מה אתם יותר אוהבים..

מה אתם יותר אוהבים..

1. את הגירסה הראשונה של המשחק DND?... 2. את הגירסה השלישית של המשחק?... 3. את הגירסה ה- 3.5 של המשחק?... אני אישית אוהב יותר את הגירסה 3.5 כי היא יותר מאוזנת, דמוליות שבגירסה השלישית לא היו בוחרים כי הם היו פחות טובות או פחות שוות מדמויות אחרות... (לדוגמה: הרנג'ר, היו בוחרים בו רק לרמה 1 בשביל הלוחמה בשתי ידיים וכל השאר היו ממשיכים כם לוחם או גנב..)

BluePrint

New member
...את אבא או את אמא...

את המהדורה הראשונה של D&D לא פגשתי, אז אני אוהב יותר את המהדורה השניה מהחוברות הצבעוניות. למה? כי זה מה ששיחקתי לראשונה, ולפרק זמן הארוך ביותר. כמובן שאני מעדיף מערכת חוקים אחרת (במקרה הזה, חוקים שלי), אבל D&D מהדורה שניה היא זו שמעלה בי הכי הרבה זכרונות נעימים.

Naruto007

New member
אני אוהב את גרסה שלוש

(אף פעם לא שיחקתי ב2 או 1) וגירסה 3.5 היא מלאה בבעיות. אומנם השינוי ברנג'ר היה נכון, אבל היה קצת מוגזם. הוא ממש על הגבול בין מותר לחזק מדי. אני מבין שבגרסה 3 לא היה שווה לקחת אותו, אבל בגרסה 3.5 הפכו אותו לחזק יותר מפלדין-שאמור להיות חזק יחסית לשאר בגלל החוקים הנוקשים והרבה צרות שהוא מביא לחבורה. חוק מהרמג'ר, הם לא עשו שום שינוי נורמלי-רק שטויות וטעויות. במקום pick pocket שמו משהו מוזר ולא מתאים. הוציאו innuendo שהיה ממש נחמד לקחת. מבחינת הקסמים הוסיפו קסמים שאני לא רוצה לקחת אותם כי זה הופך את המשחק לקל מדי: scorching ray, קסם רמה 2 שעושה 8d6 נזק אם אתה רמה 4. קסם רמה שלוש עושה פחות מזק מזה... אני עוד לא מדבר על ספר המפלצות בגרסה הזאת, שבו אומנם היו כמה תוספות ושינויים נחמדים אבל גם שטויות (מה זה לעזאזל damage reduction 5/good??)

אני לא יודע בקשר..

להסופת המפלצות ... אבל גם את הפלדין חיזקו נתנו לו עוד סמאית גוד ביום ועוד שטויות נחמדות וגם את הבררי שפעם היה הגזע שבהתחלה היה חזק אבל באמשך נהיה חלש יותר מכולם ... וגם בבר עשות תיקונים וגם בדרוייד שפעם היה מעוד קשה לשחק איתו הפכו אותו ליופי של דמות... ואוסיפו FEATS שינו את הסקילים (והסקיל innuendo היה סקיל דפוק מאוד!!) שינו קסמים טיפשיים ואוסיפו קסמים שאני חושב שזה טוב.. כי למרות הכל הקוסם צריך ליות בעל הקסם החזק ביות (כאילו הוא יכול ליהיו לו את כל הקסמים וכל זה.! אם אתה רוצה להמשיך לדסקס אל זה... : [email protected] וזה כמובן אם יש לך מסנג'ר.. XD

Ferenheit

New member
תיקונים

המיומנות INNUENDO לא הוסרה, היא קופלה לתוך מיומנות התרמית (BLUFF) בגלל שהשימוש בה היה מוגבל יחסית למיומנויות אחרות (אותו דבר בוצע לגבי קריאת שפתיים וחוש כיוון, לדוגמה). ככלל, התיקונים למהדורה 3.5 משפרים את המשחק מעט, אבל אינם משמעותיים מאוד. רובם נובעים מהערות ומשוב שהתקבל מהשחקנים. יש הרבה מאוד דברים לא מדויקים שרשמתם למעלה, אז מה שאני מציע הוא שתקראו את חוברת העדכון ואח"כ תעיינו בשני הספרים באופן יותר יסודי, לפני שאתם חורצים דעה. אישית, בעיני 3.5 טובה יותר, למעט השינוי הנוגע לגדלי הנשקים בפרק 7 בסל"ש. לכל שאר התהיות (מה זה הפחתת נזק 5\קסם) יש הסבר פשוט ברור והגיוני.

לא זה ולא זה

את "הגרסא הראשונה" אני בספק אם אתה מכיר - היא משנות השבעים ולא תורגמה מעולם. המהדורה השנייה של מבוכים ודרקונים מורחב (זאת שיצאה בשני ספרים בכריכה קשה וקלסר מתפרק למפלצות) היא זו ששיחקתי בה הכי הרבה - היא הייתה מיושנת ופרימיטיבית כבר ביום בו יצאה ממכבשי הדפוס, אבל הסתדרנו איתה לא רע - בעיקר עקב חוסר הנגישות של כל אלטרנטיבה אחרת (נכון, בתל-אביב היה אולי אפשר למצוא שיטות אחרות, אבל לא אצלנו בפריפריה). המהדורה 3/3.5 - די אותו דרעק. קראתי ותיעבתי. ספרי כללים משמימים וחסרי דמיון, מלאים בתקנות, תנאים ומלל טכני יבש. ראיתי ספרי הוראות למכונת כביסה שהיו יותר מרתקים. אז איזו שיטת משחק אני כן אוהב? את BRP, באופן שבו ערכו אותה במשחק סטורמברינגר - קלה, גמישה, אינטואיטיבית, ומציאותית להפליא. מטפלת בצורה נוחה ונעימה בכל המצבים שבהם מו"ד מקרטעת או נותנת תירוצים עלובים שהתיישנו עוד בימי המהדורה הראשונה ("אם אתה מסוגל לדמיין ענק בגובה 6 מטר, מה הבעייה שלך לדמיין כוהן בלי אל שנהיה כוהן טוב יותר בגלל שהוא הורג מפלצות?") בלי כל השטויות המעיקות של פיטים, כשרונות ודרגות שצריך לערבב טוב טוב ולזכור מה מתחבר לאיפה, ובלי שבלונות שאונסות את המשחק שלך.

כנראה שלא

איזו ראשונה? מבוכים ודרקונים רגיל, או מורחב? הרגיל הוא ממש מוצג מוזיאוני, ואת המורחב יש לי במקרה - ספרים שחורים, כשעל ספר השחקן יש ציור של הרפתקנים מנסים להוציא עיני יהלום של פסל אדום ענק, ועל ספר השה"מ יש ציור של הרפתקנים נלחמים באפריטי (שד אש) ענק. מכיר אותם? כנראה שלא - לא היה מעולם יבוא מסודר של זה לארץ, שלא לדבר על תרגום. מה שאתה מכיר זה אולי החוברות הצבעוניות - שהן יחסית מאוחרות.

BluePrint

New member
כל הכבוד.

אבל אם האנגלית שלך מספיק טובה בשביל להכיר את המהדורה הראשונה של D&D, אולי תשתמש בה לכתיבה בפורום? (מכיוון שהיא בטח טובה יותר מהעברית)

Ferenheit

New member
הבלש מדבר על הגירסה הראשונה של

מו"ד, ואתם מדברים על המהדורה הרביעית של מו"ד המקורי (עם התמונה שלמעלה). בלש: תרענן, מכונות כביסה כבר אמרת, תנסה משהו אחר.

gambakupu

New member
שאלה: יש לי את אוגדן החוקים בעברית

איפה הוא נכנס? ברגע שבאל"ר (חלאה עצלנית!) יחזיר לי אותו, אני אתן יותר פרטים מזהים.

DDN

New member
במהדורה עם התמונה של הבלש.

שלמיטב ידיעתי היא השניה.

gambakupu

New member
כלומר שלב אחד אחרי החוברות האדומות

ושלב אחד לפני המוד"מ?

DDN

New member
לא בדיוק.

מו"ד מהדורה שנייה (החוברות האדומות) היה: למתחיל (חוברות אדומות) - דרגות 1-3 למתקדם (כחולה) - 4-14 למומחה (ירוקה) - 15-25 לאשף (שחורה) - 16-36 (אם אינני טועה בחלוקת הדרגות בין המומחה לאשף) אלמוות (חומה) - השד יודע. אין לי ולא קראתי. אוגדן הכללים לקח את החוברות האדומות, הכחולה, הירוקות והשחורות, חלק קטן מהרשומונים של TSR (על העולם של מייסטרה) וכרך את כולם בספר. יש לך בדיוק את אותו מו"ד.

למעלה