מה אתם עושים?

Corall

New member
בטוחה שאסור.

ולגבי מקור, עד שאמצא, אדרבה, תוכיחו אתם, בחורי הישיבה, את התמצאותכם....

דרדאדוס

New member
סתכלי בתחילת השירשור.

מה שחרדידיפרנט פירסם אולי את מתבלבלת עם זה.

ובמקרה שזה אחותך הקטנה....../images/Emo10.gif

ושזה לא היה פעם אחת ולא פעמיים??? אע"פ שהיא נשואה ושיש לה 2 ילדים+בדרך??? לא מאחלת לאף אחד בעולם..... זה הדבר הכי עצוב שקרה לי... אפילו עכשיו שניזכרתי בזה (ואני באמצע העבודה) עולות לי דמעות בעיניים..
מה שבטוח שהכל משמים ושמי ששלי ישאר שלי... ויחכה לי...

דרדאדוס

New member
לא נעים..

יש סיפור מהסיטיפלער שבא אליו איזה אחד וסיפר לו שיש לו שכן אחד שכל הזמן מבררים אצלו בשידוכים וכל פעם השכן מלכלך והרבה שידוכים יורדים.. אז הסטיפלער ענה לו שמתי שהשידוך האמיתי יגיע אז לא יבררו אצל השכן.. זה נכון שקל לכתוב סיפורים אבל זאת האמת, וצריך להאמין בזה, ולהתחזק מזה.‏

אז ככה

א. היתי מנסה להבין למה הוא עשה את זה. ב. אם הוא עשה את זה בלי כוונה ובלי חלילה מתוך כוונה להרוס אז היתי מדבר איתו בדרכי נועם איפה הטעות שלו ולהבהיר לו את החומרה של מעשיו. ג. אם הוא עשה את זה מרוע לב או מקינאה או מחוסר פירגון או כל דבר אחר אז היתי מנסה כמה שיותר שלא יעברו הבירורים דרכו ושלא יגיעו למצב של בירורים אצלו. ובשורה התחתונה לא חושב שהיתי עושה משהו כי חזרתי בתשובה ואני מאמין יותר בשכר ועונש לכול אחד ואחד.

אני מכירה סיפור

של מישהי שנתנה לצד של הבחור רק טלפון של חברה אחת-לברר...(אל תשאלו למה...לא יודעת.) וההצעה ירדה מצד הבחור. ואותה אחת, היתה בטוחה ב100 אחוז שהחברה שלה לכלכה עליה... והיה סימפוזיון שלם, ולא דיברה איתה.... ממש חגיגה.... ואותה חברה, מסכנה, לא הבינה מה קרה לקשר שלהם... בסוף היא לחצה עליה שתספר לה מה קרה ולמה היא לא מדברת איתה.... ואז הסתבר, שהמשפחה של הבחור בכלל לא התקשרו לברר אצל החברה.... הם הכירו את השכנים של הבחורה וביררו אצלם בלבד....

אה, רגע....

והיום היא נשואה באושר לבחור אחר.... ומודה לה' יום יום שההצעה ההיא ירדה.... כי בזמנו זה היה נשמע לה ההמעה של החיים, ובדיעבד התברר שזה ממש לא.....

פשוT אJי

New member
באותו ענין,

לי אישית קרה מקרה כזה. ג. היתה חברה בכיתתי למסלול חנ"מ,ואף יותר מזה. היינו חבורה בת 4 בנות שמצאנו לנו שפה משותפת ועקב כך העברנו ובלינו שעות על גבי שעות יחד. כשהתחלנו שידוכים מטבע הדברים ביררו עלי אצל אחת מארבעתן. באחת מההצעות שהועלתה המשוב שקיבלנו מהשדכנית היה מבהיל, היא אמרה שאם הבחור ביררה אצל אחת מחברותי והפרטים שקיבלה היו מסולפים לגמרי. באותה עת אמרה לי אחת מחברותי שהתקשרו לברר אצלה..לפי מה שהיא סיפרה היה ברור שהיא זו ש"ליכלכה" ומטבע הדברים (על אף שהעניין ככל וכלל לא מתאים לה) נפל חשד הסילוף עליה...ואני בו ברגע הפכתי לחושדת בכשרים. במשך תקופה די ארוכה לא החלפתי עימה מילה..והיא לא הבינה על מה יצא הקצף, אבל היא החליטה (למזלי) לא לוותר ולברר.. בדרך כלשהי הועבר עניין החשד לידיעתה,והיא הוכתה בהלם.. היא אחת מבני אדם שלא מסוגלת לפגוע בזבוב,והחשד הזה פגע בה בעוצמה פשוטו כמשמעו.. אני לא אלאה אתכם בפרטי ההתפייסות.. אני רק אומר שלמרות שהיא סלחה לי בלב שלם (כך היא אומרת-ואני מאמינה לה כי היא כזו..כמו מים...לעולם לא נוטרת..!) אני עדיין לא מסוגלת לסלוח לעצמי.. ותקופה ארוכה לא הייתי מסוגלת להיישיר אליה מבט !! מה שאני מנסה להעביר כאן זה, חכמים היזהרו בחשדכם...אל תמהרו לשפוט ולהטיל את החשד על הכי קרוב... לפעמים זה מגיע ממקום שעליו לא חלמתם.. אז-היו זהירים.

קליט

New member
מה זה מסלול חנ``ם?

אולי תני לה מתנה וברכה יפה בלי קשר לפגיעה -למשל באירוסין שלה וכו` אז היא תתרצה בשלימות.

דרוmי

New member
הכל זה לטובה

גם כשמישו מלכלך.כנראה שזה לא מה שכתוב לך...

לי אכפת

מי אמר? שיהיה לי את מי לשנוא ולהזהר ממנו , ומה אמרו? כי אולי אני יכול לשנות את זה , פחות אכפת לי מהשידוך עצמו כי בזה יש לי יותר אמונה , שזה לא השידעך שלי

א בן שי

New member
אני עברתי את זה אישית לפני שבוע

והלכתי לחבר המלכלך שאני יודע שהוא לכלך . והוא לא יודע שאני יודע עליו . וסיפרתי לו בתמימות שלכלכו עלי כמובן שנפחתי וסיפרתי לו שממש רציתי תבחורה וכו וכו . עד עכשיו הוא מרגיש רע עם עצמו ואוכל תלב ע``ז .

תגובה שהגיעה אלי במסר

והתבקשתי לפרסמה בעילום שם. אני מצטטת: "יש איזה אשכול על הורסים בשידוכים שכתוב בו משהו לגבי אם מותר למסור דין לשמיים. וכולם טועים שם. המקור הוא מגמרא מפורשת והכוונה שם שאם יש דברים שאפשר לתבוע בבי"ד ואדם אומר "שה´ יעשה לו כבר דין", זה מה שאסור. ולא סתם דברים..."

למעלה