מה אתם עושים

מה אתם עושים

כשהילד \ ה לא רוצים לאכול את ארוחת הערב המושקעת שהכנתם להם ?
זורקים ?
אוכלים להם ?
נותנים לכלב ?
שומרים למחר ? האמת זה מוציא רותי מדעתי ואפילו כתבתי על כך בבלוג http://tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=946449

ron68

New member
חלב לובית ראשית רפואה שלמה

ברוכה הבאה לעולם האמהות המתוסכלות בעניין האוכל לילדים. אני אישית כבר הפסקתי לבשל. ילדתי אוכלת כל ערב ביצת עין וירקות. זה מה שהיא רוצה. לדעתי אין טעם להילחם על אוכל בריא ואוכל מפואר. כדאי להכין להם מה שהם רוצים ואוהבים. לזרוק אוכל בטוח שלא. תאכלי את זה מחר. מה שנקרא אם אי אפשר להילחם בהם עדיף להצטרף אליהם. שיהיה לך בהצלחה.

סיוולה

New member
אני בדרך כלל נותנת לחתולה שממילא

ממתינה בשמחה ובששון כי היא כבר מכירה את הסחורה שיש לי בבית. בשורות טובות וחג שמח, ורד

s h o o s h a

New member
אוכל

בעיה מוכרת, אני מניחה, כמעט בכל בית בעולם. ולכן, השיטה שאני אימצתי כשהיו ילדיי קטנים, לשאול "מה אוכלים היום?" ולהכין בדיוק את זה. כך, בדרך כלל הצלחתי לפתור את 'מצוקת' התהיות של מה לבשל. וכמו שאמרה לפניי ron68 "אין טעם להילחם על אוכל בריא ואוכל מפואר. כדאי להכין להם מה שהם רוצים ואוהבים". בוקר טוב והרבה בריאות, שוש

אוכל וכפיה - לא הולך ביחד

מסכימה עם קודמותי שהשיבו: אוכל לא יכנס לקיבה של ילדך בכוח. גם סנקציות לא תעזורנה. הכי מוצלח זה לתת מס' אפשרויות לפני הכנת האוכל, ומתוך כלל האפשרויות שבחר - להכין.
אני נוהגת "לצייר" עם האוכל: קטשופ, למשל מסביב לנקניקיות, או מלפפון ועגבניה לסדר בצורת פרח
על הצלחת - זה יותר מגרה ומושך. קינוח או ממתק
הייתי שומרת לסוף הארוחה, וזאת בתנאי שאכל קודם משהו "בריא". אישית, אני לא יכולה לראות את האמהות
שרצות אחרי הילד בפארק עם כפית אוכל ביד... זה איום ונורא בעיני! אוכל לא צריך להיות נושא כל כך בעייתי. זה עלול לפתח אצל הילד בעיות אכילה בגיל מבוגר יותר. צריכים להיות כללים ברורים לגביו, אך לא צריך ליצור ויכוחים לגביו. דרך אגב, כמו לגבי כל נושא אחר... אצלי, למשל, לא אוכלים בסלון. זה חוק בל יעבור, גם לגבי המתבגרות שלי...

daniela1975

New member
חלבלובה יקירתי...../images/Emo25.gif

אם הבנות שלנו היו תת-משקל אז הייתי מתרגשת...כל עוד הן לא...אז את יודעת מה אני עושה דואגת למי שנמצא בתת תזונה ומאכילה אותה - בדרך כלל זו אני
עכשיו ברצינות, אם זה מקרה שכיח, אני חושבת שכדאי לדבר איתה, לשאול אותה למה היא לא אוכלת, וכמובן כדאי להכין ארוחה אחרי התייעצות עם הילדה. לשאול אותה מה היא רוצה לאכול... שיהיה יום מקסים מקווה שאת מרגישה טוב יותר

עליזה 63

New member
חלבית פעם אני

אוכלת את זה בשביל זה שמנתי מאוד . הורדתי בחזרה בקיץ האחרון. והיום אני אומרת לא רוצה לאכול לא צריך אין בעיה הפסקתי להתרגש. חלבית אל תדאגי שהם רעבים הם מבקשים לבד מנסיון.

אני לא פולנייה

אני לא רודפת אחרי הילדה עם האוכל , גם אני חושבת שאם לא רוצה לא צריך אבל מה עושים עם האוכל שנשאר !!! זאת הבעייה שמטרידה במיוחד את המידה של המכנסיים שלי
יש דברים שאי אפשר לשמור למחר זה נהיה " מושי " במקרר אז מה נזרוק ? אני אומרת כן - זהו חדל להכניס שאריות לבטן . ושאלוהים יעזור לי !

נכון, חדל עם לשמור שאריות

אוכל של הילדה בבטן שלנו
תחי הבטן השטוחה של האמהות
שאריות אוכל הן שאריות, הן שאריות, הן שאריות - ומשום כך, מקומן בפח האשפה
. אני ב"מוזה"... נוסעת ל-3 ימים לת"א ורוקנתי ת'מקרר! איזה כיף לזרוק שאריות אוכל!!!! בהצלחה, חלבית !

m i c h a l i

New member
אולי להכין כמויות קטנות יותר?

ואם כבר להכין כמויות גדולות, נסי להכין דווקא מנות גדולות של ירקות או פירות כך, אם תאכלי את מה שנשאר זה יהיה דווקא לטובה :) וברצינות, חלבלובה התרגלנו מדור ההורים שלנו להכין כמויות גדולות של אוכל "שלא יחסר". בשביל משפחה קטנה אין צורך להכין כמויות גדולות אלא אם כן זה משהו שאפשר לאכול שוב לאחר חימום.

אמא66

New member
אני שואלת מראש

את הבת שלי מה היא רוצה לאכול היום, מתוך שתי אפשרויות שאני מציעה לה. תוך כדי תהליך הבחירה שהיא מבצעת, היא כבר מתחילה לצפות לאוכל הספציפי הזה, ואז זה עובד.

למעלה