מה אתם חושבים?

rigoletto111

New member
מה אתם חושבים?

נדמה לי שבפרסומים ובספרים שמציגים את סיפוריהם של החוזרים בתשובה יש דפוס נורא אהוב "הקיבוצניק שהפך לחרדי". כיון שהמרקסיזם הוא (היה, ליתר דיוק) האידיאולוגיה הראשית המתחרה לאידיאולוגיה הדתית, הרי זה הכי כיף להראות מישהו מהאידיאולוגיה המתחרה שעבר "למחננו". הרבה יותר כיף מלהראות סתם עירוני חסר אידיאולוגיה שחזר בתשובה (למרות שאותו עירוני יכול להיות בעל השכלה אדירה שמכניסה את הקיבוצניק לכיס הקטן). המוטיב הזה אהוב כמו שהכתיבה הנוצרית הקדומה הציגה תמיד את "הפרוצה שהפכה נזירה", שהפך להיות מוטיב מנחה ממש. אשמח לשמוע מה דעתכם!

rigoletto111

New member
נכון!../images/Emo45.gif

כי הטייס, לפחות בעיניהם ובעיני אלו ששרו "הטובים לטייס הטובות לטייסים", הוא ההתגלמות העליונה של האידיאולוגיה הציונית. ואז הטייס הדוס מפסיק לטוס, כאילו להגן על יהודים זו עבירה מבישה...

ברוריה2

New member
ומה עם "הטייס הקיבוצניק שחזר"?../images/Emo4.gif

מחץ! אני אומרת לכם-נוסחה מנצחת! >לברוריה נהיה טעם רע..<

ומה עם "הטייס הקיבוצניק הפרופסור

הזמר זוכה הארויזיון מפכ"ל המשטרה זוכה פרס הנשיא מנכ"ל הבנק אלוף האטלטיקה יו"ר המפלגה השופט בבג"ץ הסופר זוכה פרס נובל המנחה בערוץ הילדים ואח של משה מהמכולת שחזר?" מאד משכנע, נכון?

sharkyM

New member
אח של משה

מהמכולת שאותו אני מכיר היטב, גרם לי לחזור בתשובה...

נראה לי

שככל שהקיבוצים מאבדים מיוקרתם בחברה הישראלית בכלל, כך גם החרדים תופשים שהם צריכים להתפס מבחינה הסברתית על ציבור חוזרים בתשובה אחר זמרים ורקדניות בטן למשל. כלומר, כשהאידיאולגיה הציונית-סוציאליסטית-מרקסיסטית הייתה האידיאל התרבותי-חברתי של הציבור החילוני, היה חכם ונוח להשתמש בבני הקיבוצים (גם בכפירתם וגם בתשובתם) לצורכי הסברה (נאום השפנים המפורסם, לא פנה לחוזרים בתשובה אלא לחרדים שעדיין תקועים 30-20 שנה אחורה בטרנדים החילוניים). סוף התקופה הזו בציבור החילוני לוותה גם בחגיגה הסברתית חרדית עקב חזרתו בתשובה של אורי זוהר ודומיו. כיום, כשעופר לוי, וברי סימון הם איקונות תרבות (בחוגים מסוימים) יותר חכם להשתמש בהם ושכמותם. נראה לי (וייתכן ואני ממש לא קוראת נכון את המצב) שכיום, יותר קל לחרדים להשתמש לצורכי הסברה באנשי בידור וחברה, מאשר במשכילים עירוניים, משום שהם ידועים ומקובלים על שכבות רחבות יותר באוכלוסייה החילונית. כמו כן, עצם הכנסת ההשכלה החילונית לתוך החברה החרדית (גם אם בצורה של חזרה בתשובה) היא בעייתית ולכן אולי גם מבחינתם קל יותר להשתמש פחות בפרופסורים (במקרים מסוימים הם עושים גם את זה) ויותר בזמרים/שחקנים/דוגמניות כי אורח חייהם נתפש כ"חיצוני" יותר. [לגבי "הפרוצה שהפכה נזירה"- הדיכוטומיה בין הקטבים הללו אף פעם לא ממש ברורה בנצרות באופן מעשי- משום שכל אדם נולד בחטא הקדמון (בנצרות הקתולית) כל אדם הוא בפוטנציה גם "נזירה" וגם "פרוצה" בו"ז
. עצם האדרת המהפך הזה בתקופה מסויימת, מראה על הבעייתיות שחשו לגבי קיומם של הקטבים הללו והאפשרות של המעבר ביניהם. כמו כן ההפרדה בין גוף לנפש מודגשת הרבה יותר בתאולוגיה הנוצרית הקדומה אבל ההגפנה של ישו בטקסים הנוצריים (היין ולחם הקודש) מוכיחה את המעמד הבעייתי של ההפרדה הזו.]

rigoletto111

New member
VERY NICE

נתחיל בתגובה לגבי בני דודנו (בני עשיו) הנוצרים: הנזירה הראשונה היתה פרוצה ורקדנית לשעבר (שכחתי את שמה)... וזה מוטיב שחוזר על עצמובסיפורים של נזירות ... רגע, בעצם הייתי צריך להתחיל ממריה מגדלנה בעצמה!!! כן, באמת היום החרדים חושבים שאורי זוהר , ברי סימון ועופר לוי מהווים state of the art של החברה החילונית, וזה קצת פאתטי ... ובאמת טרם ראיתי פרופסורים שחזרו בתשובה ... והתופעה מתבטאת יותר אצל טייסים, זמרים ושאר טכנאים.

שלא תבין אותי לא נכון

לא בהכרח ההשכלה היא זו שמונעת מאנשים לחזור בתשובה (השכלה במובן הפשוט של רכישת ידע), אלא שביעות רצונם ממקומה בחייהם. משום כך, פרופסורים עשויים (תיאורטית) פחות לחזור בתשובה משום שהשקיעו הרבה מאוד זמן ומאמץ להגיע למעמדם וסביר להניח שלאחר שהגיעו אליו לא יוותרו עליו בקלות (מבחינה מעשית ופסיכולוגית). אדם בעל תואר ראשון או שני או שלישי "אפילו", עשוי לחוש שהדת ממלאת חללים בחייו בלי שום קשר להשכלתו. העובדה היא שההשכלה לא מביאה בהכרח למנוחה ונחלה (לעיתים אף להפך) ואם אדם שואף אליהן מספיק, ייתכן ואף יסכים לוותר על חיים לאורה המפוקפק של ההשכלה כדי לחיות באורה הזך של התורה (ויסכים שילדיו יתחנכו למעשה לבוּרוּת). מה לעשות? ignorance is bliss סתאאאאאם (או סתאםםםםםםםםםםםם) בכיוון ההפוך (נסיון למנוע ממתלבטים לצאת מהחברה החרדית) החרדים שולחים לפעמים את המתלבטים לכל מיני רבנים שנחשבים "אינטלקטואלים" ומשכילים, כי הם מאמינים שיש להשכלה שלהם כוח נוסף בחיזוק תקפות הטיעונים שלהם. יכול להיות שזה עובד במקרים מסוימים. אבל משיחותי עם יוצאים רבים, נראה לי שעם כל ה- so called השכלתם של הרבנים הללו, זה לא מה שהטה עבורם את הכף.

rigoletto111

New member
אלו שנשארו דתיים זה משהו אחר. אבל

קשה לי להעלות בדעתי איש אקדמיה , דתי או חילוני, שישמע את אמנון יצחק בלי ליפול מצחוק על השטויות שהוא אומר. הרי רבנים רציניים , ודתיים חושבים, מאד מלגלגים על המחב"תים.

למעלה