באותו ענין,
לי אישית קרה מקרה כזה. ג. היתה חברה בכיתתי למסלול חנ"מ,ואף יותר מזה. היינו חבורה בת 4 בנות שמצאנו לנו שפה משותפת ועקב כך העברנו ובלינו שעות על גבי שעות יחד. כשהתחלנו שידוכים מטבע הדברים ביררו עלי אצל אחת מארבעתן. באחת מההצעות שהועלתה המשוב שקיבלנו מהשדכנית היה מבהיל, היא אמרה שאם הבחור ביררה אצל אחת מחברותי והפרטים שקיבלה היו מסולפים לגמרי. באותה עת אמרה לי אחת מחברותי שהתקשרו לברר אצלה..לפי מה שהיא סיפרה היה ברור שהיא זו ש"ליכלכה" ומטבע הדברים (על אף שהעניין ככל וכלל לא מתאים לה) נפל חשד הסילוף עליה...ואני בו ברגע הפכתי לחושדת בכשרים. במשך תקופה די ארוכה לא החלפתי עימה מילה..והיא לא הבינה על מה יצא הקצף, אבל היא החליטה (למזלי) לא לוותר ולברר.. בדרך כלשהי הועבר עניין החשד לידיעתה,והיא הוכתה בהלם.. היא אחת מבני אדם שלא מסוגלת לפגוע בזבוב,והחשד הזה פגע בה בעוצמה פשוטו כמשמעו.. אני לא אלאה אתכם בפרטי ההתפייסות.. אני רק אומר שלמרות שהיא סלחה לי בלב שלם (כך היא אומרת-ואני מאמינה לה כי היא כזו..כמו מים...לעולם לא נוטרת..!) אני עדיין לא מסוגלת לסלוח לעצמי.. ותקופה ארוכה לא הייתי מסוגלת להיישיר אליה מבט !! מה שאני מנסה להעביר כאן זה, חכמים היזהרו בחשדכם...אל תמהרו לשפוט ולהטיל את החשד על הכי קרוב... לפעמים זה מגיע ממקום שעליו לא חלמתם.. אז-היו זהירים.