך מדי ונמרך והמילים צ'יזיות וחרושות. האמת שלא נכבשתי אבל זו תוספת נחמדה לאלבום. אני חושב שהוא על מייקל.
7. Broken Hearts Heal - עוד שיר R&B, מאוד קליל. סוג של ג'אם כזה, מאוד אולד-סקול. עשוי היטב.
8. Night - דיסקו אורבן כזה. ניינטיזי לחלוטין אבל בקטע טוב. ההפקה מאוד מדויקת והוא זורם ברצף של האלבום מדהים. גם הוא מרגיש לי ממש אולד-סקול. הרוב יסמנו אותו כאחד השירים הבולטים באלבום.
9. No Sleeep (feat. J. Cole) - השיר הכי טוב באלבום ומשירי השנה שלי. איזו בחירה קלאסית ומדהימה לסינגל פותח. השיר שגרם לי בעצם לצפות לאלבום הזה.
10. Dream Maker / Euphoria - התחלה מהממת יש לשיר הזה, נשמע כמו סימפול או משהו שעשה קנייה ווסט
השיר הזה הוא מאוד באווירת האלבום אבל לא בולט במיוחד בעיני, למרות שהוא אחלה.
11. To Be Loved - בתכלס זה מריח כמו פילר אבל זה שיר לגמרי חמוד ולא מזיק ונשמע טוב ברצף של האלבום וגם שהוא סתם יצא לי בשאפל נהניתי ממנו.
12. Take Me Away - שיר דיי יחודי ומגניב בשביל ג'אנט. יש כאן גיטרות ואווירה רוקיסטית מובהקת, וגם גיטרה חשמלית בסוף שמשדרגת את השיר בכמה רמות. מאוד mood-driven וחולמני בעיקר בזכות האד-ליבס של ג'אנט בפזמון.
13. Promise - מעברון באורך דקה שלקוח למעשה מתוך שיר מלא שנקרא Promise of You ולקוח מתוך מהדורת Target של האלבום. עדיין לא שמעתי את השיר המלא אבל המעברון חמוד ואני אוהב את הכלים המוזיקליים שהם השתמשו בהם פה (ובאלבום בכלל, יש כמה אלמנטים אתניים שאני יכול למות מהם
).
14. Lessons Learned - בלדה אתנית מהממת שדי נגעה בי. אני אוהב את המוזיקה הנוגה והמלודית על גבי הקול שלה. ואיזו הפקה מקסימה.
15. Black Eagle - מהשירים היותר עדכניים באלבום מבחינת הסאונד לאוזניי. יש כאן מילים יפהפיות והוא נבנה מעולה. אחד השירים האהובים עלי כרגע. הוא משתלב כ''כ טוב עם Lessons Learned. משדר על אותו הגל לאורך כולו אבל זה הקסם שלו - יש לו אטמוספירה מהממת ואני מת על שירים רוחניים כאלה.
16. Well Traveled - הזכיר לי בסאונד את St. Jude של פלורנס + המכונה אבל יש בו יותר קצב והוא הרבה פחות מינימליסטי ונקי. אני אוהב את הנושא עליו היא כתבה את השיר הזה למרות הצ'יזיות. מסוג השירים באלבום שגרמו לי להסתכל עליו קצת כמו אלבום פרידה. שיר מקסים.
17. Gon' B Alright - שיר קצבי די עשיר אבל קצת מבולגן מדי בשבילי. אני אוהב את החצוצרות ואת האווירה הכללית שהיא שמחה והוא חמוד בסה''כ אבל לדעתי היה יכול להיות אפקטיבי יותר אם היה פחות צעקני. הסוף של השיר
הכי אייטונס רדיו.
אלבום ארוך
בעיקרון No Sleeep כמו שכתבתי הכי טוב.
בחצי הראשון לכל שיר יש נוכחות ואופי מוזיקלי משלו והחצי השני יותר ''מודי'' ואישי, אבל השירים מתחברים מעולה אחד עם השני, גם בהתחלה וגם בסוף.