מה אתם רוצים?

Kutaly

New member
מה אתם רוצים?

אני לא אוהב את השאלה הזאת. היא תמיד נשמעת כמו סוג של התרסה אבל מתישהו צריך לענות עליה.

נזכרתי בשיחה קצרה עם ח"כ איתן כבל שהיתה לי כמה שבועות לפני הבחירות.
אז הוא העלה את השאלה הזאת והסביר שהשדולה בכנסת בעצם לא יכולה לפעול למעננו בלי להבין מה אנחנו רוצים.
כן, הם בקשר עם ארגוני להט"ב השונים, אבל ביסקסואלים עדיין נופלים בין הכסאות כי אין ייצוג שלנו ולכן השאלה.
אז אם הממשלה החדשה הולכת להיות מושבעת בקרוב, אולי זה הזמן לאמר מה בעצם אנחנו רוצים?
בתור התחלה, לדעתי צריך לדרוש מהאקדמיה לחקור את הקהילה (ואני לא מדבר על סטודנטים שנא א' שמפיצים פה שאלונים בלי טיפת ביקורת עצמית) ולפרסם מחקרים כדי שיהיו לנו נתונים אמיתיים על האוכלוסיה המקומית. כי יש גבול למה שניתן להשליך ממחקרים שנעשו בארצות אחרות על הנעשה בארץ.
בעניין בריאות, ובעיקר בריאות הנפש, צריך לטהר את המערכת מלהטבא"קפוביה. מטפלים לא צריכים להתהדר בתואר "גיי פרינדלי" (בטח שלא כשהם מדגימים הומופוביה בעצמם), זה צרים להיות ברור ושגרתי לכולם.
חינוך, כמובן חינוך הוא מהחשובים ביותר אבל דווקא כאן אני לא מכיר מספיק את המערכת בשביל להצביע על הבעיה

איזה עוד דרישות יש לכם?

ferdinand

New member
אתה יודע, זו שאלה טובה!.

אבל עזוב'תך מהכנסת והממשלה,
במילא הם לא עושים שם שומדבר!.
אם באמת רוצים להביא לשינוי,
צריך לשלוח נציג/ה ל.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
למרוץ למיליון!!!
אחרי שראיתי את גיסתי, ש... היא אישה מקסימה,
אבל... בוא נגיד את זה ככה... די שמרנית,
הייתי אומר אפילו שהיא הייתה די הומופובית,
מתאהבת ב-טום ואוריאל,
הבנתי מה צריך לעשות!

וברצינות:
זו באמת שאלה טובה.
בכל מה שקשור ל... איך קראת לזה?....
להטבא"קפוביה (מה זה ה-ק'?)
ברור שיש הרבה מה לעשות.
בתחומים של חינוך ושינוי דעת קהל, הסברה, תמיכה. חקיקה, תיקצוב ועוד.
אמנם מצב העיניינים, באופן כללי במגמת שיפור (אני יכול להשוות מזכרוני,
איך היה לפני, נגיד עשרים שנה, ואיך היום) אבל, כמובן שעדיין,
יש יותר מה לעשות, מאפשרות לעשות.

אז מעבר לפעולות ה-להט"ביות המשותפות,
השאלה היא - אם יש ל-דומיניים בעיות או צרכים מיוחדים משל עצמנו,
שאפשר גם להגדיר ולכמת אותם,
להגדיר ולהטוות פתרונות ודרכי התמודדות.

Kutaly

New member
בטח שאלה טובה, בגלל זה שאלתי

לא יודע על המרוץ אבל לאודישנים של היפה והחנון הלכתי... לא הגעתי בסוף. הפסד שלהם!
"השאלה היא - אם יש ל-דומיניים בעיות או צרכים מיוחדים משל עצמנו,
שאפשר גם להגדיר ולכמת אותם,
להגדיר ולהטוות פתרונות ודרכי התמודדות." אז התשובה היא כן. יש לביסקסואלים/ות נטיה גבוהה במיוחד לדיכאון, בעיות תזונה, חשיפה לאלימות ולסמים (או לפחות ככה באמריקה כי אין מחקר בישראל)
[URL]https://bihealthmonth.wordpress.com/2014-campaign/[/URL]

נ.ב.
להטבא"ק = לסביות, הומואים, ביסקסואלים, טרנס, אמיניים, קוויר

Serf SaN

New member
לצערי אני חושב שעד ש

בינלאומית לא יפתחו לנושא הביסקסואליות, בארץ זה לא יגיע לבדו.
אנחנו כרגע מדינה שמאוד מושפעת מארה"ב. והנה, אפילו בארה"ב דנים על זה הרבה שאין שום ייצוג ביסקסואלי בשום מקום.
אפילו הוליווד, שהיא חזית ארה"ב והעולם כרגע, לא קיימים בה סדרות וסרטים שמדברים על ביסקסואליות. גם כאלה שעוסקות בנושא לא מעלות אותו אף פעם, או אפילו את השם. (לדוגמא: כתום הוא השחור החדש)
&nbsp
בעיניי צריך להמשיך ולתמוך בקהילה המלאה מאשר לנסות ולהתפצל. כי מה שהם מנסים להשיג הוא גם בשבילנו, בתכלס, גם אם אנחנו לא מרגישים לגמרי חלק מהקהילה הזאת..
&nbsp
&nbsp
מה שכן, לעשות מחקר רציני יכול להיות רעיון טוב מאוד. באמת שאי אפשר לדגום ממחקרים בחו"ל על מה שקורה בארץ.

Kutaly

New member
האמנם?!

שלום לך! אתה כנראה חדש פה אז נעים מאוד

בכולופן: "לא קיימים בה סדרות וסרטים שמדברים על ביסקסואליות"?! אתה כנראה לא מעודכן:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1452&MessageId=177344393#177435118
http://www.mako.co.il/pride-culture/magazine/Article-ff995bb50379a41006.htm
אז נכון שיש הרבה מה לשפר אבל אי אפשר להגיד שאין נראות במדיה.
&nbsp
לתמוך בקהילה אני מסכים, אבל לא מסכים להעלם!
לא צריך להתפצל אבל צריך לוודא שהקול הביסקסואלי יישמע.
&nbsp
וחוצמזה, בעצם לא ענית לשאלה, אז מה אנחנו רוצים?

Serf SaN

New member
היי קוטאלי :)

קורא פה תקופה אבל תמיד כתבתי בשמות אחרים.
&nbsp
דווקא קראתי את הפוסטים האלה שכתבת. אבל אתה נשמע מאוד אופטימי בעיניי, אולי אפילו יותר מדי.
בחצי מהסדרות האלה לא הוזכרה המילה ביסקסואליות בכלל. יותר ניסו ליצור מן מסתורין לגבי דמות ולמה הוא או היא נמשכים לשני המינים. כאילו יש בזה משהו מאוד מוזר ומסתורי ולא ברור...
&nbsp
&nbsp
ולגבי מה אנחנו רוצים?
נראה לי עניין בריאות הנפש יכול להיות טוב. למרות שאני אישית מטופל ולפסיכולוגית לא הייתה בעיה עם זה בכלל.
אני לא בטוח שצריך להיות פסיכולוגים שמוגדרים ספציפית לנושא..

למעלה