מה אתם חושבים?

מה אתם חושבים?

אהלן ועדת וינוגרד מצאה שמלחמת לבנון השנייה נחלה כישלון ושהיציאה למלחמה הייתה חסרת אחראיות ופזיזה. ובכל זאת הנוער של היום והחיילים הצעירים לא שואלים את עצמם את השאלה הכל כך חשובה: את מי אנחנו משרתים? בעבור מי אנחנו נלחמים? המלחמה בלבנון והחזקת השטחים הפלסטינים הכבושים הן שתיהן החלטות של מנהיגי המדינה והפוליטיקאים. החיילים משוכנעים שההנהגה יודעת מה שהיא עושה ומה שהיא מחליטה (כי הרי ההנהגה רוצה בטוב המדינה) והם גאים לשרת אותה ולהלחם למענה. כל כך הרבה דם נשפך בעזה על מנת להגן על המתנחלים ובסוף המתנחלים פונו מעזה. כל כך הרבה דם נשפך בלבנון ואחרי פרסום ראשוני של מסקנות ועדת וינוגרד ההמון יוצא לרחוב להפגין נגד אולמרט, פרץ וחלוץ על כישלון המלחמה. למה נשפך הדם מלכתכילה? חיילים צעירים, כמוני כמוך, בקושי בני 21, נהרגים לא על הגנת המולדת, אלא על שירות אינטרסים של פוליטיקאים והחלטות ממשלה פזיזות וחסרות אחראיות, בפעם האלף, כמו יציאה למלחמה והחלטות סותרות כמו מימון התנחלויות במשך עשרות שנים ושליחת חיילים שיגנו עליהם ואחרי כך מפנים את אותן ההתנחלויות. אז בשביל מה ובשביל מי לשרת? כי "אין לי ארץ אחרת/גם אם אדמתי בוערת/רק מילה בעיברית חודרת/אל עורקיי אל נשמתי" או כדי "להיות כמו כולם, לא להיות חריג", כי "אמרו לי", כי "חייבים וזהו" (כלומר, בלי תשובה ובלי מחשבה), כי "בלי הצבא היהודים יכחדו" או מסיבות אחרות? אני חושב שבארץ אין לנו תרבות של חשיבה עצמאית. זאת דעתי. מה אתם חושבים? עידן בעדי

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif

יש בנו מן קונפליקט כזה. כאנשים פרטיים עושה רושם שרובנו אנשים מרדניים, בעלי אינדיווידואליות וחשיבה עצמאית, שלא הולכים עם הזרם. לעומת זאת, ברגע שעושים זום (הפוך) ומסתכלים על המקרו, מגלים שהעם בכללו ממש רודף אחרי זרם ללכת אחריו וכמו שאמרת, נטול חשיבה עצמאית. בבחירות מתמודדות כ- 27 מפלגות (למה???), אבל המצביע הממוצע אומר: "אני אצביע למפלגה גדולה, כדי שהקול שלי לא יילך לאיבוד". פתאום האידיאלים נשכחים. השיקול הראשוני והנכון, לבחור במפלגה שתייצג את טובת העם ובאמת תדאג לו הופך לשיקול טכני, שמאפשר לאנשים שרצינו יום קודם להעיף מהממשלה למכור לנו ת'הבטחות שלהם שוב, אבל היי, מי בכלל מקשיב להבטחות שלהם?! ואולי, בעוד לבני הדודים שלנו יש נטייה פיזית להתאבדות, אצלנו היא נפשית, וסתם מסווית בטונות של תלונות וקיטורים, שגם הם משהו שהעם בכללו מתאפיין בו.

rotesh8

New member
אני חושב שאתה טועה

קודם כל, אין זה מתפקידו של החייל לחשוב על חלק גדול מהדברים שציינת. החייל צריך להתגייס במטרה אחת והיא לשרת את המדינה ולבצע את החלטות הדרג המדיני יהיו אשר יהיו (אתה קורא לזה החזקת השטחים הפלסטינים הכבושים, אני קורא לזה החזקה לגיטימית בשטחי א"י השלמה...) , וזה בכלל לא משנה מה הוא חושב בנדון ומה דעתו האישית. מדינה דמוקרטית לא יכולה להתנהל אם כל אחד יעשה מה שבראש שלו. אבל, החייל הוא גם אזרח, וככזה יש לו הזכות (והחובה, לדעתי) להשפיע על אופי הממשלה בבחירות. באשר ל"למה נשפך הדם מלכתחילה?" - אם אתה לא רואה את הבעייתיות שבמשפט הזה אז חבל... מבחינתי הוא לא רציני ברור שיש המון בעיות והמון פוליטיקה בניהול המדינה, ובמיוחד עכשיו קל להתלהם כשפורסמו מסקנות הביניים של וינוגרד, אבל בין זה לבין הגעה למסקנה שאין לנו תרבות של חשיבה עצמאית יש עוד מרחק רב ועם כל הכבוד אני חושב שאתה קצת מזלזל באינטיליגנציה של העם בישראל.

למעלה