מה אתם מעדיפים?

brotos

New member
מה אתם מעדיפים?

איך אתם רוצים שהמוזיקה הישראלית תהיה- מוזיקה יחודית לארץ (גם מבחינה מוזיקלית וגם טקסטואלית) או מוזיקה שתתכתב באופן מדויק עם המוזיקה מחו"ל ושאשר יחודה היחיד יהיה, גם זה לא תמיד, טקסטואלי.

giba70

New member
../images/Emo79.gif באמנות כמו באמנות...

לפי דעתי ורצוני, המוזיקה הישראלית יכולה להיות איך שבא לאמנים לעשות אותה. אין שום גבולות, גם לא טקסטואליים, רוקפור באנגלית זה מוזיקה ישראלית לדעתי כי הם ישראלים, כמו שגם הצ'רצ'ילים שרו באנגלית, וכמו שגם עפרה חזה שרה באנגלית. העיקר שתהיה מוזיקה איכותית. חלק מהאמנים יכולים להיות ייחודיים או לשלב סגנונות, אם כי אין כבר שום סגנון שאפשר יהיה לומר עליו שאינו מושפע או אינו משלב סגנונות אחרים, ויכולים להיות אמנים שיעשו מוזיקה מאוד דומה למשהו זר אבל יעשו את זה טוב. אז זהו, העיקר שנהנה. חג שני שמח

מבחינתי...

אני חושב שהאמן צריך לפעול במסגרת התרבות בה הוא גדל. לא כי אני אוהב יותר או פחות, לא כי אני מכבד יותר או פחות, פשוט משום שלדעתי זה יצא טוב יותר. אז אנשים יבואו ויגידו לי "ראה צ'רצ'ילים, ראה אטמוספירה", אז נכון, להם יצא טוב, כי קורים מקרים. אבל כשאמן כלשהו רוצה לצור- לדעתי רוב הסיכויים שיפעל יותר טוב במסגרת התרבות עליה הוא מושתת, או שלפחות יושפע ממנה- כך יוכל ליצור יצירות מעניינות יותר, משכנעות יותר, אמיתיות יותר וטובות יותר. וראוי להזכיר שמבחינת האמן, רצוי שהוא ייצור בעברית ובהשפעה מקומית- כי ככה יוכל להתפרסם יותר ולמכור יותר ולמעשה להתקיים. שוב- רוקפור הם היוצאים מן הכלל המוכיחים את הכלל.

noosh

New member
בדיוק חשבתי על העניין

לפני כמה ימים, כשהיה לנו יום מרוכז באמנות ישראלית אז שאלתי את המורה שלי למה בעצם "אמנות ישראלית".. מצה ההבדל מהאמנות של חו"ל, ולמה בכלל יש הבדל, אם כולם באו מחו"ל אני חושבת שלא צריך לאנוס את המוזיקה ככה שהיא תתאים בדיוק לחו"ל, או שתהיה רק ייחודית לארץ. מוזיקה קודם כל צריכה להעשות כמו שהיוצר רואה לנכון אם אני לא טועה, אין סגנון מוזיקה /שהוא ממש ייחודי לארץ.. היופי לדעתי באמנות שנעשית בארץ, זה שהיא מושפעת מכל מני מקורות, מכל מני ארצות ומכל מני זרמים, ואז הכל מתערבב יחד ונוצר משהו חדש וייחודי אינ אוהבת את הפרוג הישראלי בעיקר, כי בו אינ הכי מרגישה את השילובים..

melancholy man

New member
"אדם הוא תבנית נוף מולדתו"

(לא מאמין שזו הכותרת שלי) מיק ג'אגר וג'ימי פייג',גדלו על רוק אמרקאי ובלוז, ממש כמו אה..בואו נגיד סטפן סטילס ומיק בלומפילד לצורך העניין ובכל זאת ולמרות הדמיון בשפה ובתרבות בין ברטניה לארה"ב אפשר די בקלות למצוא הבדלים של ממש בין הסטונס ולד זפ לבין כל מקבילה אמרקאית שתוכלו להעלות על דעתכם, גם כשהסטונס ניסו לעשות רוק אמרקאי משובח (והם הצליחו בכך, הרבה יותר מכל להקה אמרקאית) ניתן היה לזהות בה משהו שונה, ייחודי, בריטי. גם הצ'רצ'לים ואחרית הימים (ואריק ושלום ושמוליק קראו) צו לעשות רוק אמרקאי/בריטי מהסוג שהם שמעו אצר הביטלס והסטונס וצ'אק ברי והאולמנים וכל השאר אבל מה, גם שומעים את הצ'רצ'לים שרים לד זפ סטייל באנגלית (וחלק מה היו, איך נומר, לא מקומיים בדיוק) עדיין אפשר לשמוע אצלה ניחוחות מקומיים, כי אין מה לעשות, למרות שאין לנו תרבות ישראלית מפותחת וארוכת שנים, כמו לבריטים או אילו לאמרקאים, יש צלילים שאנחנו סופגים כאן, שלא סופגים בשום מקום אחר (לטוב או לרע) והמוסיקה שנוצרת כאן, במודע או שלא במודע תמיד תשקף חלק מכאן, אילו אם היא מושרת באנגלית, או בצרפתית או באספרנטו. לכן לא נראה לי שהשאלה, אם המוסיקה הישראלית צריכה להיות שונה ממוסיקה לא ישראלית היא רלוונטית, מעצם העובדה שהמוסיקה הישראלית נוצרת על ידי ישראלים, היא בהכרח שונה מהמוסיקה שנוצרת בחו"ל

melancholy man

New member
טוב שיש את מי להאשים

המקלדת של השתפה דפוקה (המקלדת דפוקה, השותפה בסדר גמור) ולכן כל האותיות החסרות. לשגיאות אני מניח התרגלתם...

מורנא007

New member
תן דוגמאות בבקשה

חוץ מהקטע דבקה (שיר מס' 14 בדיסק הראשון 1968-1969) שאר הקטעים נשמעים אנגלים - נגזרים/מושפעים מהחיפושיות, קרים, אפרודיטה צ'יילד וקרימזו (עם קצת השפעות של מוסיקה יוונית).

למעלה