מה אתם הייתם עושים?

foofoo77

New member
זה החוק

זה לא מותר כי ככה מקובל אלא יש חוק עזר עירוני שמיועד לשיפוצים.
לגבי 2 עד 4 , אפשר להתחשב במי שנח צהרים אבל בעולמנו מעטים נחים בצהרים באופן קבוע ואני מקנאה בהם קשות!

יש חוקי עזר עירוניים שונים בין ערים

בחיפה למשל השכנים שלי חטפו דוח (לא ממני
) עד עבודה אחרי 20 בערב.... ותכלס אם הייתי בבית באותו יום גם אני הייתי שולחת להם פקח כי ב-20 בערב ילדים הולכים לישון ולא הגיוני לקדוח בקירות בשעה כזו

מה אתם הייתם עושים?

החלפתי שם (אני hagarrr)

ועכשיו לדילמה:

לפני קצת יותר משנה קנינו בית.

שנה לקח לנו להכין תוכניות אדריכל (לשיפוצים) + היתר מהעירייה + גיוס כספים וכו'. (בינתיים חיים בדירה של 50 מ"ר - 5 נפשות)

לפני כשבועיים סוף סוף התחלנו את השיפוץ. מצאנו קבלן במחיר פיצוץ שהיה לחוץ להתחיל בעבודה ופחדנו להפסיד אותו.

בימים האחרונים השכנים "הנחמדים" מתלוננים על השיפוץ, הרעש והאבק בגלל הניקיונות של פסח. האישה בגישה מאוד לא נחמדה ובזלזול ועכשיו גם קיבלנו 2 טלפונים מבעלה שנעצור את העבודות עד אחרי פסח.

מצד אחד הקבלן לחוץ לסיים את חלקו בשיפוץ, מצד שני לא רוצים להסתכסך עם השכנים (אפילו שהם לא נחמדים) ומצד שלישי רוצים לרוץ עם זה, קשה בבית של 50 מ"ר.

מה הייתם עושים?

אני רק חייבת לציין שבמצב הפוך בחיים אבל בחיים לא היינו (אני והחצי) מעזים לבקש ממישהו לעצור את העבודות.

פישים

New member
תקנות ארציות...למניעת מפגעים (מניעת רעש)

"תיקונים, שיפוצים ובנייה
4. לא יבצע אדם ולא ירשה לאחר לבצע עבודות תיקון, שיפוץ או בנייה הגורמות לרעש בבניין המשמש למגורים, ולא יתקין בו מיתקנים, בין השעות 20:00 ל–7:00 למחרת בימי חול, ובין השעות 17:00 בערבי ימי מנוחה ל–7:00 למחרת יום המנוחה."

foofoo77

New member
אם הם קדחו נכון

אסור להם לקדוח אחרי שמונה בערב.
אם איש מקצוע קדח מותר לו. החוק לא מושלם

angelula

New member
מה פתאום לעצור?

זה יעלה לכם המון כסף. שיסתדרו. ככה זה כשיש שיפוצים.
זה מבאס נורא, זה נכון. בעיקר הרעש. אבל אין מה לעשות..
אמרה זו ששנה וחצי בנו מולה ועד שזה נגמר התחילו לבנות שני בתים ממנה...

לדעתי תמשיכו

ככה זה שיפוץ. לא נעים, אבל אין ברירה..
תקפידו על שעות העבודה לפי החוק, פינוי נקי ככל האפשר של הפסולת, וניקוי השטחים הציבוריים אם נגרם להם איזשהו ליכלוך.
תתנצלו, תסבירו את סיבת הלחץ וזהו.
אין מה לעשות, כולם עושים זאת בשלב זה או אחר...

נושי 14

New member
תסבירו להם בצורה הכי אדיבה ונעימה שאפשר

שאתם ממש מצטערים ומתנצלים על החוסר נוחות אבל אי אפשר להפסיק את השיפוץ באמצע.
גם מתחתינו כבר שבוע וחצי קודחים לי בשכל (ואני עובדת מהבית) נו אז מה אני אגיד להם לא לשפץ

פרמלה

New member
להמשיך בשיפוץ

ביחס שבין אי הנוחות שנגרמת לה בגלל ניקיון לבין אי הנוחות שלכם במגורים ב-50 מ"ר, כשאליה מצטרפים שיקולים כספיים והרצון לגמור כבר עם התהליך המייגע הזה, הכף נוטה לטובתכם, לדעתי.

הבקשה שלהם מחוצפת ואנוכית.

rnavina

New member
הייתי באה, מביאה שי צנוע לפסח ומתנצלת על

הרעש והאבק אבל לא עוצרת את העבודות.

ExNewYorker

New member
האם יש אפשרות שהקבלן יבצע עבודות מסוימות

שאולי גורמות לפחות "אי נוחות" לשכנים המאד לא נחמדים שלך, והשאר אפשר לדחות לאחרי פסח?

foofoo77

New member
מה פתאום?

אין מה לעשות יש שיפוצים , זה לא נוח ולא נעים אבל לא עוצרים את השיפוצים עד אחרי פסח.
גם ככה יש חג שלא עובדים וכולה יומיים חול המועד שיבלעו את הצפרדע ויחכו בסבלנות שזה יגמר.

בדיוק

גם אנחנו שיפצנו לפני כמה שנים, וזה כלל הרבה רעש ולכלוך ואבק לפני ראש השנה.
כשהתחלנו תלינו פתק בכניסה "סליחה על הבלגן, מקווים שייגמר במהירות", וזהו. למזלי, כך גילינו שיש לנו שכנים נחמדים מאד
אבל גם אם לא, מתנצלים, נותנים משהו קטן כתודה על ה"סבלנות" שלהם, ומקווים שאחרי שתיכנסו הם יהיו נחמדים יותר.

למעלה