מה אתם חושבים

brianfn

New member
מה אתם חושבים

על הרעיון של לקחת זרע לכל אחד שמתגייס, לכל מקרה, אם הוא יפצע או חס וחלילה ימות. חושבים על דור ההמשך שלנו. אבל אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לחשוב על זה. על זה שניפצע או נמות, בקרב או בפיגוע. איך אני יכול לתת זרע לצבא ולחשוב שיהיה איכפת להם ממני אם אני אמות, שהם מתארים לעצמם שאני אמות. אי אפשר לחשוב על זה. הייתי אומר: "למה שאני אתן זרע, הרי לי זה לא יקרה" אני לא יוכל לחשוב על זה עם משפחתי, על מה הם יעשו עם הזרע שלי אחרי שאני אמות. האם ייצרו לי צאצאים, ואם כן, עם מי? ואיך יהיה ילד ללא אבא, ואולי ללא אמא. והאם לצבא אכפת ממני עד כדי כך שהם חושבים על הילדים שלי או שמאידך לא אכפת להם בכלל והם חושבים על המוות שלי ועל כך שהם יצאו ידי חובה אם אמות, כי יהיו לי צאצאים. אשמח לשמוע דעות. B

pini-pee

New member
בעיות חבר...

קודם כל, שמעת על בנק הזרע? אם אתה באמת רוצה זה תמיד אפשרי
אבל חוץ מזה... בא נתחיל בהתנגדות בסיסית של הדתיים, אתה הרי לא יכול להכריח אותם נכון? ואפילו אם כן... מי תהיה האם? אז אולי נתן רק לזוגות נשואים? ואם כן למה שלא נגיד להם שיעשו את זה בדרך היותר טבעית ומענינת? הקיצר... אני יכול לחשוב על אחלה סיפורי מדע בדיוני (ואימה) ממה שעושים עם הזרע הזה בלי קשר... אתה סומך על הצבא שלא יעשה בזה ניסויים? וכו´ וכו´ וכו´...

zebra6

New member
זה נראה לי חולני

אולי גם, במסגרת שרשרת החיול, כל אחד יבחר לעצמו איך תיראה מודעת האבל שלו, איך תיראה המצבה שלו, ובאיזה עמוד בעיתון יכתבו על זה?? אנחנו מתגייסים לצה"ל, לא לחוליית מתאבדים. זה נראה לי חולני כל כך, לסמן מראש כל מתגייס כמישהו שהולך אל מותו, כצאן לטבח. בישראל קיים בנק זרע, וכל מי שרוצה יכול להקפיא שם מזרעו, בלי שום קשר להיות חייל (בהווה או בעתיד). אז למה לערבב שמחה עם שמחה?!

erandb

New member
בהנחה שכן

היה כתוב בכתבה גם ,אם תפצע חלילה בתאונה או פיגוע .ולא שאני מזלזל ברעיון.אבל ... אתה רואה תור לשירותים ואנשים יוצאים עם מבחנות עם נוזל .. . (כמו התור לחיסון או שאר שרשרת החיול). או עושים ביד בפומבי בזמן שמחליפים בגדים מאזרחי לצבאי. שוב מה שניסתי לכתוב למעלה שזה פשוט שזה לא ראילי.

למעלה