מה אתם חושבים?!

antianara

New member
מה אתם חושבים?!

שאלה לי אליכם ידידי:) מה אתם חושבים על התנ"ך ועל לימודי התנ"ך בבית הספר? כלומר לפחות אני לומדת בערך שלוש שעות של תנ"ך ואני לא חושבת שזו הדרך הנכונה לעשות למה אני צריכה ללמוד אותו?:( מקווה שתשתפו אותי בדיעותיכם שלכם אנטיאנרה

למה ללמוד תנ"ך?

איזו מין שאלה זאת? תסתכלי בעצמך על הדיון שיש בעמוד הזה על היהדות, הבורות חוגגת. לא הגיע הזמן שתדעי משהו על הדת שלתוכה נולדת? זה לא משנה אם את אוהבת אותה או לא, זה חלק מהמורשת שהביאו לך הורייך, המדינה בא את חיה מושתת על הדת הזאת, אז רצוי שתדעי לפחות את הפרקים והחוקים הבסיסיים שמלמדים בכיתה. באותה מידה את יכולה לשאול למה אנחנו לומדים היסטוריה, למה אנחנו לומדים לשון, למה אנחנו לומדים מתמטיקה, למה אנחנו לומדים ספרות, למה אנחנו לומדים אנגלית, למה אנחנו לומדים אזרחות, למה אנחנו לומדים הבעה, למה אנחנו לומדים...

nepthys

New member
את רואה את זה בצורה יחסית שונה ממני

למה ללמוד תנ"ך? כי התנ"ך הוא מסמך מרתק. אין לקחו חוקים חברתיים ואמרו שהם חוקים של אל מפחיד כדי שכולם יבצעו אותם. כל התרמיות, התככים, המזימות. זה מרתק! בני אדם חייבים להכיר את החברה שהם חיים בה והתנ"ך זו אחת הדרכים הטובות ביותר.

Justin Angel

New member
מוווווווו

התנ"ך משעשע, הוא יצירה ספרותיתי מאוד טובה לבדו, אבל עם כל הפירושים חסרי התועלת והססברים המפגרים זה סתם ספר גדול. אבל חייבים לעשות יחידה אחת בתנ"ך בשביל שתהיה תעודת בגרות מלאה. נפטי, אם את רוצה מסמכים סוציולוגיים מתרקים תפתחי חולית. אם את רוצה ניתוחים סוציולוגיים מרתקים תפתחי ניטשה - זרחוסטרא. אם את רוצה ספר עם מילים גדולות ,לא ברורות וטעויות כתיב והגייה נרואיות תפתחי את ספר התנ"ך. המורה לתנ"ך בכיתה י"א: -ספר בראשית , פרק א, יום רביעי- חבריה ,אתם יודעים למה אדוני יצר את בני האדם? ג´סטין: כי אלוהים רצה רב מכר ובלי בני האדם כל משהו שהיה לו זה פרולוג?

nepthys

New member
הייתה לי מורה לתנ"ך שאני מעריצה

עד היום, הייתה פשוט מדהימה. כל דבר היא יכלה לפרש לי באופן שבחיים לא הייתי מפרשת, היא יכלה להראות את עד כמה מטומטמים בני האדם בצורה כ"כ ברורה וכ"כ יפה, שאני לא אשכח את זה בחיים.

Master Boo

New member
כשאתה ברומא ....

התנהג כרומאי... (לא ברור ?) (נשמע לא טוב בעברית...)

תנ"ל בולשיט

אני חושבת שזה כל כך מיותר לפחות בשבילי הלימוד תנ"ך אני חושבת שזה צריך להיות מקצוע בחירה כי יש ילדים שלא מאמינים בזה ומכריחים אותם לקרוע ת´תחת לקראת המבחנים... זה ביזבוז זמן... זה עניין של אמונה ואי אפשר להכריח אף אחד להאמין במשהו שהוא לא מאמין בו.

Master Boo

New member
את לא צודקת... (לדעתי...)

אם את גרה בארץ ישראל, רצוי שתלמדי משהו על הדת של הרוב בארץ, על המסורת, ועל ההיסטוריה בכלל ...

nepthys

New member
זה לא רק זה,

לימוד התנ"ך הוא לימוד הסוציולוגיה של הדת (אם יש לך מורה מתאימה וגם אם לא) ולכן, במיוחד שכולנו כאן באנו מתחומים כאלו רוחניים, זה מאוד עוזר ומעשיר אותנו. אני מתחילה לחשוב שאתם מתנגדים סתם כי זה כיף להתרוצץ ולצרוח "כפיה דתית! כפיה דתית!"...

WhiteWolf

New member
אוי גוועאלד!

אם כל הכבוד לכל האמונות הדתיות שלכם, (וגם שלי) ויש לי הרבה כבוד, דבר ראשון תלמדו מאיפה באתם. אתם עדיין נחשבים יהודים בעיני יהודים. וגם אם זה לא מעניין אתכם דתית, יפה לראות את ההתפתחות החברתית לאורך התנך, לימוד תנך בתיכון לא דתי הוא כמו ללמוד חשבון. התנך מתוחכם ואנשים רבים וחכמים השקיעו את כל חייהם בלפרש ולקשר בין חלקיו, כך שלפחות חלק ממה שהם אמרו יכול ואפילו עשוי להיות נכון. מה שאתם לומדים הוא על קצה המזלג מזה. ומהחכמה של התנך אפשר ללמוד המון המון, אם רק לא מסתנוורים מההילה של עצמכם ומהידע הרבה והכה נכון לכולם שלכם.

מי מכריח אותך להאמין?

אני חושבת שזה הכרחי ללמוד תנ"ך, מעבר לכל הסיבות שכבר ציינו כאן - כי זה הספר הנמכר ביותר בכל הזמנים!!! אני חושבת שאדם שלא מכיר את התנ"ך ומסתובב חופשי בעולם כל כך בור וחסר ידע בעניין כל כך בסיסי, זה בושה למורים שלו ולוהרים שלו (אנשים טיפשים לא מספיק מודעים לעצמם כדי להתבייש בטיפשות שלהם, אחרת הם היו לומדים כדי להגבר על כל הבעיה...). חוץ מזה שזה ממש ילדותי להגיד שלא צריך ללמד משהו בגלל שקשה ללמוד אותו. לי דווקא היה היום מבחן בתנ"ך (על ספרי יחזקאל, עזרא ואיוב) ומאוד מאוד נהניתי מתהליך הלמידה, במיוחד מספר איוב שקרוב לליבי, ואת זה אני אומרת אפילו שאני לא מאמינה בדת ובאלוהים היהודי. המבחן עצמו היה קל, אבל הלמידה עצמה למבחן נתנה לי המון, וחבל מאוד שאת לא רואה את זה ככה.

היי תראו!אני לא מאמינה במתמטיקה.

באמת שלא,ולא חשוב כמה תוכיחו לי.זה מבוסס על משהו שבני אדם המציאו -שטוית. זה טימטום מה שמלמדים אותנו,ואני לא אשתמש בזה בחיים,כי זה פשוט לא אני. אז מה? אני לא לומדת את זה?! ואת יודעת כמה אנשים לא מאמינים בעירועים הסטוריים מסויימים ,ואת זה גם לא לומדים? תנ"ך זה תנ"ך,וזה לא עד כדי כך נורא,את לומדת יחד אם זה היסטוריה של שבטים של חיים קדומים וכ´,וזה את בטח מאמינה ,לא?..

מי מכריח אותך להאמין?

אני חושבת שזה הכרחי ללמוד תנ"ך, מעבר לכל הסיבות שכבר ציינו כאן - כי זה הספר הנמכר ביותר בכל הזמנים!!! אני חושבת שאדם שלא מכיר את התנ"ך ומסתובב חופשי בעולם כל כך בור וחסר ידע בעניין כל כך בסיסי, זה בושה למורים שלו ולוהרים שלו (אנשים טיפשים לא מספיק מודעים לעצמם כדי להתבייש בטיפשות שלהם, אחרת הם היו לומדים כדי להגבר על כל הבעיה...). חוץ מזה שזה ממש ילדותי להגיד שלא צריך ללמד משהו בגלל שקשה ללמוד אותו. לי דווקא היה היום מבחן בתנ"ך (על ספרי יחזקאל, עזרא ואיוב) ומאוד מאוד נהניתי מתהליך הלמידה, במיוחד מספר איוב שקרוב לליבי, ואת זה אני אומרת אפילו שאני לא מאמינה בדת ובאלוהים היהודי. המבחן עצמו היה קל, אבל הלמידה עצמה למבחן נתנה לי המון, וחבל מאוד שאת לא רואה את זה ככה.

למעלה