מה אתם חושבים?

MissVanity

New member
מה אתם חושבים?

סתם משהו ששמתי לב אליו ותהיתי מה אתם חושבים... בזמן האחרון (בעצם לא רק האחרון, אלא בכללי) יש אנשים בי סקסואלים רק כשהם שיכורים. לפניי כמה ימיפ הייתי במסיבה כלשהי (כולם פתוחים פה מבחינה מחשבתית? אני יכולה להגיד שהייתי במסיבת סאדו?) בכל מקרה דיברתי עם כל מיני אנשים והכירו לי מישהו שעושה ליין "אקסקלוסיבי" בנושא. הבחור חשב שאני לסבית ורצה להגיד שאינו חושב שיש בליין שלו הרבה לסביות אבל קטעתי אותו ואמרתי שאני בי סקסואלית. הוא אמר "אהה, מצויין יש שם הרבה בנות כאלה". כמובן זה תיאורטית תומך בתיאוריה שלי שכולם בעצם בי סקסואלים, אבל משהוא לא נראה לי פה. כל הבנות האלה שמנשקות בנות כשהן שיכורות נראה לי מוזר (לא מדברת על BI CURIOUS) יש לי עוד מלא מה לכתוב אבל המקלדת שלי דפוקה :( נ.ב מישהו יודע איך מחליפים מקלדת בלפטופ? O_ם

Unrelated

New member
שני שנקל

דבר ראשון, אני ממש לא חושבת ש"כולם בעצם ביסקסואלים". להגיד את זה, זה להפוך ביסקסואליות למשהו לא-ספציפי ובלתי משמעותי או ראוי לציון. מבחינתי זה מקביל ללהגיד "אין כזה דבר ביסקסואליות", ובאמת בדרך כלל זה שני הטיעונים האלה באים ביחד בפי ביפובים. מה גם, שלהגיד שכולן/ם בעצם בי זה לזלזל בזהות המינית של א/נשים אחרות/ים, שאינן/ם ביסקסואליות/ים, וזה לא מגניב כלל וכלל. מה שכן, אני חושבת שבעולם נטול ביפוביה, הרבה יותר א/נשים היו מזדהות/ים כביסקסואליות/ים (לא אותו דבר). לגבי מה שנקרא "barsexuals", אני חושבת שזה מיתוס. בהרבה מקרים barsexuals ו-bi-curious הן משהו כמו "הביסקסואליות החדשות", במובן שעליהן נשפכים כל הסטריאוטיפים הביפובים: הן סתם עושות פוזות, בעצם סטרייטיות, עושות את זה בשביל לחרמן את הבנים, אשמות בהטרדה מינית של ביסקסואליות "אמיתיות" (בגלל ההתנהגות שלהן), וכן הלאה. אני חושבת שכל סוג של ביסקסואליות היא מגניבה ולגיטימית. גם להתנסות זה מגניב ולגיטימי, גם אם את מתנשקת עם בנות רק בברים וגם אם את לא רוצה שום דבר חוץ מלהתנשק עם בנות בברים - זה עדין מגניב ולגיטימי. החברה שלנו נותנת לנו מעט מדי מרחבים להתנסות - לא יותר מדי. אז אם כבר יש מרחבים כאלה, כדאי להעריך אותם. בנוסף, חשוב לזכור שהסטריאוטיפ הזה הוא משהו שנזרק על הבנות האלה, כלומר: יכול מאוד להיות שהן עצמן לא מרגישות ככה ולא מגדירות את עצמן ככה (אלא מגדירות עצמן ביסקסואליות "באמת" - מה שזה לא אומר), אבל מפרשים את ההתנהגות שלהן ככה בכל מקרה. למשל, אני יכולה להגיד שכשהייתי בקהילת רוקי זה קרה לי *כל הזמן*. המקום שבו אני הייתי שמה את סימני השאלה הוא במקום של הסכמה. בהרבה קהילות "אלטרנטיביות" שאני יודעת עליהן - כולל רוקי וכולל בדס"מ, ביסקסואליות של נשים (מסוג מאוד ספציפי, כמובן - רק את מוכנה לתנאים של barsexuality, קרי: להיות אובייקט למבט של הבנים הסטרייטים, לנהל מערכות יחסים רציניות רק איתם, ובאופן כללי לא "להרגיז" או "להפריע לסדר") היא גם סוג של סטנדרט. כלומר, משהו שאת חייבת לעשות אם את רוצה להיות "מגניבה", "משוחררת" ו"ליברלית". ויש הרבה לחץ שמופעל על הבנות בכיוון הזה (אגב, רק על הבנות. חלילה שלבנים יהיה מותר להביע משיכה לבנים אחרים). כלומר, לפעמים יוצא מצב שבו ההתנהגות הביסקסואלית היא תגובה ללחץ החברתי שמופעל עליהן להתנהג ככה, וכידוע הסכמה תחת לחץ אינה הסכמה כלל וכלל. גם הייתי שואלת מה תפקיד האלכוהול בענין הזה: אם הן מרגישות שהן צריכות להיות שיכורות כדי להתנשק עם בנות אחרות, כנראה שמשהו כאן לא עובד כמו שצריך, בין אם המשהו הזה הוא ביפוביה מופנמת, ובין אם זה חוסר רצון אמיתי. ואולי כדאי לשאול גם את השאלות האלו. לסיכום: החיים הם מורכבים... וצריך יותר קבלה - גם עבור מי שרוצה להיות מינית (בכל צורה שבה היא רוצה את זה), וגם עבור מי שלא.

אוהדאדם

New member
אני חושב שיש כאן בלבול של שתי ביסקסואליות

אם ביסקסואליות היא זהות מינית, אז להגיד "כולם בעצם ביסקסואלים" הוא משפט נונסנס - עובדתית, לא כולם מזדהים כביסקסואלים, אלא רק מיעוט מהאוכלוסיה. זה משפט שיש בו משמעות רק אם את חושבת שיש דבר כזה, מישהו שהוא "בעצם ביסקסואל" - גם אם הוא מזדהה אחרת. אם ביסקסואליות היא זהות, אז אין דבר כזה "בעצם ביסקסואל" - אבל אם ביסקסואליות היא גם משהו אחר, אז יש. לאור התבטאויות עבר שלך, אפשר לטעון שאת חושבת שאפשר להגיד על מישהו שהוא "בעצם ביסקסואל" גם אם לא הזדהה כביסקסואל, גם אם לא בחר לאמץ לעצמו את הזהות הזו. ראשית, יש לנו היסטוריה מלאה באנשים שהיו קיימים והתנהגו בצורה מסוימת עשרות אלפי שנים לפני שהייתה לנו המילה "ביסקסואל" - האם אוסקר ויילד ביסקסואל? הוא בוודאי לא יכל להזדהות ככזה. המילה לא הייתה קיימת, הזהות עוד לא הומצאה. אם מותר למישהו אחר להצביע עליי ולומר "הוא בעצם ביסקסואל", אז למה המשפט "כולם בעצם ביסקסואלים" הוא לא לגיטימי? כפי שכתבתי בעבר, אני לא מאמין שיש גבר כלשהו שיכול לטעון שלא הייתה לו אף חוויה אישית, רומנטית, אינטימית, מינית עם גבר אחר. אם אני מוריד את הרף עד כדי כך, ואומר שכל גבר שהייתה לו חוויה כזו עם גבר אחר וגם אישה אחרת הוא "בעצם ביסקסואל", כפי שאת טוענת שמכיוון שלאוסקר ויילד הייתה אישה והיו לו מערכות יחסים עם גברים הוא היה "בעצם ביסקסואל", אז לפי ההגדרה הזו, כל הגברים הם "בעצם ביסקסואלים". אם ביסקסואליות היא זהות מינית, אז ברור שהנשים שמתנשקות עם נשים אחרות בבארים אינן ביסקסואליות, ההיפך הוא הנכון. שאלת מה תפקיד האלכוהול, ותפקידו הוא להרחיק עצמן מהאקט, ולכן הוא אינו חלק מהזהות שלהן. אם אני יכול להגיד "התנשקתי איתו כי הייתי שיכור" אני לא צריך להגיד "התנשקתי איתו כי הייתי ביסקסואל". אני מאוד מסכים עם האמירה שלך שאין לנו מספיק מרחבים להתנסות, וזה מגניב ולגיטימי שלבנות הללו יש מרחב להתנסות. אני חושב שאנחנו צריכים לתת יותר מרחב לאנשים להתנסות משיש להם כרגע - למשל, שהם לא יצטרכו אלכוהול כדי להתנסות ולהרגיש שאקט מיני כלשהו "אומר עליהן משהו" (שבעצם הכוונה היא שהאקט המיני הזה יגרום לאנשים אחרים להגיד עליהם משהו - שהם "בעצם ביסקסואלים").

Unrelated

New member
אפשר לא לשים לי מילים בפה?

מעולם לא טענתי על אף אחד שלא הזדהה כך שהוא "בעצם ביסקסואל". למעשה, צמד המלים הזה די עושה לי חררה. כשאני מדברת על דמויות היסטוריות - למשל, אוסקר וויילד, פרדי מרקורי, אמה גולדמן ואחרות/ים - אני לא טוענת שהן/ם היו "בעצם ביסקסואליות/ים", אלא שכיום, מהעמדה שלנו, ניתן לקרוא אותן/ם כבי. אגב, אין כאן גם שום אמירה לגבי הא/נשים הפרטיים, אלא לגבי הפרסונה הציבורית שנוצרה סביבם - שהיא טקסט/נרטיב לכל דבר, ולכן פתוחה לפרשנות.

אוהדאדם

New member
אלו בעיקר מילים שלך

אני לא אפתח את הנושא לגבי אנשים שאמרת או שלא אמרת שהם ביסקסואלים בעיקר כי זה לא המקום. במקום זאת אני אשאל: מה ההבדל? אם את אומרת שאפשר לקרוא את אוסקר ויילד כביסקסואל, למה פותח העץ לא יכול לקרוא את כל הבנות הללו כביסקסואליות? למה אני לא יכול לקרוא את כולם כביסקסואלים? את לוקחת התנהגות של מישהו ואומרת ״אם הוא מתנהג ככה אז אני יכולה לקרוא לו ביסקסואל״ והאמירה הזו מצדיקה כל קריאה על בסיס התנהגות ולא בסיס הזדהות.

PurpleFilth

New member
ווא ווא, אני רואה שספספתי פה הרבה...

אני אנסה לענות בקצרה, לא במקום unrelated, אלא איך שאני רואה את ההבדל, ובמילים פשוטות ככל שאני יכולה למצוא. ההדבל בין לשאול "מי בעצם ביסקסואל/ית?" לבין לשאול "את מי אפשר לקרוא כביסקסואל/ית?" זה הבדל בתפיסת עולם. השאלה הראשונה היא נגזרת של השאלה "מה היא האמת?" והנגזרת של השאלה השניה היא, "מה גורם לך להניח שזאת האמת?", או כמו שאני מעדיפה לראות את זה, "מה אפשר לעשות עם זה?" (כלומר, מאיפה זה בא, ויותר מזה, לאן זה הולך). אז בוא ניקח את שני הפילטרים האלה, ונביט דרכם באמירה "כולםן בעצם ביסקסואליותים" ובאמירה "אוסקר ווילד היה ביסקסואל (או לפחות אפשר לקרוא אותו ככזה, כי אי אפשר לשאול אותו)." בפילטר הראשון, ששואל מה היא האמת, אנחנו נתקלים/ות במבוי סתום. האם כולןם בעצם ביסקסואליםות? תלוי בהגדרה שלך לביסקסואליות. האם אוסקר ווילד באמת היה ביסקסואל? כאמור, אי אפשר לשאול אותו, וקשה להסתמך על נתונים היסטוריים, פשוט כי המילה שמתארת ביסקסואליות לא הייתה קיימת בתקופתו. הפילטר השני שואל מה אפשר לעשות עם זה. למה גורמת אמירה מסוג "כולםן בעצם ביסקסואליותים"? למחיקה ביסקסואלית. למה גורמת אמירה כמו "אפשר לקרוא את אוסקר ווילד כביסקסואל"? לנראות ביסקסואלית, וליתר דיוק, לאימוץ של אייקון ע"י קהילה שאין לה כמעט אייקונים. מ.ש.ל

אוהדאדם

New member
זה נשמע מאוד נכון

אכן, השאלה הנכונה היא "מה אפשר לעשות עם זה?" - האם אני אומר "כולם בעצם ביסקסואלים" כי אני רוצה להגיד שאף אחד בעצם הוא לא ביסקסואל, או שאני רוצה להגיד "כולם בעצם ביסקסואלים" מסיבה אחרת. אני למשל משתמש באמירה הזו בגלל שאני מאמין שפוטנציאל משיכה נמצא בכולם לכולם; בן אדם אחד ספציפי יכול לאהוב ולהעריך תכונה ספציפית בבן אדם אחר, ואז הוא מן הסתם מגביל את המשיכה שלו, אבל לומר שיש תכונות שאף אחד לא יעריך או יאהב זה מגוחך בעיניי. זו לא אמירה שנועדה לגרום למחיקה ביסקסואלית, ואני לא חושב שהיא עושה את זה. אני לא יודע מה עושים עם האמירה "אוסקר ויילד היה ביסקסואל" - אבל אם הקהילה ממהרת לאמץ לעצמה אייקונים, היא צריכה להיזהר לא לאמץ לעצמה אייקונים שלא רוצים להיות משויכים אליה, והיא בוודאי צריכה להיזהר לא לטעון שהקריאה שלה "נכונה" יותר מקריאות אחרות.

PurpleFilth

New member
אז מה עושות/ים עם עיקרון ההגדרה העצמית?

במקרה של אוסקר ווילד, כאמור אי אפשר לשאול אותו, ולא ראיתי בשום מקום טענה שלקרוא אותו כביסקסואל (או ביסקסוז"ל. הא, העיקר שאני מצחיקה את עצמי =]) היא "נכונה יותר", אלא פשוט שהיא גם כן אפשרית. במקרה של "כולם/ן ביסקסוליות/ים", זה קצת מתעלם מהעקרון של לתת לכל אחת/ד להגדיר את עצמו/ה, לא?

אוהדאדם

New member
לא עושים איתו שום דבר

להגיד "לכל אחד יש פוטנציאל משיכה לכולם" זה ממש לא להתעלם מעיקרון ההגדרה העצמית. זה שקול לאמירה "לכולם יש פוטנציאל להיות בעלי דיעה סוציאליסטית" - זה לא סותר את היכולת של אנשים להחזיק בדעות פוליטיות שונות מסוציאליזם. זה רק אומר שלכולם יש פוטנציאל להיות בעל דיעה כזו. בני אדם הם בני אדם, והניסיון שלי מראה לי שאמפתיה, חיבה, כבוד, הערכה, קשר ומשיכה הם דברים שיכולים להתקיים בין כל בני האדם באשר הם - זה נראה לי מגוחך שיבוא בן אדם ויגיד, א-פריורי "אני מסוגל להעריך רק נשים" או "אני מסוגל לצחוק מבדיחות רק כאשר גברים מספרים אותן" - אני יכול לראות איך בן אדם מסוים, אם הוא מחזיק בדעות ואמונות חזקות ומוצקות מסוימות, יכול להגיע לאמירה כזו, שמדירה מגדר שלם מתחושה מסוימת או רגש מסוים, אבל אני לא יכול לדמיין את זה לגבי קבוצות שלמות של אנשים, כך סתם. אני חושב שיש כוחות חברתיים חזקים מאוד שמבקשים מאנשים לבחור, להתחייב, להציב עצמם במקום מסוים ובכך לומר שהם לא נמצאים במקום אחר. אני לא חושב שאלו כוחות חברתיים הכרחיים; למעשה, אני חושב שהתקדמות הטכנולוגיה מחד וצפיפות אוכלוסין מאידך ישנו יותר ויותר את הצורה שבה אנחנו חושבים על רעיונות כמו "משפחה" ו"ילדים" - וכך, גם הכוחות שמבקשים מאנשים להגדיר את עצמם כסטרייטים במובן של "חצי מיחידה משפחתית שמחכה להתאחד ולהוליד את הדור הבא" ייחלשו והזהות המינית של רוב בני האדם תשתנה בהתאם. זו האמונה שלי - היא לא סותרת בשום צורה את עיקרון ההגדרה העצמית. ולגבי ביסקסוז"לים, זה בעיקר נראה לי מצחיק. אם כל אחד יכול פשוט לקום ולהגדיר את אוסקר ויילד כאוות נפשו, אז מבחינתי אוסקר ויילד הוא לא הומוסקסואל או ביסקסואל - הוא למעשה אישה טרנסג'נדרית, שפשוט לא יכלה לעבור ניתוח כי הם לא היו זמינים בזמנה, ולכן הוא אישה סטרייטית.

Unrelated

New member
מקלדת בלפטופ

אם את לא יכולה להשתמש במקלדת USB, ועוד יש לך אחריות על המחשב, אז את יכולה לקחת את זה למעבדה ויתקנו לך. אם אין לך אחריות, את עדין יכולה לקחת אותו למעבדה, אבל זה יקר...

MissVanity

New member
תודה

אני חושבת שהמקלדת עצמה בסדר אבל המקשים דפוקים, מעניין אם אפשר לקנות איפשהו רק מקשים ולהחליף

CameronLine

New member
בעיקר כי

כשאתה שיכור אתה עושה דברים שהמגננות שלך חוסמות כשאתה לא. הרבה פעמים כשאתה שיכור אתהע תגיד בדיוק מה שאתה רוצה לומר, תעשה בדיוק מה שאתה רוצה לעשות, בלי לחשוב על ההשלכות. ככה שאם הן נמשכות לבנות, או רוצות להתנסות, או שזה סתם נראה להן כיף, אנערף מה.... הן יעשו את זה, כי הן שיכורות, והן לא חושבות באותו רגע באותה צורה שהן חושבות ביום יום, אין הרוב את המחשבות של "אבל יש לי חבר" "אבל אני סטרייטית" "מה יגידו" וכל הבלה בלה מסביב.

PurpleFilth

New member
אני שמחה שהנושא האלכוהולי עלה

כמי ששותה *הרבה*, אפילו בזמן כתיבת שורות אלה (ואני מקווה שלא יצאו לי יותר מדי שגיאות כתיב), אני חייבת להעיר שדי קשה לי עם הדימוי הרקוב שיש לאלכוהול בקהילה, בייחוד בחלקים היותר קווירים שלה. כל זה די מתפוצץ אפילו יותר כשמתחילות/ים לדבר על הסכמה, בכל מני משפטים שגורסים שזה שאם מישהו/י שיכור/ה (ובעיקר אם מישהי שיכורה), זה לא אומר שהיא/הוא הסכים/ה, ומכאן מתחילות/ים להגיד לי שאם מישהו/י שיכור/ה (ובעיקר אם מישהי שיכורה), אז לא לגיטימי להתחיל איתו/ה. והמצד השני של אותו מטבע, כשמדברים/ות על אלימות מינית שוב מאשימים את האלכוהול. וכמו שאני כועסת על פורנו מיינסטרימי וקומדיות רומנטיות בגלל שהם כל כך רחוקים מהחוויה שלי של המציאות, ככה אני כועסת על הטענות האלה. אלכוהול לא עושה אותי אלימה יותר, ולא משבש את שיקול הדעת שלי. הוא כן גורם לי להיות חרמנית יותר במינונים מסויימים, ועייפה יותר במינונים אחרים. ובעיקר, הוא תירוץ נוח לא/נשים שלא רוצים/ות להסביר, לעצמן/ם ולאחרים/ות, שלפעמים ההתנהגות שלנו היא "לא נורמטיבית".

CameronLine

New member
אני לא מדבר על זה כמשהו רע!

להפך, לדעתי זה מעולה, האפשרות הזאת להשתחירר, להיות מי שאתה לשם שינוי, לעשות דברים בלי לחשוב על השלכות חברתיות שלא משנות לאף אחד. כל עוד זה לא מוביל להשלכות גרועות באמת [נגיד, הקעלת אלכוהול, או להתעורר על ספסל אחרי שאיבדת את ההכרה] זה יכול להיות דבר נפלא.

אוהדאדם

New member
לא כולם פה פתוחים חברתית

אבל זה לא צריך למנוע ממך לכתוב מה שאת רוצה - גם זה שהיית במסיבת סאדו. נראה לך שזה משנה? במסיבות "רגילות" אין את התופעה הזו? אני לא חושב שיש אנשים שהם "ביסקסואלים" רק כשהם שיכורים. ביסקסואליות זו זהות; בן אדם שמזדהה כביסקסואל הוא ביסקסואל כל הזמן - פיקח או שיכור, ער או ישן. בחורות שמנשקות בחורות אחרות כשהן שיכורות אולי עושות אקט מיני שנראה לך ביסקסואלי, אבל כל עוד הן לא מזדהות ככאלו, הן לא כאלו.

MissVanity

New member
הבהרה

אני חושבת שלא הבהרתי את עצמי נכון\פירשתם אותי לא נכון דבר ראשון כשאמרתי שכולם בי סקסואלים התכוונתי שאני חושבת שלכל אחד יש סיכוי (לדעתי) להתאהב ו\או להמשך לבן אותו מין כמו שהוא אוהב ו\או נמשך לבן המין השני. לדוגמא, היו הרבה מקרים שאנשים שוחחו זמן ממושך באינטרנט בלי להפש, התאהבו ובסוף התברר שאחד מהם שיקר לגבי מינו. ז"א הבן אם השני התאהב באישיות.. אבל!!! השרשור הזה בכלל לא על זה, כך שאין ממש צורך להגיב על זה, זאת רק דעתי. השרשור הוא על כך שאותו הבחור שיחצן לי את המסיבה ההיא התיחס לבי סקסואלים (לאו דווקא במה שהוא אמר אלא באיך שהוא אמר את זה\שפת גוף) בתור כאלה שזורמים סתם ככה כדי לעשוט טיזינג\להראות שהם זורמים\סתם כי זה באופנה.. אז תהיתי לי פה בקול רם, האם ככה העולם רואה את הבי סקסואלים?

למעלה