מה אתם חושבים על אתר "דעת אמת"

sarav55

New member
רבות מחשבות בלב איש

ועצת ה' היא תקום קם אדם שפקר מהדת וגורם מהומות ומחלל את הקודש קודשים

vizini

New member
ראיתי כמה אתרים שמתיימרים לתת

תשובות לטענות "דעת אמת". כולם טענו שבעצם טענות דעת אמת נלמדות בישיבות וכל תלמיד ישיבה מכיר גם את הקושיות וגם את התשובות. אם כך, אינני מבין מה יש לכם נגד האתר.

tamarhp

New member
אני,לדוגמה

לא לומדת בישיבה. אם אני גולשת באתר ואני לא יודעת שלחז"ל יש תשובות, אני יכולה לחשוב שמשהו לא בסדר... או לחילופין - חילוני שגולש באתר, חושב שהוא גילה מטמון....

vizini

New member
יכול להיות שתחשבי

שיש קושיות בתורה או בגמרא או במשנה שאין להם תשובות??? ולמה שחילוני בכלל יגיע לאתר כזה? חילוני במילא חושב שהתורה מלאה בסתירות.

tamarhp

New member
אני לא

כי ברוך ה' אני מחזקת את האמונה שלי בדרכים אחרות. אבל קח בת ממוצעת מהכיתה שלי, חפיפניקית כזו שגדלה בבית דתי-מסורתי שבו ההורים מגדירים את עצמם שומרי מצוות אבל בפועל הם לא יודעים הרבה, וזה יכול להשפיע עליה... היא לא גדלה עם חינוך דתי מושרש. היא גדלה בעיקר על מסורות ומנהגים. בשבת לא נוסעים, ולא מדליקים אור, אבל להתקלח? לא ידענו שיש בעיה עם מים חמים... לקרוע נייר? מה הפעם? אבל יודעים טוב מאד שבסוכות בונים סוכה ובפסח אוכלים מצות... לבנות כאלו אין את האמונה החזקה, ובטח שהן לא ינסו לחפש תשובות לשאלות כאלו...

tamarhp

New member
פרה פרה

את האמונה אני מחזקת ע"י קריאה, בעיקר, גם פה בפורום, וגם ע"י ההרצאות שמביאים לנו בביצפר. ל"שגיאות" של חז"ל יש תשובות מאד יפות שאתה מעדיף להתעלם מהן.

tamarhp

New member
יעני אחד אחד...

ללוש - אני בביצפר אז אני לא יכולה להכנס לצ'אט כי זה חסום

lala897

New member
קטעיםםם

פעם מישהו כתב לי פרה פרה וחשבתי שהוא קורא לי פרה
קצת התפלאתי אבל מה אני יודעת

vizini

New member
לא סביר.

מי שטורח לחפש את השאלות, יטרח גם לחפש את התשובות. אחרי הכל, לא מדוב ב"סמינר" מרוכז בן כמה ימים שבו אין לך זמן והזדמנות לחפש דברים אחרים ומכוונים אותך רק כוון אחד. מדובר באתר אינטרנט, שבו את יכולה לקרוא בזמנך החפשי, ואת יכולה בקליק אחד של העכבר להגיע לאתרים עם תשובות.

lala897

New member
סתם, בלי קשר לדיון שלך עם תמר

לא כל מי שטורח לחפש שאלות טורח גם לחפש תשובות משתי סיבות א. הרבה פעמים בשביל השאלות לא צריך לטרוח, הם צצות ובשביל התשובות כן צריך לחקור ולטרוח. ב. יש אנשים שמלכתחילה "חפיפניקים" מחפשים את הדרך הקלה ומצידם עדיף להם למצוא את השאלות כדי "להצדיק" את מצפונם ודרכם.

vizini

New member
אם השאלות צצות גם בלי האתר

של דעת אמת, אז באמת שאי אפשר להתלונן על האתר, נכון? מי שחפיפניק ומחפש תירוצים, לא יטרח לקרוא את מה שכתוב באתר דעת אמת, כי האתר מאריך בדברים והמאמרים שם מאוד מושקעים.

lala897

New member
הדגשתי שם שזה לא קשור לדיון שלך עם

תמר על "דעת אמת". סתם הוספתי משהו .

tamarhp

New member
תראה

האתר נותן "חומר למחשבה". אותו ירון, למשל, שהיה בטלוויזיה, ניסה לשכנע אנשים ברחוב. זה יכול להיות כל אחד שהתלהב מהאתר ומנסה להעביר את החומר לאנשים אחרים.

tamarhp

New member
ועוד משו

יוחנן כהן גדול הוא ירון ידען? אם כן, ראיתי אותו בטלוויזיה, מנסה לשכנע חרדים ברחוב שיש סתירות בדברי חז"ל...

vizini

New member
אני לא חושב.

אני חושב שירון ידען היה מופיע בשמו האמיתי. הוא התארח פעם בפורום "חופש" וסגנון כתיבתו שונה לגמרי מזה של יוחנן. ועוד משהו - זה לא יוחנן כהן גדול אלא יוחנן כהן הגדול.

למעלה