מה אתם חושבים?

מה אתם חושבים?

אהלן ועדת וינוגרד מצאה שמלחמת לבנון השנייה נחלה כישלון ושהיציאה למלחמה הייתה חסרת אחראיות ופזיזה. ובכל זאת הנוער של היום והחיילים הצעירים לא שואלים את עצמם את השאלה הכל כך חשובה: את מי אנחנו משרתים? בעבור מי אנחנו נלחמים? המלחמה בלבנון והחזקת השטחים הפלסטינים הכבושים הן שתיהן החלטות של מנהיגי המדינה והפוליטיקאים. החיילים משוכנעים שההנהגה יודעת מה שהיא עושה ומה שהיא מחליטה (כי הרי ההנהגה רוצה בטוב המדינה) והם גאים לשרת אותה ולהלחם למענה. כל כך הרבה דם נשפך בעזה על מנת להגן על המתנחלים ובסוף המתנחלים פונו מעזה. כל כך הרבה דם נשפך בלבנון ואחרי פרסום ראשוני של מסקנות ועדת וינוגרד ההמון יוצא לרחוב להפגין נגד אולמרט, פרץ וחלוץ על כישלון המלחמה. למה נשפך הדם מלכתכילה? חיילים צעירים, כמוני כמוך, בקושי בני 21, נהרגים לא על הגנת המולדת, אלא על שירות אינטרסים של פוליטיקאים והחלטות ממשלה פזיזות וחסרות אחראיות, בפעם האלף, כמו יציאה למלחמה והחלטות סותרות כמו מימון התנחלויות במשך עשרות שנים ושליחת חיילים שיגנו עליהם ואחרי כך מפנים את אותן ההתנחלויות. אז בשביל מה ובשביל מי לשרת? כי "אין לי ארץ אחרת/גם אם אדמתי בוערת/רק מילה בעיברית חודרת/אל עורקיי אל נשמתי" או כדי "להיות כמו כולם, לא להיות חריג", כי "אמרו לי", כי "חייבים וזהו" (כלומר, בלי תשובה ובלי מחשבה), כי "בלי הצבא היהודים יכחדו" או מסיבות אחרות? אני חושב שבארץ אין לנו תרבות של חשיבה עצמאית. זאת דעתי. מה אתם חושבים? עידן בעדי

היהודים עם חכם

יותר מדי חכם עד שכל אחד קם ושולח מלוא חופנים עצות וטיפים כאילו קם ראש ממשלה חדש בישראל. תבין. אין לי ספק שאף החלטה שגויה של הדרג המדיני והצבאי לא נעשתה בכוונה תחילה. אלא נוצרה מטעוית אנוש או חוסר יכולת אישית. כשרואים את התמונה כולה אין לי ספק שכל אחד מאיתנו יגיע לתוצאות עלובות הרבה יותר מאולמרט. חוצמזה. פרקטית יש לך 2 אפשריות להתגיס או לסרב. מה יעזור אם תסרב? שינוי לא יצמח מזה. וממש בקטנה עזובתך באימשך אנחנו סתם צעירים מורעלים שמחפשים תועלת אישית. אקשן וריגושים.

בתש1

New member
לדעתי גיוס לצבא

בא הרבה מלחץ חברתי.. (אם כי אני ממש ממש לא מכלילה, יש רבים שעושים זאת מבחירה) מסימים תיכון וברור שהולכים אחר כך לצבא..אחרת הוא יהיה מאד שונה מכל החבר'ה בכיתה.. מה גם שחבר'ה שמתגיסים הם כולה בני 18 ויכולת חשיבה עצמית בגיל הזה , זה די נדיר.

יכולת חשיבה עצמאית כתלויית גיל - ולחץ חברתי

בוצין בוצין מקטפיה ידיע, או במעלליו יתנכר נער. ייתכן שנטייה לחשיבה עצמאית קיימת באדם כבר מגיל צעיר ואולי היא אף טבע ראשוני ולא נרכש. אך גם אם האפשרויות הללו נכונות, עדיין נראה שבנושאים שבהם החשיבה הקבוצתית גם קדמה כרונולוגית לחשיבה העצמאית וגם ידועה לאדם טרם שהתחיל לחשוב על הנושא, לוקח זמן לבעל חשיבה עצמאית לגבש את דעתו העצמאית. ולכן, ככל שחולף הזמן והאדם מתבגר כך הוא יספיק לחשוב באופן עצמאי בנושאים רבים יותר. * מסיבות שונות, גם אדם שמגיע למסקנות נון קונפורמיסטיות בעקבות חשיבה עצמאית, מכפיף עצמו לעיתים לדרך הקבוצתית שמנוגדת למסקנותיו. ובעניין זה גורם הגיל עשוי לפעול פעולות הפוכות אצל אנשים שונים.

uri80

New member
אם בגיל 18 לאדם אין יכולת חשיבה עצמית הייתי

אומר שמצבו קשה, והגיע הזמן שיתאפס קצת על עצמו. באשר לצבא -לא הולכים כי מדובר בלחץ חברתי. צבא זה לא "נעים" או "נחמד" או "כיף". זה די ג'יפה אבל הולכים כי בארץ הזו יש גם חובות בנוסף לזכויות. הליצן שפתח את ההודעה כתב על הדם שנשפך כדי להגן על המתנחלים בעזה, אבל כעת בעזה כבר אין מתנחלים, הדם שנשפך הוא של קיבוצי הסביבה ושל תושבי אשקלון ולצערי עוד דם ישפך שם. אבל שיהיה, העיקר ש"הכיבוש משחית" עונה על כל דבר ודבר.

ההתרברבות שלנו הישראלים

הטפיחה העצמית על השכם שלנו ככל יכולים ובסיוע התשקורת המסייעת בטיפוח העצמי השיקרי הזה, והנה באה מלחמת לבנון או כל מלחמה אחרת והוכיחה לנו שאיננו כל יכולים, אז מה לרדת מהאשליה? מה פתאום, אז הנה נמצאו האשמים התורנים, אולמרט או כל מי שלא יהיה, ואנחנו יכולים להמשיך לשגות באשליה שאנחנו כל יכולים, והכישלון? אה זה סתם בגלל אולמרט או פרץ או האשם התורן, במלחמה נהרגים נקודה, ולא משנה מי יהיה שם בראש.

תקשורת ושקרים

אני לא בטוח האם כשכתבת תשקורת וכו' התכוונת להתייחס למדיה כולה, או רק לפרטים שעונים על ההגדרה. ולכן אציין במנותק מדבריך, שלפי התרשמותי, בכלי התקשורת מובעות דעות מנוגדות בנושאים רבים. אך עדיין ייתכן וכך אני מתרשם, שהיחס הכמותי נוטה לכיוונים מסויימים, שמן הסתם מצויים בקונצנזוס הציבורי, או לפחות בקונצנזוס הרלוונטי למספר מספיק של אנשי תקשורת. כאן גם נכנסת השאלה לאלו אמצעי תקשורת ולאלו אנשי תקשורת כל אחד נחשף. לא דומה מי שנחשף להמודיע למי שנחשף ליתד נאמן ולא זה וזה למי שנחשף להארץ. ולא דומה מי שנחשף להארץ למי שנחשף לבשבע או לנקודה. וגם בין קוראי הארץ, לא דומה מי שנחשף לגדעון לוי ולעמירה הס למי שנחשף לישראל הראל ולנדב שרגאי. אפשר גם לקחת בחשבון שבמקרים רבים, אמת בעיני האחד היא שקר בעיני השני. לדוגמה, אם עיתונאי יכתוב "אין אלהים", יש שיתייחסו לזה כאמת ויש שיתייחסו לזה כשקר.

אני חושב כמו כולם

ולכן אביע את דעתי רק אחרי שכולם יגיבו

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שאתה צודק

בהחלט נראה שלא הפעלת הרבה מחשבה עצמית בכתיבת ההודעה.

אומי5

New member
אז למה אנחנו הולכים?

סיימתי את הסדיר שלי די מורעל. החברים שלי אמרו עלי שאפשר להוציא את אומי מהצבא אבל לא את הצבא מאומי .... השירות הסדיר שלי עבר בלי יותר מידי תקלות וכלל הרבה פעילות מבצעית מוצלחת . המערכת העריכה את הצוות שלי ,הקשיבו להצעותינו ,ופעלנו לרוב לפי החלטות שלנו . אופוריה. עשינו מילואים אימונים ותעסוקה. הבנו שלא מדובר על השירות הסדיר שלנו ,אבל לא היה כל כך נורא. ואז קראו לנו לאימון בצפון . התרחיש כלל חטיפת חיילים על גבול לבנון וכניסה של צה"ל ללבנון . הכל היה ברור ,מי נכנס מאיפה, מי מחפה על מי ,והכי חשוב שברגע שזה קורה אנחנו ראשונים. אני בטוח שאם היה קוראים לנו ביום הראשון היו הרוגים ,אבל גם היינו משיגים את מטרה ,שמירה על המדינה שלנ ועל כוח ההרתעה שלה . (אם המטרה הזו חשובה לך או לא זו שאלה אחרת). אבל לא, החליט מי שהחליט לפעול בניגוד לתוכניות ובניגוד למה שצה"ל היה מוכן אליו. מה שנתן לאויב זמן להיתכונן ,ולנו גרם לבילבול . אחרי שבועיים (נצח לדעתי ) שלחו אותנו פנימה ,כשכל הציוד החשוב נלקח ע"י הכוחות הראשונים שקפצו ,ובניגוד לתוכניות היה כוחות שלנו בשטח. לא יכולנו לפעול לפי מה לימדו אותנו . הפיקוד זילזל בצרכים שלנו ,ובראשם הרמטכ"ל. אנחנו באנו לתת הכל ,וקיבלנו סמחטה בפרצוף. אם יקראו לי שוב כנראה אלך ,כי אף פעם לא עשיתי את זה בשביל הרמטכ"ל או ראש הממשלה. אלא כי בכל מקום מתשהו יקום מישהו ויזכר שאנחנו יהודים וירצה להרוג את כולנו ,זה קורה כל כמה שנים. אין ברירה ,אנחנו צריכים מקום משלנו ,וזה המקום היחיד שזה יכול לקרות בו. הדם לא נשפך כדי להגן על מתנחלים אלא כדי להגן על המדינה, גם רבין ופרס הפנו תקציבים להתנחלויות . כנראה שיש להן חשיבות כלשהיא. זה שפינו אותם זו הבעיה. אין עוד עם בעולם שנותן ונותן לאויב שלו ורק ממשיך לחטוף כמונו ,אנחנו אידיטים ,וחסרי עמוד שידרה. כל מדינה אחרת (כולל הנהורות ביותר) במצבינו היו מפציצים את עזה על אזרחיה. מי שאשם זה כל מי שבוחר פעם אחרי פעם באנשים בינוניים להנהיג אותנו . טוב נמאס לי לחפור גם ככה אף אחד לא באמת יבחר פתאום ליברמן כי זה ממש לא פופולרי.... אומי

כל מילה חקוקה בסלע.

די לבינוניות ולכל המנהיגים הלמל"מים האלה. ויש כאלה שבוחרים ליברמן.

עניין לאומי

איך שלא תסובב את זה בסוף תגיע למסקנה שצריך מדינה צבא וחיילים. היום אנשים יותר חושבים בכיוון של מימוש עצמי. הם מחפשים מימוש עצמי בצבא.

למעלה