מה אתם הייתם עושים?

flashdance

New member
מה אתם הייתם עושים?

הבן שלי בכתה ז' מאובחן ADHD מכתה ג' ונוטל ריטלין. בחודש האחרון הוא איבד שני סמרטפון וכעת אנו בדילמה.
מצד אחד אנו יודעים שהנטייה לאבד דברים היא חלק ממי שהוא ואין טעם לכעוס או להתעצבן, מצד שני זה כמובן לא הגיוני שכל חודש
נקנה סמרטפון חדש. ומצד שלישי... מדובר במכשיר שלנער בגיל הזה קשה מאוד להתנהל חברתית בלעדיו.
אם משהו נתקל בבעיה זו, אשמח לרעיונות יצירתיים.
תודה.

התלבטות קשה

לשאלה הזו אין תשובה חד משמעית כי היא קשורה לערכים שיש לכל הורה ולאפשרויות שלו
בתור מי שחושבת שאי אפשר להתעלם מכך שרוב התקשורת של הילדים בגיל הזה היא דרך ה whats app הייתי קונה לו סמרטפון משומש ולא מהדור החדש
אבל קובעת אתו, לפני הקנייה, לאן הוא יכול לקחת אותו, איפה הוא ישים אותו (אולי לקנות לו פאוץ׳ מיוחד)
אני לא הייתי קונה לו מיד טלפון, אומרת שאני מתלבטת, כדי שהוא יחווה בעצמו את המחיר בלי לכעוס או לחפור.
כפי שכתבת, אין טעם לכעוס אני בטוחה שהוא מרגיש רגשות אשם בעצמו. הייתי אולי מבקשת ממנו שיוכיח לי שהוא עושה מאמץ להיות אחראי יותר, בכל נושא שיבחר.
שוב זו דעתי האישית והיא לא בהכרח הנכונה ביותר

zivadina

New member
גבולות זה כאן

כלומר, הנער צריך להבין שגם לכם יש גבולות, כלכליים או אחרים.
אצלי בבית הילדים יודעים עד היום שיש דברים שאינני מממנת.
אולי תציעו לו לעבוד כדי לממן את המכשיר השלישי.

גם אנחנו חווינו איבודים ושכחון, והשעורים הכי טובים היו עם כאב,
כי אחרת אין מה שיזכיר.

הילד שלי שכח בכתה ז' לקחת שק שינה לטיול השנתי והסתובב ער כל הלילה
כדי להתחמם. אחר כך כבר לא שכח...

הצבת גבולות

אני בהחלט מסכימה שהצבת גבולות חשובה בכל בית, גם אם הילדים לקויי קשב
בספר שיקום הסמכות ההורית של חיים עומר הוא כותב על העקרונות להצבת גבולות יעילה
לדבריו, גבול צריך להיות על פי הערכים של ההורים ואסור שיהיה שרירותי רק כדי שנרגיש שהסמכות היא אצלנו, וכן שההורים יוכלו לעמוד מאחורי מה שהם מחליטים.
באופן אישי הייתי מאמצת את הרעיון שהרעיון שהילד יצטרך לעבוד כדי לממן את הטלפון

flashdance

New member
תודה על שתי התגובות

בינתיים הטלפון נמצא... לאחר שבת שלמה של חיפושים. אני חושבת שהחוויה הזו שלעצמה הייתה עבורו שיעור גדול.
בכל מקרה, סביר שזה עוד יקרה, ואכן הרעיון שהוא יממן לעצמו את הטלפון החדש בנוסף לעשיית סדר לגבי לאן לוקחים ואיפה שמים נשמע כמו כיוון טוב.

למעלה