מה אתם הייתם עושים?

eietmo

New member
מה אתם הייתם עושים?

קיבלתי סכום כסף דיי רציני מהעבודה (רצו לפרגן לי)...רק מה..נתנו לי כרטיס מתנה לרשת מסעדות לא צמחוניות\ טבעוניות בעליל. אין לי מה לעשות עם זה, אני בוודאות לא אוכל שם (ובן זוגי אמר שגם הוא לא).
יכולה לתת להורים שלי או מישהו דומה, ולקחת בחשבון שהם כנראה יאכלו עם זה מוצר סבל כלשהוא...או לנסות למכור למישהו. מה אתם חושבים?

eietmo

New member
חשבתי על זה

מדובר על משהו בסביבות 700 ש"ח שהמסעדה כבר קבלה. נראה לי שצריך להיות פתרון יותר רציונלי מאשר לזרוק את זה לפח ...

RSPA

New member
להחזיר את הכרטיס למקום העבודה שלך

ולדבר עם הבוסים שלך שם כדי להבהיר את מצבך שאולי לא היה ידוע להם לאשורו קודם.
אני מניח שהם יוכלו לעשות שימוש בכרטיס אם לא לבטלו.
כמובן, להודות להם קודם שוב על הפרגון - אבל לשנן באזניהם את דבר היותך טבעונית ואת המשמעות הקולינארית של זה מבחינתך. זאת, כדי שבעיקר לא ישגו שנית בפעם הבאה כשתקבלי מהם פירגון.

eietmo

New member
לצערי זאת לא אופציה

אני עובדת בחברה מאוד גדולה, וגם אם אגיד את זה לבוס הזה, רוב הסיכוים שאם אקבל שוב מתנה כזו (וכנראה שלא אקבל) שזה יגיע ממקום אחר. הבוסים הישירים שלי יודעים שאני טבעונית ושאין טעם לתת לי כזה דבר. אם אחזיר להם את המתנה הם כנראה בעיקר יעלבו ואז הם יתנו את זה לימשהו אחר שיקנה עם זה בשר...

האלזה

New member
מסכימה עם הפתרונות של חרפושית וRSPA

אלו הדרכים היחידות להשפיע ולדאוג שהכסף הזה לא יגיע לרכישת מוצרים מהחי.
אגב, גם אני עובדת בחברה גדולה וארצית שבה מקבלים לחג סלסלת שי טבחונית.
בשנה הראשונה החזרתי, התווכחתי, ביקשתי מהמזכירה שלא תחתום בשמי. לא הבינו אותי זה יצר ויכוחים, ריכולים ומה לא.
בשנה השניה כבר נזהרו ולא חתמו בשמי אבל נתקעו עם החבילה הזאת ולא ידעו לאן להחזיר אותה (אין לי מושג מה עשו איתה).
בשנה השלישית כבר וידאתי שלא יזמינו לי אותה מלכתחילה.
צריך להתחיל מאיפשהו, אם תכתבי ישירות למי ששלח את המתנה הזאת ולא לבוסים הישירם שלך, אולי את לא תהיי היחידה והם יבינו.
אין סיבה שלא יבינו

מה אני הייתי עושה

הייתי מודה בחום לאנשים בעבודה ומזכירה להם שאני טבעונית, אם בא להם להביא את זה בחשבון בפעם הבאה שהם מפרגנים לי, שזה פשוט מקסים. ואז הייתי הולכת ואוכלת אוכל טבעוני במסעדה, כי במקרה הזה, בעיני לאכול אוכל טעים וטבעוני זה יותר כיף מלהרגיש מוסרית.
אידיאלי היה כמובן לו יכולת להחליף את הכרטיס למקום אחר.
בתיאבון

הייתי הולכת ומזמינה מנות טבעוניות...

אם אן להם בכלל (מוזר כי תציד אפשר למצוא משוה ברוב המסעדות..) הייתי מביאה מתנה להורים..

eietmo

New member
תודה כולם

אנחנו כנראה נלך ונבזבז את זה על אלכוהול ונשנושים טבעונים. אבל בעיקר אלכוהול. והרבה.
כמו שאמרתי, זה לא משהו שאני יכולה לדבר עם הבוסים שלי עליו...אבל לפחות בדקתי ויש אופציות טבעוניות :)

למעלה