מה אתם עושים?

מנסים לברר אצלו

מה היו המניעים שלו.... אולי הוא אמר את מה שאמר מחוסר ידע, או אי שימת לב למשמעות שיש למילים שאמר (הרבה פעמים אומרים דברים שמתפרשים לכמה כיוונים... וכל אחד לוקח את הדברים בצורה שונה) ולכן, מנסים להסביר לו יפה שיש משמעויות שונות לדברים שאמר.... אבל אם הוא סתם רע לב וקנאי- אז הוא סתם רע לב וקנאי.... ואין צורך להתרגש..... כנראה שמשמים זה לא היה זה...והוא היה רק השליח.... שמעתי פעם בנושא זה, שמשפחה הלכה לאחד הרבנים (לא זוכרת מי.... סורי..) ואמרה, שהשכנים מלמעלה מלכלכים עליהם בשידוכים....וזה ממש הורס.... אמר להם אותו רב: כשיגיע השידוך האמיתי, ישאלו את השכנים מלמטה.....

אוח..

כמה שאני מבין את ההרגשה הזו...הכל זורם ופתאום יש איזה איש שמלכלך..האמת שאין הרבה מה לעשות לו חוץ מלתת לו מכות...

טעות בשאלה , כוונתי

היא , מהי תגובתכם הריגשית כשנופל איזשהו שידעך בגלל שמישהו [שאינכם יודעים מיהו] ליכלך?

אז החצי השני של מה שכתבתי-

עדיין רלוונטי..... ברור שזה מעצבן ומרגיז....אבל כמו שכתבתי, משמיים זה לא היה זה.... וצריך להאמין שזה רק לטובה, וטוב שזה ירד לפני ולא אחרי....

חושבת25

New member
עברתי את זה

כמה פעמים.למזלי מלבד במיקרה אחד בה זה לא השפיע והבחורים רצו להפגש.יש בחור אחד שלא רוצה וכיום גם אם ירצה,אני כבר לא רוצה.לקחתי מאד קשה כשנודע לי שחברה שהקנאה העבירה אותה על דעתה לכלכה שקרים.עד היום קשה לי לדבר איתה.

דרדאדוס

New member
בוא תשמע.

לפני חצי שנה נפגשתי עם בחורה 5 פגישות הכל הלך חלק (מאוד רציתי את הבחורה התאימה לי מאד)עד הפגישה ה5 שבה פלטתי שאני אוהב מדי פעם לשתות יין.. לבחורה עצמה לא היה אכפת אבל אמא שלה הורידה תשידוך אחרי איזה שבוע וחצי של מריבות עם הבחורה שגם מאד רצתה בקיצור זה ירד. . לפני חודש וחצי הבנתי שהבחורה רוצה והיא רוצה לברר עליי עד כמה העסק עם השתיה מגיע. . בקיצור היא ביררה אצל חבר מאד טוב שלי שבא לי לרצוח אותו(כפשוטו) שפשוט ליכלך עליי בצורה כל כך מכוערת (הוא גם גילה לה שיש לי אינטרנט סלולרי, שאני לא קם לכל התפילות, הוא גם הוסיף שקרים כגון שאני רוצה להיות מזרוחניק.. בקיצור ליכלך עליי בצורה כזאת מגעילה שהסיפור עם היין זה עוד מחמאה. . ) בהתחלה כשגיליתי שהוא עשה לי את זה רציתי לפרק אותו (אני יותר חזק והיו לי כמה מתנדבים שהיו מוכנים לעזור) אמרתי לעצמי מה יצא לי מזה?נכון, הבנאדם יחטוף מכות, אבל זה יעשה לי יותר טוב? זה יחזיר לי תבחורה? זה יתן לי איזהשהיא טובה חוץ מלהרוס לעצמי עוד יותר את השם? לא! תקרא לי פראייר אבל לא עשיתי לו כלום!, אני בנאדם מאמין בהשגחה פרטית וכמו שכתוב במסכת אבות שאיזה אחד (לא זוכר מי זה היה)ראה גולגלת על אמר לה על דאטפת אטפוך וסוף מטפיך יטפון בתרגום חופשי : הוא כאילו אומר לגולגלת על זה שרצחת רצחו אותך וסוף הרוצחים שלך להירצח. . הקבה משלם לכל אחד כפעולו בנאדם שמאמין בזה לא מחפש אשמים ולא מחפש נקמות הכל משמים, ואם הבחורה הזאת נפלה דווקא על הבחור הזה סימן שהיא פשוט לא הזיווג שלי. יש על זה סיפור יפה עם הסיפלער אבל כבר אין לי כח לכתוב. מקווה שחיזקתי בכל מקרה.

עשית את הצעד הכי חכם בעולם!

להתעלם! אני אישית לא הייתי מתאפק, הייתי עושה משהו, שהוא היה שובר את הראש כל החיים, בשביל לדעת מי עשה לו את זה ולמה?

דרדאדוס

New member
למה אני?

נשאיר לקב``ה הוא יעשה לו משהו הרבה יותר מקצועי וכואב בעז``ה.

Corall

New member
אסור

למסור דין של מישהו לשמיים. למרות כל הקושי, הצער ועוגמת הנפש שגרם לנו.

דרדאדוס

New member
אתה בטוח שאסור?

אפשר איזה מקור מוסמך?(חוצמזה לא מסרתי רק אני מאמין שבכל מקרה הקבה מעצמו יסגור עם כל אחד מאיתנו חשבון זה חלק משכר ועונש וגם עם בנאדם שעושה דבר כזה גם איתו יש דין ויש דיין).

קליט

New member
אסור להגיד שהקב``ה יעניש אותו

אבל אינך צריך למחול לו -כיון שהוא הוציא עליך שם רע. החתם-סופר אומר שהקב``ה מעניש למי שפוגע בחבירו -בעולם-הזה- ! והרבה פעמים העונש הוא מידה-כנגד-מידה !

Corall

New member
``אינך צריך למחול לו``

מעניין.. אני שמעתי על מקרה מאוד מסויים שאסור למחול.. כמו, ת``ח, וכו`.. שמחל על כבודו, כבודו אינו מחול.. אבל סתם אדם מן השורה? מה ייצא לו מזה? הדבר היחיד שיכול לעזור כאן, זאת האמונה והבטחון בקב``ה, שברגע שיגיע הזיווג האמיתי, שום דבר בעולם לא יוכל לקלקל.

דרדאדוס

New member
בקשר לתח.

זה לא שאסור לתח למחול, כי תחלס מותר לו למחול.. פשוט כתוב שהמחילה שלא לא עוזרת מכיוון שמי שפגע בו כאילו פגע בכבוד התורה ועל כבוד התורה אין לתח אפשרות למחול.

דרדאדוס

New member
אופס שכחתי.

ובאמת שאני לא צריך למחול לו אם אני לא רוצה(אלא אם כן הוא יבוא עם עוד שני אנשים לבקש מחילה וכל עוד הוא לא מראה חרטה באמת שאני לא מתכוון למחול לו).

Corall

New member
או-קי.

אני באמת לא פוסקת. וייתכן מאוד שאני מערבבת כל-מיני דברים. שורה תחתונה, אני אומרת לך, שאני אישית, לא הייתי מתרגשת מזה. ופעם אחת, קרה לי ששמעתי אצל משפחה מסויימת שהם שמעו עלי משהו והם גם אמרו ממי.. ואני אומרת לך, שלהד``מ! אתה חושב שעשיתי עם זה משהו? אפילו לא ניסיתי לברר אם זה נכון או לא. זה פשוט לא עניין אותי. למה זה בדיוק יועיל שאשמור טינה ואקפיד? ורק תזכור, שיש מישהו למעלה שמכוון את הדברים. ואם מעניין אותך סוף הסיפור אצלי, בשמחה..

Corall

New member
The end

עברו שנתיים אולי יותר.. מאז שהציעו להם והם סרבו, כי שמעו ``משהו``.. ואז, הציע להם אדם אחר.. והם, או שלא זכרו או שהתעלמו.. אבל הסכימו לפגישה כאילו לא היה דבר. נפגשנו, אבל אז, לי זה לא התאים. מה שאני באה לומר זה, שחבל לקחת את זה קשה. אם זה שלך, זה יבוא. אם לא, אז לא.

קליט

New member
התורה לא דורשת מאתנו להיות

מלאכים ! אם מישהוא הרס לך את השם, אינך חייב למחול לו ! כדאי אמנם שתדבר איתו ותנסה להבין את מניעיו. אולי הבחורה היא יראת-שמים וצדיקה אמיתית, ואתה -ההיפך הגמור ?? וכו` וכו`

למעלה