מה אתם עושים

מה אתם עושים

כשמישהו (זר) מנסה לעזור לכם בכוח, כשאתם לא צריכים/רוצים עזרה? (ממשיך לנדנד/מתחיל לעשות למרות שאמרתם לא תודה). ואני מתכוונת למקרים שבאמת לא מתחשק לכם שיעזרו לכם, לא שמתוך פולניות אמרתם לא וקיוויתם שיציעו שוב.

לפני מה שאנחנו עושים - זה מה שאנחנו חושבים

אני מניח שהזר מתכוון לטוב ולכן אגיב כמו למישהו שמתכוון לטוב. אז מה אני עושה עם זה? אני אגיד לו שאני כבר אסתדר, שטוב שהוא צץ שם פתאום עם כוונה טובה אבל אני לא צריך. כמה שאתה יותר חד-משמעי - אתה לא משאיר לו ברירה אלא לעזוב אותך.

Sea Urchin

New member
עושים בערך מה שעשה תום סוייר

כשמצא את ההבדל בין עבודה לבין הנאה. אם הבנאדם נורא נורא רוצה לעשות משהו בשבילך, הוא כנראה נהנה מזה, ולגמרי לגיטימי לגבות ממנו תשלום על כך.

shellyland

New member
לא כל כך ברור לי

איך מישהו יכול לעזור לי בלי שאני רוצה. את יכולה להרחיב?

במקרה הנ"ל

הייתי בסופר, ואישה אחת החליטה שהיא רוצה לעזור לי להוציא את הדברים מהעגלה (היתה לי ילדה בידיים, עצבנית אחרי נסיעה ארוכה לא מתוכננת). לא גרמתי לעיכוב, ואני כבר כל כך רגילה לעשות את זה עם יד אחת ואוהבת את הסדר שנוח לי שאמרתי לה שלא צריך. אבל היא התעקשה ובסוף התחילה להוציא דברים למרות שאמרתי לה לא. אז לקחתי לה מהיד והחזרתי לעגלה ואמרתי "לא תודה" די תקיף.היא הפסיקה אבל הרגשתי קצת לא נעים, כי בכל זאת הכוונה שלה היתה טובה.

לא יודעת איך

אבל: 1. את אולי שכחת -- את בהריון, וזה מוציא מאנשים את כל ה"טוב" שבהם (עם או בלי מרכאות). 2. הנורמות בארה"ב שונות מהנורמות בישראל.

זאת לא הנורמה בארה"ב, זה

היה בסופר של יהודים, מה שעושה את העניין להרבה יותר גרוע (בגלל האחווה). ודווקא בגלל שאני בהריון, מעצבן אותי כשמתייחסים אליי כאל זקוקה לסיוע תמידי.

shellyland

New member
זה היה מעצבן אותך גם אם לא היית בהריון?

כאילו, זה עצם העזרה או זה שמניחים שאת זקוקה לעזרה כי את בהריון?

אני חושבת שהיא הניחה שאני זקוקה לעזרה

כי הייתי עם ילדה בידיים, לא בגלל ההריון. באופן כללי אני לא אוהבת להזדקק לעזרה ולא אוהבת שעוזרים לי כשלא צריך. כשאני צריכה עזרה אני כן אוהבת שעוזרים לי. כמובן שתלוי גם מתי, מי ומצב הרוח שלי באותו יום.

De-Panther

New member
מבין כמה זה מעצבן../images/Emo3.gif בטח כשזה בסופר וזה גם...

יוצא כאילו היא מנסה לזרז אותך אבל בדברים כאלה אם היו עוזרים לי אז נראה לי שבכיף הייתי נותן להם בעעע... אני שונא קניות

צימעס

New member
אני חושבת שהייתי אומרת "חשוב לי שיהיה מסודר

כמו שאני רגילה" או משהו כזה. כלומר - מסבירה למה אני דוחה את העזרה. קרה לי שעזרו לי במצבים כאלה בסופר. זה מאוד שימח אותי.

אז אולי זה רגע שחלף לבלי שוב?

גם אני לא אוהבת שמארגנים לי את הקניות של הסופר - אני מעדיפה לבד.

לא, זה קורה לי הרבה, לא רק בסופר.

יש הרבה דברים שאני אוהבת לעשות לבד, ולא אוהבת לקבל בהם עזרה (אפילו אם לפעמים זה נראה מוזר). יש דברים שלא אכפת לי לקבל בהם עזרה, ולפעמים קורה שאני חושבת שלא יפה שלא הציעו לעזור. אבל אני מפה מאנשים שאם אמרו להם "לא", אז שיעזבו.

צודקת, גם אני לא אוהבת שכופים עלי

משהו כמו רצון של מישהו אחר לשטוף לי כלים. חמותי תמיד כשמתארחת אצלי מבקשת לשטוף כלים ואני לא רוצה - כי אני רוצה לפנק אותה (באמת!! היא אהובה עלי מאוד)ואני לא רוצה שתטרח ותמיד היא רוצה לעזור לי ותמיד יש לנו עניין סביב הכלים. אז אני לא מוותרת לה ולא נותנת לה לשטוף כלים (וגם לא לאחרים)אבל היא מכינה קפה או חותכת עוגה או משהו אחר כדי שתרגיש שכן עזרה לי וככה שתינו מאושרות.

אצלי היא שוטפת/מכניסה למדיח בלי לשאול אותי

בעיקר כי בד"כ היא נמצאת כשאני לא. אבל אחרי שפעם היא הכניסה כלים מלוכלכים למדיח נקי (שלא היה מספיק מלא לטעמה, ולכן היא לא שיערה שיכולהיות שהוא נקי ולא מלוכלך טרום הפעלה), היא מאד נזהרת.

shellyland

New member
שתבוא להתארח אצלי.

אני, אין לי בעיה שישטפו אצלי כלים, שיורידו מהשולחן, שיערכו את השולחן, שיבשלו, שיעשו קניות ושינקו את הבית לפני שהאורחים מגיעים. וגם אחרי. ואם אפשר לקחת איתך את השקית של הזבל כשאת בדרך החוצה. תודה. תבואו שוב. באמת.

shellyland

New member
אז היית מסבירה לה שעובר עלי מין יום כזה

סתאאאאם.... נראה לך?! אם זה היה יום כזה, הייתי פשוט מתעצבנת עליה ובאה לקטר בפורום. כאילו - דאאה?!

למעלה