מה אתם הייתם עושים?!

OraS20

New member
מה אתם הייתם עושים?!

יש לי נסיון רב שנים עם הספקטרום. חברה טובה מתייעצת איתי מדי פעם לגבי בנה, בן ה3.5. יש לי המון סממנים שבהתפתחות הילד מאבחנים כרגע כקושי רגשי. אני ממש חושדת שהוא על הספקטרום. הייתי בסרטים האלה. היא כן מתייעצת ומתחשבת בדעתי. איך כדאי להגיד את הדברים אם בכלל?!

schlomitsmile

Member
מנהל
הייתי אומרת לה ששווה לדעתי שתפנה לאיבחון.
לא הייתי מאבחנת, אבל כן אומרת לה
שלעניות דעתי יש מספיק סיבות כדי לבדוק את העניין.

TikvaBonneh

New member
מה שאני הייתי עושה

הייתי אומרת לה שהתפתחות הילד הוא מקום ציבורי שלא בהכרח עובדים שם אנשי מקצוע טובים ומנוסים, ושאם היא רוצה איבחון יותר מסודר ומקצועי, שיאפשר לאתר את הקשיים של הילד בצורה יותר מדוייקת ולעזור לו בצורה יותר נכונה, אז כדאי לה להשקיע את הכסף וללכת לאיבחון פרטי.
בקיצור המסר של הדברים צריך להיות: "לילד שלך מגיע הטוב ביותר, אוצי רוצי לנירולוגית מס. 1 בארץ"

nirity1

New member
אני הייתי אומרת

אם היא חברה טובה ואם היא מחפשת תשובות הייתי אומרת לה את החשדות

שלומות0

New member
אם את רוצה להשאר חברה שלה

לא להתערב, רק לייעץ לה לקבל עוד חוות דעת, כל רמז על היותו בספקטרום יכול להיות מאוד שזה יפגע בה, מאוד לא פשוט להגיד ישרות לחברה שיש לי חשדות שבנך אוטיסיט, הייתי משאירה את זה לאנשי המקצוע,
אבל חשוב לייעץ לה ללכת לקבל עוד חוות דעת..זה לא יפגע בה.. ואם יתברר שהוא לא בספקטרום אז לא תפגעי בה והחברות הטובה תישאר..

שלומות0

New member
ואני כותבת מניסיון אישי

יש לי מכרה שמאוד נפגעה שמארו לה שיש חשד שהבן שלה אוטיסיט, פגע בה עד כדי ניתוק הקשר

dina199

New member
לדעתי אם היא מתייעצת צריך לענות

על השאלות שלה.
לא להפיל עליה דברים ללא פניה שלה.

TikvaBonneh

New member

TikvaBonneh

New member
הספקטרום האוטיסטי

בספקטרום הכוונה היא לרצף, כלומר יש המון דרגות והמון סוגים של אוטיסטים. זו לא תופעה שנראית אותו דבר אצל כולם, ואצל כל אחד יש קשיים שונים בחומרתם.

שלומות0

New member
יש רמות תפקוד

מדרגות אני אל משעתי, אפשר להביא לנו מאמר על הדרגות אם זה דבר חדש?

אני מכיר את זה במשרד החינוך לצורך

קביעת הזכאות לשעות סיוע... אבל לא כחלק מהאבחון

TikvaBonneh

New member
נכון, היה לנו בועדת שילוב רמת תפקוד 4

שזה הרמת תפקוד הכי נמוכה - כלומר זקוק למקסימום שעות סיוע. זה כנראה גם מה שהתכוונו אצל פותחת השירשור, כי כתבו לה שרמה 1 זקוק לפחות תיווך.

שלומות0

New member
מאתר משרד החינוך:

מדינת ישראל
משרד החינוך
המינהל הפדגוגי
אגף חינוך מיוחד
/ רח' דבורה הנביאה 2 ,ירושלים 99999 , מס' טלפון 2282/025/29 / פקס 2282/0228
כלי להערכת רמות התפקוד לצורך קביעת זכאות לתמיכה מסוג סייעת לתלמידים המשולבים בחינוך הרגיל עדכון שנה"ל תשע"ג -
הסייעת תעזור לתלמיד המשולב באופן מיטבי בסביבת הלימודים. בעזרת הסיוע יוכל התלמיד להתפנות ללמידה, להשתלב חברתית וליטול חלק בכלל הפעילויות במסגרת החינוכית. המחנך יוביל תהליך
של תכנון, יישום, הנחיה, בקרה ומעקב באמצעות הגורמים המקצועיים העומדים לרשותו.
בבואה להחליט על זכאות לתמיכה מסוג סייעת תיקח הוועדה בחשבון את יכולתו של התלמיד לתפקד באופן עצמאי גם באמצעות עזרים נלווים, שיעודדו את עצמאותו.
הערה: אם בכיתה אחת יש יותר מתלמיד אחד הזכאי לתמיכה מסוג סייעת, תוקצה סייעת אחת עד למלוא היקף שעות הלימודים של הכיתה ואין חובה להקצות לכל אחד מהתלמידים שעות על פי רמת
התפקוד כמפורט לעיל.
להלן הנחיות לשימוש בשאלון להערכת רמות התפקוד לקביעת תמיכה מסוג סייעת:
רמות התפקוד של כל לקות פורטו ל 8 תתי תחומים רלבנטיים ובעלי השלכות על הלקות. -
תתי התחומים מדורגים מרמה א' לרמה ד' בהתאם לרמות הקושי.
מילוי שאלון רמת התפקוד יתקיים במעמד ישיבת הצוות הבין מקצועי. -
שיטת הניקוד: התלמיד עשוי לתפקד בתחומים השונים באופן לא אחיד ובשל כך ניתן ניקוד דיפרנציאלי )מ 9 עד 4( לכל רמת תפקוד ולכל תחום בתפקוד. -
מקסימום הניקוד עומד על / 2 נקודות , פרופיל תפקודי המעיד על רמה ד.
להלן הטבלה המפרטת את רמות התפקוד, הניקוד והיקף הסיוע בשעות. )אין שינוי בהיקף הסיוע בהתאם לרמות התפקוד (
רמת תפקוד מספר נקודות היקף סיוע
א עד 8 נקודות עד 7 שעות סיוע לכל היותר
ב 2 עד / 9 נקודות 5-98 שעות סיוע
92 שעות סיוע –
ג 99 עד 98 נקודות 20
ד 92 עד / 2 נקודות 24-0 שעות סיוע

אבל זה לא קשור לרמות תפקוד לצורך אבחון!

למעלה