אני אסביר, אשתדל באובייקטיביות.
נתחיל מזה שאני מבין על מה אתה מדבר. לא בהכרח מסכים עם הכל, אבל מבין מאיפה זה בא. ההייפ הענק סביב מומי לוי נובע מהיותו אחד מהאחראים ה"כבדים" יותר לסטטוס של המוסיקה השחורה בישראל היום, למצב ההיפ-הופ בארץ, ובעצם לקיום הפורום הזה אפילו. זה התחיל מתכנית מוסיקה שחורה מראשונות (והיחידות באותה תקופה, יחד עם "עסק") ברדיו הישראלי, המשיך בתקליטנות של מוסיקה שחורה, שוב, כאחד החלוצים בארץ, המשיך בהפקת להיט ההיפ-הופ הישראלי הראשון והמצליח ביותר עד היום, למעשה - של האמן הכי "פרו-סצינאי" שהגיע לסלבריטאות בארץ - סאבלימינל. אח"כ זה ממשיך בהפקה ושירה ברמה גבוהה מעל רוב המוסיקה השחורה בארץ, (מבחינת השקעה של זמן וכסף, ועוד קריטריונים דומים) נכון להיום, ובעצם מסתיים בזה שהוא מהמעטים שמגובה בחברת תקליטים, ועושה צעדים רציניים בהבאת ההיפ-הופ והסול אל המיינסטרים בישראל, ושים לב שכל זה מבלי להכנס בכלל להאם ועד כמה הוא מוכשר או לא. בנוסף לכל הנ"ל הוא קשור בדרך זו או אחרת כמעט לכל פרוייקט\אירוע\אמן היפ-הופ שבאמת שווה משהו בארץ הזו, והמון חבר'ה מחכים כבר יותר משנה בקוצר רוח לאלבום שלו, שזוכה ליחסי ציבור נפלאים בשיטת ה"מאוזן לאוזן". הוא העלה גם את המופעים הרציניים והמושקעים ביותר מכל בחינה טכנית שנעשו בארץ בתחום המוסיקה השחורה (אני מתכוון להופעות בג'י ספוט ובהיינקן, ולא מדבר בכלל על כשרון או מוסיקה, רק מהצד הטכני). ------------- מעבר לזה, אני חושב שההשוואה למריה קארי היא מחמאה אדירה למומי, היות והיא הזמרת הגדולה ביותר של העשור, וכרגע המדהימה ביותר בתחום המוסיקה השחורה והסול. מבחינה טכנית, שוב

. מעבר גם לזה, אני חושב שאם מומי היה הומו או דראג קווין או בחורה, או ממוצא עיראקי או סיני, זה לא היה משפיע על המוסיקה שלו, על הכשרון ועל ההשקעה. בהתאם אני לא מבין למה קשורה המילה "הומו" בהודעה שלך, היא סתם מורידה מערכך.