מה אתם עושים

shellyland

New member
הייתי מסבירה לה

שאני אוהבת את ה"סדר" שלי או שאני לא אוהבת שעוזרים לי, או שפשוט הייתי בולעת את הרוק ונותנת לה "לעזור". נראה לי באמת קצת לא נעים, כי נזפת בה על משהו שהיא לא מבינה, אבל לפעמים זאת באמת הדרך היחידה.

maybesure

New member
../images/Emo6.gif

להתעצבן מזה? חסר על מה להתעצבן בחיים? לא חבל על האנרגיות? אצלי המצב הזה כמעט קבוע כי ה"אשה אחת" הזו היא אמא שלי שאינה נוהגת ועצב מצב בריאותי שאבא שלי לא יכול לנהוג אנחנו הולכות יחד קבוע לקניות בסופר. אין לי שום תינוק בידים והיא מתעקשת לארוז לי
לוקח לי הרבה יותר זמן לסדר בבית את הפריטים בארונות/מקרר. אבל אני אוהבת אותה וכייף לי בזמן הזה שאני יכולה לצרף אותה אלי במקום ללכת לבד - ואני מברכת על כל עזרה. גם אם הייתה מישהי זרה הייתי מברכת. כולה קניות. יש דברים הרבה יותר מעצבנים והרבה יותר עצובים והבה יותר קשים בחיים. עניין של פרופורציות בהסתכלות.

nutmeg

New member
מה קרה?

הכריחו אותך לעבור את הכביש??
ורגע ברצינות - כשמישהו מנסה לעזור לי בכוח אני עוצרת הכל, מסתכלת לו בעיניים עד שברור לי שתפסתי את תשומת ליבו ואני אומרת משהו כדי שיפסיק. זה מאוד תלוי בסיטואציה אבל משהו כמו "אני רואה שממש חשוב לך לעזור לי, ובאמת תודה - אבל לי ממש חשוב לעשות את זה בעצמי... בסדר? אפשר?" הרעיון הוא להוקיר את המאמץ ולבקש 'כאילו' רשות ממנו לחיות את החיים שלך בעצמך - מה שדי מגוחך לכן רוב האנשים יעזבו אותך בשקט לבד. כשרוצים להניע אנשים לעשות משהו שהם לא רוצים או שלא נעים לך לבקש, או שמי יודע מה - אפשר לנסות ליישם את הנוסחה לאסרטיביות: לדבר עובדות, לא להתייחס לזה שזה מעצבן אותך, ולבקש משהו מאוד ברור ומפורש אחר כך. זה לא מבטיח לך 100% הצלחה אבל זה לבטח מעלה את הסיכויים להצלחה.

למעלה