מה אתם חושבים על?

דוסטו

New member
55 ש"ח לשני ספרים לשנה או

55 ש"ח עבור השאלה כל פעם של שני ספרים, וכל פעם שאת מחזירה אחד מהם את יכולה לשאול ספר נוסף ובסוף השנה לחדש את המינוי? אם ההנחנ שלי נכונה, אז בהתאם לנתונים על ממוצע הקריאה אצל מינויי ספריות, כל מנוי שואל בממוצע 12 ספרים לשנה. כלומר משלם 4.58 ש"ח על ספר. ואם את קוראת כמוני בערך ספר לשבוע אז זה שקל לספר לשנה. אני לא יודע מה החוק. בספריה שאני מכיר משלמים פקדון 80 ש"ח והוא תקף כל עוד אתה חבר בספריה (אין לי מושג אם מחזירים או לא) להבטיח שלא תעלם עם הספר. וגם אם זה לא בדיוק החוק - השאלה היא אם עדיף שהספריה תקרוס או שתיקח סכום סמלי. מה שלא מקובל עלי זה אם הספריה לא מדווחת על השאלות כדי שהסופרים יקבלו את חלקם וזה נראה לי כמעט לא אפשרי לגוף ציבורי להתעלם מדיווח.

suki da yo

New member
מי יצא להילחם?

העיריה שלנו ... בוא נגיד שאין עם מי לדבר, ולא כי הם מתעלמים. הם פשוט טיפשים מידיי. ובאמת , אנשים מצביעים ברגלים ולא באים, מה גם שבמילא לא הרבה אנשים קוראים היום כל כך הרבה- אז אין מי שיגיד משהו.

addk

New member
מה אתם חושבים על?

הי. רציתי לדעת מה אתם חושבים על זה שספריות מונעות הסופרים לקבל כסף שמגיע להן כמו נגיד דיסקים צרובים. (טענה של דן בן אמוץ סופר אהוב עלי במיוחד). בעיני יכול להיות שזה נכון אבל חושי הסוציאליזם שלי שטוענים שקריאת ספרים זה לא לעשירים בלבד ועקב עלויות ספרים אינ נאלצת להתנגד לטעהנ זו. מה אתם חושבים?

Boojie

New member
אני אישית חושבת

שזה טיעון מטופש. לא כי אין בו משהו (אם כי נדמה לי שעל פי חוק, הספריות משלמות סכום מסוים של תמלוגים), אלא כי בלי ספריות הרבה פחות אנשים יכירו את אותם ספרים רלוונטיים, ואנשים שלא יכירו אותם בספריה לא בהכרח ילכו ויקנו אותם. מכיוון שחלק גדול ממה שהצלחה של סופרים מבוססת עליו זה כמות האנשים שמכירים אותם (והמלצות מפה לאוזן), הרי שספריות למעשה תורמות להצלחתם של סופרים, בזה שהן נותנות לאנשים הזדמנות להכיר כמות של סופרים שהם לא היו מכירים אחרת. ובסופו של דבר, השאלות מרובות בספריה רק יעודדו מכירות של ספר. באופן כללי, אני מאמינה שעידוד הקריאה תורם לשוק הספרים באופן כללי. וכשבן אדם יכול לקרוא מספר גדול יחסית של ספרים בשנה במחיר זול, זה יכול רק לעזור לשוק הספרים, לא לפגוע בו, מהסיבות שציינתי לעיל. דן בן אמוץ, לפחות לפי מה שתואר בביוגרפיה שלו (שבניגוד לדעה המקובלת, מצאתי אותה אוהדת מאד כלפיו, ולא ארסית כפי שרבים תיארו אותה) נטה לכיוון של קמצנות פתולוגית, ובכתיבה שלו אפשר למצוא הרבה סממנים לזה. יכול להיות שהטענה הזו שלו הייתה רק סימן אחד נוסף לכך.

דוסטו

New member
ספריות משלמות תמלוגים

על כל השאלה. זה גרושים אבל הם רק חלק ממנגנון הגזל העושק והשוד של הסופר שמתחיל אצל המו"ל. והם החוליה החלשה והפלות משמעותית. אבל בעקרון - מה הרעיון? לסגור את הספריות הציבוריות? למנוע ממי שלא יכול להשקיע 50-80 ש"ח לספר קריאה? מה שצריך לקרות זה שאגודות הסופרים במקום לריב מי יהיה היו"ר שלהם ולמי מותר להיות חבר בהן יתחילו למלא את תפקידן בהגנה על הסופרים מול המו"לים, מס הכנסה וכיוצ"ב.

ורדה ש

New member
ספריות אמורות לשלם תמלוגים

ונכון, כמו שאמר דוסטו - לפי החוק ספריות אמורות לשלם תמלוגים, זה כתוב בחוק, אבל זה רק בתיאוריה. כמו הרבה חוקים שקשורים לספריות: - כתבו חוקים נורא יפים, אבל לא הכניסו בחוקים מנגנונים שאמורים לבצע ולאכוף אותם וככה נשארים החוקים האלה כמו עלה-תאנה שלא מצליח לכסות שום ערווה. לספריות ציבוריות גם אסור לדרוש תשלום עבור שירותיהן והן אמורות לקבל את התקציב להפעלתן מהשלטון המקומי (קרי: עיריות ומועצות). אז מה??? אני עובדת בספריה כבר ה-מ-ו-ן שנים ואף פעם אפאחד לא בא אלי בדרישה שאשלם איזשהם תמלוגים למישהו - לא לפי השאלות ולא לפי כלום. אגב - לפי החוק של זכויות יוצרים גם אסור לצלם דפים מתוך ספרים. תראו לי ספריה מכובדת שאין בה שורה של מכונות-צילום!!!

Boojie

New member
זה לא לגמרי מדויק.

אם אני זוכרת נכון, מותר לצלם למטרות לימוד.

Boojie

New member
סליחה?

מה זאת אומרת "מי עומד ובודק"? מה, זו התפיסה שלך את החוק? שעל כל חוק צריך לעמוד מישהו ולבדוק אם את מקיימת אותו או לא? מה, ליד כל רמזור עומד שוטר שבודק אם את עוברת באדום או בירוק? חובת מילוי החוקים היא על האזרח, ובשום מדינה נורמלית לא אמורה להיות אכיפה של 100%. לא ממש הבנתי איך את מציירת את זה לנגד עינייך. האם לדעתך אמור לעמוד שוטר מעל כל מכונת צילום כדי לוודא שכל מי שמצלם מצלם רק למטרות אקדמיות?

דוסטו

New member
אם הן לא משלמות -הן פורעות חוק

ואם את שומרת חוק, אם את חושבת שגם כך מי שמקופח, ניזנח ומרוויח הכי פחות על הספר זה היוצר שלו - אז תהיי אזרחית וחובבת ספר טובה ותודיעי לאקו"ם את שמ(ות) הספריה(ות) שידועות לך ואינן מדווחות על השאלות. את יכולה לעשות זאת בעילום שם ואני משוכנע שהסופרים(ות) יהיו אסירי תודה לך.

suki da yo

New member
בסיפריה אצלנו

כמובן, מכובדת זה לא בדיוק מתאים להגדרה... אתם יודעים שבשביל שני ספרים בהשאלה, אני צריכה לשלם 55 שקלים? ולא שזה כזה סכום כסף גדול לשנה, נכון, אבל במחיר הזה יכולתי לקנות ספר בקטלוגי, מה שכמעט אף פעם אין לי כסף לעשות, מה עוד שכמות הספרים מעוררת רחמים, אין מכונת צילום או סיפרי לימוד ( אינציקלופדיות או כל דבר אחר) וכשניסיתי, בעדינות, לברר למה לוקחים לי כל כך הרבה כסךף בשביל, פחות או יותר, כלום, כמעט ערפו לי את הראש....

למעלה