מה אתם היתם עושים?

sagy agamy

New member
מה אתם היתם עושים?

אם בקרב אחד מהאנשים בקבוצה היה קרוב למוות והיו לך שתי אפשרויות לבוא לעזור לו ושתהיה אפשרות גבוה מאוד למות איתו או להשאיר אותו למות ולברוח? (החבר בחבורה שהיה קרוב למוות רק לא מזמן הצתרף ולא הספקתם להכיר אותו כל שאר החברים מתו )

Bloodless

New member
תלוי בדמות.

אם הדמות שלי היא אחת שנוטה לקחת סיכונים כאלה והיא מאוד קרובה לדמות שנמצאת על סף מוות - הייתי מסכנת את עצמי. אם הדמות לא אמיצה עד כדי כך או לא רוצה לסכן את עצמה בשביל הדמות הגוססת, היא לא תעשה את זה. כך שאין לזה תשובה חד משמעית.

Nihau

New member
אפשר עוד פרטים?

זה מאוד תלוי באירוע הספציפי- כל מצב ופתרונו המיוחד. ובכל זאת כמה קווי מחשבה להתחשב בהם: 1. האם הדמות שלך מעריכה חיים באופן כללי? 2. מדוע הדמות שלו התחברה לקבוצה? 3. האם שאר חברי הקבוצה יכולים לבצע הסחה ולתת לך חיפוי בזמן שתחלץ אותו? 4. האם אפשר להציל את חייו מרחוק ע"י קסם כלשהו או לתת לו למשהו כמו שיקוי כדי שיציל את עצמו? 5. האם אתה היחיד שנותר חי פרט לפצוע ועומדים מולך המון אוייבים חזקים? במצבים מסויימים אולי עדיף לך לברוח ולנקום את דמו ביום אחר, במצבים אחרים אולי השרדותו חשוב היותר מאשר הסיכון לחייך- כו למשל אם הוא היחיד שיודע את התרופה למגפה האיומה- השרדותו תציל אלפי חיים- אחד מהם שלך אם אי פעם תדבק במחלה. יש המון סיבות למה לנטוש פצוע בשדה הקרב ולמה להציל אותו- רק תבחר את סוג ההמצפון של הדמות שלך ותשקול את הסיכויים והגורמים השונים.

Nihau

New member
אפשר עוד פרטים?

זה מאוד תלוי באירוע הספציפי- כל מצב ופתרונו המיוחד. ובכל זאת כמה קווי מחשבה להתחשב בהם: 1. האם הדמות שלך מעריכה חיים באופן כללי? 2. מדוע הדמות שלו התחברה לקבוצה? 3. האם שאר חברי הקבוצה יכולים לבצע הסחה ולתת לך חיפוי בזמן שתחלץ אותו? 4. האם אפשר להציל את חייו מרחוק ע"י קסם כלשהו או לתת לו למשהו כמו שיקוי כדי שיציל את עצמו? 5. האם אתה היחיד שנותר חי פרט לפצוע ועומדים מולך המון אוייבים חזקים? במצבים מסויימים אולי עדיף לך לברוח ולנקום את דמו ביום אחר, במצבים אחרים אולי השרדותו חשוב היותר מאשר הסיכון לחייך- כו למשל אם הוא היחיד שיודע את התרופה למגפה האיומה- השרדותו תציל אלפי חיים- אחד מהם שלך אם אי פעם תדבק במחלה. יש המון סיבות למה לנטוש פצוע בשדה הקרב ולמה להציל אותו- רק תבחר את סוג ההמצפון של הדמות שלך ותשקול את הסיכויים והגורמים השונים.

sagy agamy

New member
תנו

תשובות לפי הדמויות שאתם משחקים אכשיו ולפי קרב שהיה לכם לא מזמן (לפי המצב של כולם מתים חבר חדש לא כל כך חבר ואתם לא פגועים ואם זה לא מוגזם אתם יכולים גם לתאר את הקרב)

סנדרין

New member
שתיים מהדמויות שלי היו במצב דומה.

קאמאריה ברחה [כמובן, הנסיכות האלפיות האלה ~_~]. קרב קשה ודי חסר סיכוי, חבריה-החדשים בסכנה, והיא - אחרי כמה שניות של קפאון - צועקת "רוצו, בני אנוש טיפשים, אתם תמותו שם!", ובורחת. [...בדיעבד זה הציל את כולם, כשהרשע ניסה לפגוע בה וכשהשאר באו לעזור הם הורחקו משדה הקרב
] ליה, לעומת זאת, סיכנה את עצמה ועזרה לאחרים במחיר לא קטן [פציעות קשות ואובדן של הנבל היקר שלה]. הם היו כולם בסכנה יומיומית בגללה, והצילו את חייה לא פעם אפילו כשבקושי הכירה אותם; אם היא לא הייתה מחזירה להם את המגיע ויותר רגשי האשמה לא היו מוותרים לה.

L e s t a t

New member
הייתי

פותח לעצמי קופסאת שוקולד ומכין סנדוויץ'. מה זאת השאלה הזו? לך לפי הדמות שלך ומה שאתה רוצה לשחק.

DDN

New member
הדמויות שלי. . . .

אני לא יכול לתאר קרבות ספציפיים אבל: 1. דומיניק: במידה ושאר החברים מתו, כלומר אדריאן מת, מבחינתה החיים שלה הסתיימו. היא תתעלם מכל דבר אחר בשדה הקרב ותרוץ אל גופתו של אדריאן, ותחכה למות גם היא. (שלא נדע, טפו טפו טפו) 2. אקונח - ישאיר אותו למות וילך להציל את עצמו. אין לו חברים. פעם שעברה שהוא הלך לעזור למישהו שהוא חשב שהוא עומד למות, הוא קיבל גרזן בחזה, וסטירת לחי מצלצלת אחרי זה. 3. דאריוס (דב"ש שלי) - דאריוס יעזור לבחור ההוא לברוח, הוא לא משאיר אף אחד מאחור. 4. ניקול - כפלאדינית, היא תעשה את הדבר הנועז והמכובד, ותשאר להילחם עד הסוף המר. 5. אלכסנדרה - תלוי מאוד בתקופה. כעיקרון, אלכסנדרה הייתה בורחת. מה יעזור אם השאר מתים? למה שתמות גם היא? היא כן הייתה מחפשת דרך להשיג את הגופות אח"כ עבור קבורה נאותה. אלכסנדרה כערפדית, קצת יותר שחצנית, הייתה ממשיכה להילחם במחשבה ששום דבר לא יכול לפגוע בה.

Nihau

New member
טוב, תשובות לפי דמויותי

אדריאן- היה נלחם ומציל את החבר החדש בגלל שהוא מרגיש אחראיות כלפי כל אחד שקיבל לחברתו - הכניסו תחת כנפיו ולכן ראוי להגנתו- לראיה קרא עידכוני נוסגות' פרק א' תיאור פגישה לפני ההגעה לעיר מאלן- הגברת רואנדה קיבלה את חסותו והגנתו וכאשר נשדדה בלילה הוא עשה מאמצים אדירים ומסוכנים כדי לתפוס את השודדים ולהחזיר את הגניבה (כל השודדים חוסלו פרט למנהיג שלהם שטילפרט משם הפחדן הנמושה וכו') ניהאו- תלוי מאוד באיזה שלב בחייה: עד שנה אחרי שהיא נחטפה היא הייתה מצילה כל אחד שהצטרף לחברתה. אחרי השנה הזו היא נבגדה קשות ע"י שניים מחבריה הטובים ביותר, חבר אחר הבריז לה בדיוק כשהיא הייתה צריכה אותו הכי הרבה, היא פגשה כמה מתנקשים מהעתיד שהתחזו לאנשים טובים רק כדי לנסות לחסל את רוב הגזעים התבוניים ועוד אז כרגע אם יש מישהו לא מאוד מוכר בחברתה השאלה אם היא תציל אותו או לא תלויה בחשדות שלה לגבי טהרת כוונותיו והזמן ממנו הוא בא. אין לה כל סבלנות לרוצחים שחצנים מהעתיד שחושבים שהם יודעים הכל כי הם קראו את ספר ההיסטוריה או שחושבים שהם יכולים לעשות מה שבא להם כי יש להם את המקבילה לרובה לייזר בתקופת ימי הביניים.

JuffoWup

New member
תחשבו מציאותי

בקרב אמיתי לרוב המחשבה לא באה בקלות, הכדורים שורקים (או אווחות החרב) והדבר הראשון שבא לך לראש הוא בדרך כלל מה שאתה עושה. במקרה שלך אם הדמות לא הכירה את האיש והיא פחדנית, סליחה, בעלת יצר שימור עצמי מפותח, יכול להיות שהיא תברח. אם היא מעריכה את האיש וחיי אדם, ויש לה אומץ סביר שאפילו בסיכון חייה היא תנסה להציל אותו. ככלות הכל, במ"ת הרבה מסתובב סביב הירואיות, לא?

l o r e

New member
תשובות לפי דמויותי

ביגפוט ולארס - הזוטון והאביר היו מסתער קדימה ומנסה לדחוק את היריב המאיים אחורה, כדי שאפשר יהיה לסחוב את הפצוע אחורה, ואף מנסה לחסום בגופו כל התקפה על הפצוע. סורורבק - האביר הכוהן משתמש בכוחותיו כדי לרפא את הגוסס ללא קשר לסכנה. סינד סאבל - המחשבה שהייתה עוברת במוחה של הדרואית האדישה הייתה "למי אכפת מה קורה לו כל עוד אני מחוץ לטווח הסכנה." הדמות הזו נגנה להנאתה ושתתה יין תוך כדי ישיבה על שולחן, בשעה שכל שאר אנשי החבורה נלחמו על חיים. קיוקו - במידה והיה מדובר בחיי הסמוראי שלה, קיוקו הייתה מנטרלת את היריב במהירות וסוחבת אותו אחורה. אם שאר הגייג'ינים היו בסכנה שכזו, קיוקו הייתה משתדלת להציל אותם אבל לא יוצאת מגדרה.

ceblare

New member
הייתי מפטר את השה'מ

אם השה'מ טוב, זה לא אמור לקרות. בהנחה שאתם לא שחקנים גרועים במיוחד. חוצמזה, כמו שציינו אחרים, זו שאלה של אופי הדמות ולא מה השחקן צריך לעשות.

l o r e

New member
בתור השה"מ המפוטר לעתיד... :)

מה רע בסיטואציה שכזו? הסיטואציה בגדול: הקבוצה עשתה טעות, ונכנסה למארב. אחת הדמויות נפגעה קשה. ד"א: אני אשמח למכתב מסודר, ופיצויים מראש.

DDN

New member
בתור שחקן לשעבר של השה"מ המפוטר

לעתיד, יאמר לזכותו שהוא לא מתאמץ להרוג את הדמויות של השחקנים שלו, אבל לא יחסוך עונשים ממעשים טיפשיים. אבל כן, זו שאלה של אופי הדמות ולא מה השחקן צריך (השחקן צריך לשחק לפי אופי הדמות!)

DDN

New member
עוד משהו קטן בנוגע לקרבות בקבוצות

של אורי, היה קרב נגד ניקולס (מלך הקופסא), אביר מורד ומסובב. הלוחם הגדול של החבורה, אקונח (הדמות שלי) לא היה באזור, ושאר החבורה הסתערה על אותו אביר, שפשוט קיצץ אותם לחתיכות. מסקנה? כשהיריב שלך גדול ממך וחזק ממך, אתה לא מסתער עליו! אתה רץ מסביבו ותוקף מרחוק! דוגמא שנייה, היינו בבית של מישהו שבזזנו, ולפתע הדלת נפתחה. קרב החל, והדמות שלי והגמד בקבוצה נלחמו, ונראה שהם שקולים. מה עשתה האקרובטית הציפלונה של הקבוצה? במקום להלחם מרחוק, הסתערה עליו, החטיאה, והוא עשה ממנה עיסה ורודה/אדומה במכה אחת, מטווח אפס, שפגעה. היות והקרב היה באמצע, היא נפחה את חייה על הרצפה תוך 30 שניות.

למעלה