מה אתם יותר מעדיפים?

ghony

New member
מה אתם יותר מעדיפים?

1)את הדיסקים הישנים (אתניקס עד פופ) או שמא את החדשים? (ברוכים הבאים לישראל עד אתניקס 13) 2)את גרסאות הרמיקסים לשירים או את השיר עצמו (למשל אני מעדיף את הרמיקס של עדניה אבל ממש לא אוהב את הרמיקס של קלמנסי אלא את המקורי) 3)ואלה שאלות שרציתי לדעת: א) בסוף חברון (אחרי הלילה,הלילה) יש איזה קטע משונה. מה זה??? ב) מישהו יודע למה השירים הבאים נקראים כך? קלמנסי בבלונדרי כמו במרסנד גולה גולה תל אביב כמו פריז

ghony

New member
ושכחתי משהו....

זה נכון שמשינה היו יורדים על אתניקס?????? ועוד סקר קטן: מהם השירים שאתם הכי אוהבים? (ללא הגבלה) שלי: שניים שניים קטורנה מסאלה אמונה כתם הפרי מאה חטאים שדות שיפון אל האור שיר ישן תל אביב כמו פריז חלום עדניה קלמנסי כלה כלה חברון אדם ונחש מתחת לעור היא לא תשוב תביא קצת דינרוס בובה איסקנדר צל כבד תותים ג'סיקה מקדש האהבה יפה בחלון שומקום מיסטר ג'קי פרנקל ג'מבו ג'ט לאירופה הכרם השובניסט ספארי מוריס בן לולו ועוד סקר (אני מציף הא?) יש מילים מוזרות לחלק מהשירים לא? את רוצה אותי רוצה אותי ווווווהו דרך הקיר וולקום טו יזראל 120 חייזרים ועוד כמה

נטלי 22

New member
עכשיו השאלה הזאת ../images/Emo13.gif

אם תלך לעמוד הראשון או השני (שזה בעצם עמודים 3 ו - 4) תראה שכתבו שם על הסיכסוך עם משינה. השירים שאני הכי אוהבת - עדיף שאני לא אכתוב כדי לא לתפוס מקום
יש המון. אתניקס ומילים מוזרות??? לא יכול להיות
המילים בהרבה שירים אפשר לנסות ללמוד לנתח אותם בשיר ספרות, למה התכוון המשורר
אבל דווקא 120 חייזרים זה ברור כמו שמש ביום קיץ - הכוונה היא ל 120 חברי הכנסת.

ethnix1

New member
השירים האהובים עלי <מזל שאין הגבלה>

דרך-אגב: משינה ירדו על אתניקס.. הם טוענים שאתניקס התחילו.. אבל.. ועכשיו השירים כדלקמן: מאה חטאים, מתחת לעור, שדות שיפון, פרח פלסטיק, עבריין, קלמנסי, צל כבד, אל האור, איסקנדר, האמת בקולה, לונדונדרי כמו במרסנד, לילה קר, אל הדרך, אדם ונחש, שומקום, יפה בחלון, קולה של ננה גפוס, כסף, הזמן שלה, אגדת השמש והירח, אם את יכולה, נובמבר, היא אמרה, גן-עדן, איך אפשר לשיר על אהבה, עוד שיר על אהבה, שיר הגראז', כמו רובוט, שיר ישן, אמונה, לא עוד, געגועים, סיגריה ומבט ועוד כמה ששכחתי.... מילים מוזרות?! חלילה, המילים הן זאביות משהו ומתאימות לזאב ככפפה ליד :)

נטלי 22

New member
הרבה שאלות יש לך ../images/Emo8.gif

אבל זה בסדר. 1. אני מעדיפה את הדיסקים החדשים חוץ מאת "בדרך שלך" 2. לגבי הרמיקסים, אין מעדיפה יותר או פחות, זה שונה. אבל אני מתה על רמיקסים
3. לגבי הקטע שאחרי חברון - אני לא יודעת מה זה אבל זה חמוד. לגבי תל אביב כמו פריז - זה די ברור, זאת מן משאלה שבתל אביב יהיה שלווה ושקט כמו בפריז.

ethnix1

New member
תשובות!!

1>הישנים.. בייחוד את 'יללת התן'.. 2> הגירסה המקורית בהחלט עדיפה 3> זה קטע שזאב ותמיר סימפלו, משורה שדודה של זאב ז"ל שרה מזמן וזאב מצא את ההקלטה שלה והוסיף את זה לשיר, את המוזיקה שאחרי זה הצמד נחהמ-קליסקי חיבר ברוח השורה הזאת <שדרך אגב מושרת בלאדינו> ב. קלמנסי, כנראה שם של בחורה <שם מוזר במקצת> לונדונדרי= בירת אירלנד, מרסנד= בית קפה בתל-אביב, השיר נכתב לאחר שזאב ישב בבית הקפה 'מרסנד' וקרא על המתרחש בלונדונדרי בעיתון, והגיע למסקנה שמה שקורה שם קורה גם פה <בארץ>, וזה בעצם אותו דבר.. גולה גולה, זה נראה לי סתם מילה בתורכית.. לך תדע :) ותל אביב כמו פריז, נטלי כבר הסבירה יפה לפני.. :))

piposh3

New member
שעור אנגלית...

clemency באנגלית שווה לרחמים בעברית, לא חושב שזה שם של בחורה :)

ethnix1

New member
פירוש המילולי הוא אולי רחמים

אבל הוא משתמש בזה כשם של בחורה... ודרך אגב, האנגלית שלי מצוינת.. תודה..

ethnix1

New member
שיעור בקריאה :)

השיר נכתב Kelemency ולא Clemency לכן, הפירוש במילון לא כ"כ רלבנטי.. מה גם שהשיר לא עוסק בבחורה רחמנית כ"כ לדעתי אולי זה שם של בחורה בערבית,שומרונית או משהו?

poisener

New member
תוספת לתשובות...

אז ככה: החלוקה שאתם עושים בין הדיסקים הישנים לחדשים היא מאוד מוזרה ולא נכונה. כל דיסק עומד בפני עצמו, ולפחות אצלי אני לא יכול להשוות בין התקופות, אני אוהב כל דיסק בצורה מסויימת. אם אני צריך לבחור דיסק אחד ויחיד הייתי הולך דווקא על "בדרך שלך". בקשר לגרסאות המקוריות או הרמיקסים - תמיד המקור. רמיקסים זה דבר חמוד, אבל אין מה להשוות. הקטע שאחרי חברון נקרא "באובב", שזה איזשהו סוג של עץ. לונדונדרי היא לא בדיוק בירת אירלנד, אלא עיר בצפון אירלנד, מדינה שגם אצלה יש הסטוריה של מלחמות, וגם שם יש ארגוני טרוריסטים ומכאן ההשוואה לבית קפה בתל אביב. גולה גולה = שלום בתורכית.

ghony

New member
אה וואלה??

וחשבתי שבאובב זה השם השני של חברון (כמו שלקדילאק ג'ו קוראים גם מודל 93...או שלא?) ותודה על התשובות דרך אגב

ghony

New member
ודרך אגב למה שהתכונתי במילים מוזרות

זה מה ההגיון שבהן?? הן מביעות משהו? לדוגמא: את רוצה אותי רוצה אותי וווווווהו דרך הקיר? מי רוצה אותו דרך הקיר? רוח????? מתחת לעור????

למעלה