מה אתם חושבים אם:

• פותח הנושא RiRo
  • פורסם בתאריך

RiRo

New member
מה אתם חושבים אם:

ראפפר מיינסטרימי מוכר (נקח לדוגמא את ג´ה רול) היה לוקח פסק זמן ומגיע עם אלבום ברמה גבוה מבחינת הליריקס והשקפת העולם שהוא מנסה לייצג פשוט משהו חדש של ג´ה רול אלבום שמפסיק לדבר על פקה פקה פקה ועל כמה שהוא מזיין ובלה בלה בלה ומראה ג´ה רול מזווית שונה.. האם הייתם שומרים לו טינה או אומרים שזאת יציאה חד פעמית ולא הייתם שומעים אותה בכובד ראש.. ויותר מזה.. האם אתם חושבים שאומן כגון ג´ה רול יכול לשנות תדמית וסגנון פחות שטותיים? סתם שאלה שעלתה לי בראש בבית הכנסת :* חג שמח ושנה טובה

omer peleg

New member
שאלה טובה...

אמממ אני חייב להיות כנה ולא להגיד ישר "בטח שאני אקשיב" אני מאמין שאני כן ינסה לתת לזה צ´אנס, למרות שיהיה לי קשה כי זה ג´ה רול:) למרות שלא ניראה לי שדבר כזה יכול לקרות, עם ג´ה רול לפחות....

stas aka GhoSt

New member
תשמע אני לא כל כך מת על ג´ה רול אבל

אם הוא היה מוציא דיסק טוב כזה כמו שאתה מתאר הייתי שמוע זה מטומטם לא לשמוע מישהו בגלל דיסקים ישנים או שירים ישנים כל אחד יכול לשנות תסיגנון שלו וניראה לי גם ג´ה רול אבל לא ניראה לי שהוא יעשה את זה טוב לו בסגנון שהוא נימצא בו כרגע

MC Bentzi

New member
אני אישית

הייתי אפילו יותר מכבד אותו על העובדה שהוא הוציא משהו עם לירקה גבוה ולא סתם שר שהוא the most dangerous niger alive (לא שאני לא אוהב את זה חס וחלילה)

Sparkie Dee

New member
לא משנה איזה דיסק הוא יוציא..

הקול שלו פשוט מעצבן אותי וזה לא משנה אפילו אם הוא יקדיש את הדיסק שלו אלי !

Queen Y

New member
כבוד הרבה אומר- רירו! תתרכז בספר!

סתם.. אםם היה לוקח לי זמן להקשיב אסל אם בסופו של דבר הייתי מקשיבה ואוהבת..למה לא?? אגב, פעם מאוד אהבתי אותו, כשהוא הוציאאת השיר what would i b without you. אח"כ הקטע שלו נמאס עלי.

ng גבאי

New member
בונא אני חייב לציין שמה שרירו העלה

כאן זו סוגייה גדולה ... אין לי דרך חכמה להגיב עלייה חוץ מלהוציא את עצמי קצת אהבל... התשובה שלי לשאלה שלו היא: בטח שהייתי שומע כי גם עכשיו לשמוע גה רול לא כל כך מייסר אותי (לעיתים) אז בטח ובטח אם הוא יוצא דיסק טוב (=

RiRo

New member
תודה :) אבל -

לא דיברתי רק אל ג´ה רול.. התכוונתי לכל אומן שלא נחשב :) כגון ג´ה רול נלי סנופ דוג (אחרי שהוא הפך למיינסטרים דפוק, התקופה האנדרגראונדית שלו נחמדה) ועוד ועוד...

REL APP SONG

New member
לדעתי סנופ ענק גם עכשיו

אז בגלל שהוא ניהיה יותר מוכר והוא עושה את זה בשביל הכסף זה אומר שהוא פחות טוב לא בכלל לא יש מיליון אנשים שעושים עבודה טובה רק בשביל הכסף אין בזה שום דבר רע אם הם טובים אני לא מבין את זה אם מישהו מבין שיסביר לי בבקשה ואני רציני

RiRo

New member
אתן לך את דעתי בלבד

תראה.. הכוונה במיינסטרים היא לא העובדה שהם מופיעים בטלוויזיה הכוונה היא שהמיינסטרים יילך ליותר אנשים. שיותר אנשים יתחברו עם המוסיקה,ישמעו אותה וכמובן יקנו אותה. אומן שרוצה להצליח חייב לשנות את הליריקס שלו במקרה הטוב או במקרה הרע את דרך החיים והמחשבה כדי להגיע לכל איש ואיש. אומנים באנדרגראונד גם מוכרים אבל אומן אנדרגראונדי לא עושה מוסיקה בשביל להגיע לכל מערכת אלא בשביל קהל יותר מצומצם של אנשים (ככל שהאומן יותר אנדרגראונדי מעגל האנשים ששומעים אותו יותר קטן) רוב האנשים רוצים כסף לא משנה מה שהם עושים. וגם ראפפרים. עכשיו מגיע ראפפר שבהתחלה שלו היה מדבר על החיים שלו על אהבות שלו על המחשבות שלו וכו´ וכו´. וקבוצה מסויימת של אנשים שמעה אותו והחליטה שהוא טוב והתחילה לקנות דיסקים שלו ללכת להופעות שלו וכו´ וכו´ כי הוא נשמע להם טוב. אבל הוא לא היה מתאים לכולם כי הוא היה שר על ביטס שהוא אוהב (שהיו לדוגמא יותר "אנדרגראונדים" יותר כבדים יחסית לדוגמא) עם ליריקס שלו (לדוגמא ליריקס מלחמתיים סגנון דד פרז) ועוד ועוד ועוד. האם ראפפר כזה באמת יכול לשחרר חומרים לעולם של ילדים בני 12 שרוצים לראות כוסיות ו BMW על המסך שלהם? ברור שלא הרי ילדים בני 12 מישראל רוצים לראות אומן עם באגיז קטלנים שרשראות וקעקועים בכל הגוף עם כוסיות בכל מקום ומכוניות מושקעות בצבע צהוב ורדרד :) (ככה הרי ראפפרים משתקפים) אז מה יעשה אותו ראפפר צעיר? הוא יכול להשאר באנדרגראונד עם אותו מספר של אנשים שיגדל עם הזמן אבל לא לרמה של רדיו בכל ארץ בכל חדר. או לעבור למיינסטרים-לשנות סגנון חיים ויותר מכך סגנון מחשה מסויים שישמח את הקהל החדש שלו.. את ההשקפה הזאת של המיינסטרים פשוט לא אוהבים.. אמרתי את זה הכי מפורש שאני יכול וזהו

ng גבאי

New member
גם אני לא היתכוונתי ספציפית לגה רול

אני שומע המון חרא שנחשב ממוסחר וקיצי ולא ממש מזיז לי

Gershenman

New member
יש לי דוגמא לזה

למרות שזה ידוע שלג´יי זי יש יכולת ליריקלית גבוהה מאוד שהוא בוחר לא לנצל רוב הזמן...הוא הוציא את הבלופרינט-שמענו אהבנו חיכינו לדבר הבא-והדבר הבא(the best of both worlds)מאוד אכזב....אבל אם האלבום סולו הבא שלו יספק תסחורה ויהיה טוב-סבבה

Gershenman

New member
לא מוסבר מספיק טוב-

הכוונה היתה כמובן שאחרי Reasonable doubt ג´יי זי הוציא אלבומים ממש גרועים..עד הבלופרינט....

**yoav**

New member
דעתי......

דבר ראשון בקשר לג´ה רול, לדעתי יש לו יכולות והוא לא חייב לשחק אותה זמר עם ג´יי לו כל הזמן, לא הייתי שולל שוםדבר מראש ואם היו ביקורות טובות על זה הייתי שומע את זה ואולי אפילו אוהב את זה... דבר שני תומר, אני לא מסכים איתך בכמה דברים... דבר ראשון זה שבין הבלופרינט למיטב של שני העולמות יצא אלבום האנפלגד שהיה מעניין מאוד ששכחת להזכיר אותו, ובכלל לדעתי דווקא האלבום עם אר קלי היה מגניב למדי, קליל מאוד עם הפקות מעולות שבהחלט מפצות לדעתי על הליריקס השיטחיים... חוץ מזה שגם היו שם כמה שירים עם רמת ליריקס שהיא דיי טובה כמו the streets ו - it ain´t personal, אז יכול להיות שזה לא קלאסיקה מי יודע מה הדיסק הזה אבל דבר אחד בטוח זה שבכל מיני הזדמנויות אני ממש יהנה לשים את הדיסק הזה שוב ולשמוע, ולא בהכרח ממש להתעמק בדיסק, אלא רק שמיעה פה - שמיעה שם בשביל הקלילות תנסה להסתכל על הדיסק הזה מהנקודת מבט שהרגע הזכרתי פה...... בכלל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על הדיסק... מקווה שהבנתם יואב

Gershenman

New member
באמת שכחתי את האנפלאגד

שהוכיח את היכולת המעולה של ג´יגה בלייב... אבל החומרים הם לא חדשים והכל..אז לא יודע עד כמה אפשר להחשיב את זה כל אמן מופיע בין דיסק לדיסק-רק שזה היה יותר מיוחד כזה ויצא לחנויות. וbest of both worlds די שיעמם אותי-חוץ מהשיר הראשון שהוא ממש טוב.

RiRo

New member
תגידו....

אם אתם לא עונים.. אני מקפיצים (גם אני וגם שי :)

SAG E

New member
אני דוקא דיי מחבב את ג´ה רול

אני אוהב את הליריקה שלו כי אני לא אוהב רק שירים עם מסר.. כי בסופו של דבר המסרים של הראפרים חוזרים על עצמם. כמובן שאני אשמח לשמוע דיסק עם ליריקה עם מסר של ג´ה רול אבל יש לו כבר שירים כאלה למשל כמו never again, אבל הם לא חזקים כמו של טופאק.

RiRo

New member
הסקר התכוון

לאומנים שיש להם מסרים , מוסיקה מאוד חזקה בניגוד לראפפרים כמו ג´ה רול נלי וכו´ וכו´. אני מתכוון אם לפי דעתך אומן כמו נלי יכול להתעלות יום אחד ולהוציא דיסק על רמה שיכלול הרבה יותר מכוסיות ערומות ופלסטרים מגוחכים... דה

למעלה