מה אתם הייתם עושים ???,,,

shron17

New member
מה אתם הייתם עושים ???,,,

סיפור ארוך,שהוא סיפור מהחיים: חלקו שמח ובסופו אינו קל,ואפילו מצריך פיתרון,(מקוה שתוכלו מתוך ניסיונכם לתת רעיונות): הסיפור הקסום מתחיל בהולדת נכדתי הראשונה ,(כיום המתוקה היא בת ה-3) , לקחתי על עצמי לגדל אותה במו ידיי, מאז שנולדה ,יום יום -8 שעות. השקעתי בה 3 שנים תמימות,ונהנתי מכול יום, מהחיתול הראשון ועד גמילה מחיתולים,3 שנים שהיו פרוייקט גדול. כמובן שאת כול הפרוייקט האדיר,קיבלתי כמתנה משמיים , נשלחה אל חיי-נכדתי,שמלאה את חיי באושר ורצון לנתינה אין סופית שקיבלתי עליי לבצע בכיף גדול, ולקחתי על עצמי מכול רגע עם הנכדה,במשרה מלאה, והתמורה היחידה והענקית ששווה מכול הון שבעולם , הייתה :אהבה אין סופית ותעצומות נפש אדירות ,שדבר לא ישווה להם,בכול חיבוק ובהתלהבות מנכדתי המקסימה. עד כאן הכל היה מלא בהמון מתיקות רוך ערגה ודאגה ,תוך מסירות שאותם אמורים סבים וסבתות לחוות. עבודה קשה שכללה סידור הבית בישול וטיפול בתינוקת. פרוייקט גדול מאין כמוה לקחתי על עצמי ,אך יש תוצאות נפלאות בצידה של ההשקעה ,וזאת ללא ספק. אבל,,, בינתיים חלפו להם 3 שנים, של התמסרות טוטאלית לגידול הנכדה , ומן הסתם גדלתי גם אני בשלוש שנים,וזה מתבטא עליי ב"עייפות החומר", יש לציין שלמרות שכבר קשה לי,לכול בייבי סיטר אני מתייצבת כמו סבתא דואגת, ומאוד רוצה שההורים יהנו גם הם מחייהם מדי פעם,ויתאפשר להם לצאת לבלות בתיאטרון ובאירוע משפחה וכו'. הילדה המתוקה גדלה תודה לאל, וכבר הולכת לגן, בינתיים ,, הצטרפה למשפחה לפני 5 חודשים תינוקת חדשה, ואמא שלה ,כמהה עד כלות ,לצאת לעבודה לבניית קריירה ,החל מהשבוע הבא, כי לטענתה היא כבר לא מסוגלת לשבת בבית. והזוג הצעיר והנחמד ,ראו כי טוב,וכעת בונים עליי ,על הסבתא המסורה ,את המשך הטיפול גם בנכדה השנייה, אבל, למרו,ת שתינוקות ופעוטות הם קסם בעיניי ויצירת פלא הגדולה בתבל,שאינני עומדת בפניה, אבל שמחה והתמוגגות זה דבר אחד,והכוח הפיזי לטפל בעולל חדש זה דבר שני, הרי עם הגיל ,הופכת המשימה לקשה יותר באופן טבעי ,וכעת היא מעבר לכוחותיי . לראייה, אמש שמרתי על התינוקת הקטנטנה בת 5 חודשים , במשך 4 שעות (מ-8 בערב ועד חצות), בכדי שהוריה יצאו להצגה בתל-אביב, (הם גרים קצת רחוק מהמרכז), התינוקת שסיימה את הארוחה דקה לפני כן, וקצת לפני הארוחה,השתכשכה באמבטיה , הולבשה בבגדים חמימים ,והוכנסה למיטה,ואז,, שנייה לאחר שהוריה הלכו,צרחה הקטה במלוא הגרון,כול השכונה נזעקה מהרעש והצרחות,, הרמתי אותה על הידיים,צלצלתי לה בפעמונים קטנים ,הנחתי מולה צעצועים קטנים,מובייל מסתובב ,מוצצים ומה לא,,אבל היא לא נרגעה 4 שעות ארוכות, היא רגילה להירדם תוך הנקה,וכלום לא עזר לי בכדי להרגיעה. טיילתי איתה בכול הדירה הגדולה הלוך ושוב, עמדנו מול 3 המראות שמפוזרות בבית,מה שהרגיעה אותה ל-2 שניות , ואז שוב צרחה בקול אדיר כמו סירנה אמיתית,פוצצה לי את הראש בצרחות ,ובוודאי גם העירה את כול השכנים. הנחתי אותה בטרפולינה עם רטט מסג', אבל גם זה לא הרגיע אותה, הקטנטנה רגילה רק להירדם בחיק החם של אמא שלה. זו פעם שניה החודש הזה,שעברתי את הסיוט הזה,(כמה שעות של הסכמה לבייביסיטר).. ופעמיים קשות של צרחות גם בחודש שעבר. והדילמה הכי קשה,, היא שהוריה מבקשים שאקח על עצמי לטפל בקטנטה, לתקופה של שנתיים,על מנת שיוכלו לצאת לעבודה בראש שקט כי לא סומכים על המטפלות שבמעון. אני הסברתי להם שמאוד קשה לי ומצבי הבריאותי לא מה שהיה לפני 3 שנים,(חשה בגילי בעייפות החומר),, אבל הם צעירים ולא לוקחים את אמירותיי מספיק ברצינות ,הם מאמינים בטוב ליבי, כי לא אסכים שימסרו למעון יום ארוך את הקטנטנה בת 5 החודשים. (כי שם היא תסבול ותצרח לאורך כול 8 שעות בלי סוף). כפי שהבנתם בודאי, אני כרגע נמצאת בין הפטיש לסדן, (מדובר על עוד שבוע ,בו אם -התינוקת,, תחזור לעבודתה). דילמה אמיתית : האולטימטום שהעמידו בפניי : או שאני מטפלת בקטנטנה, או ברירת מחדל- מעון 8 שעות. סבתות יקרות, אנא עיזרו לי להתמודד עם האולטימטום הקשה שעומד בפניי !

dlia2004

New member
לפעמים כשאומרים "לא" צריך לעמוד מאחוריו

ולא להתקפל בגלל "לא נעים כלפי הילדים". עזרת כמיטב יכולתך ובטח תעזרי בעתיד....אך תשמעי לגופך.. אם הוא אומר כבר אינני יכולה....הוא החשוב. אז הקטנה תבכה שבוע..שבועיים...חודש....ילדים מתרגלים בסופו של דבר,ואם מחפשים מעון מהימן ועם המלצות כל יסורי המצפון צריכים להרגע.

כהורים יש לנו הרבה דילמות, זה קרה לחברתי

שהלוותה לבנה סכום כסף של 80 אלף ש"ח והוא אמר לה שהוא יחזיר לה את זה מיד שיהייה לו כסף, בכל אופן מתברר שהבן ומשפחתו חוגגים, נוסעים לחו"ל בלי הכרה, מחליפים רכבים ואף מילה על החזרת החוב. אגב היא הציע לו להחזיר לה כל חודש 1.000 ש"ח על מנת שלא יהייה לו קשה, אך הוא לא מוכן, הוא אמר שיחזיר את זה בבת אחת. ובנתיים חגיגות של בזבוזים במשפחת הבן. את חברתי זה מאוד מאוד מעצבן, כי זה המון כסף ומשפחת הבן לא במצוקה כלכלית, חוץ מזה יש לה עוד 3 בנות והיא אומרת שאין צדק לאחד לתת ולאחרות לא כי הם לא מבקשות, ושבעצם אף אחד מילדיה לא במצוקה כלכלית. לא ידעתי מה ליעץ לה ואמרתי לה שאחשוב.. מה אתם הייתם מציעות?

הייתי מציעה לה לקבוע עם הבן תאריך בו

הוא יחזיר את הכסף. אם הוא רוצה להחזיר בבת אחת מצויין - שיקבע תאריך יעד ויעמוד בו. כל עוד אין תאריך יעד להחזרה (אגב, תאריך יעד זה תאריך מדוייק ולא "אחרי החגים" או ב "2013"), התסכול שלה יהיה גדול.

הדסהש1

New member
שרון היקרה תאמרי את האמת שקשה לך

הייתי במצבך עם התאומים שכבר גדלו טיפלתי עד היום .אבל בגיל חצי שנה הלכו למעון.אין בררה.אבל בזמן מחלות היו אצלי וחופשים.היום אני לא מסוגלת לזה אבחל העזרה שלי שהם באים לצהריים כל יום אחר הלימודים. רק מידי פעם לוקחים את עפרי לשישישבת כדי שהוריה יבלו לבד.וזה קשה.כי הילדה מבינה וכבר אין כוח לרוץ אחריה.עפרי שלנו היתה מגיל חצי שנה במשפחתון שטיפלו בה נהדר עם עוד 4 ילדים.והשנה עברה לגן של "גדולים"והיא רק בת שנה ו7 חדשים.משעה 7.30-5 אחרה"צ ההורים צריכים להבין שההורים מתבגרים וקשה להם המאמץ..

shron17

New member
תודה על העידוד ,אכן מאוד קשה להבין שלהורים ,,

הנמרצים שגידלו אותם, היום כבר לא קל ,אבל זה כנראה שלב כזה בהתפתחות האנושות: דמות ילדותם ובגרותם הם ההורים של הצעירים , דמות שגדלו על ברכיה והייתה נמרצת לאורך שנים ופעילה , לפתע מתקשה בתפקוד,זה נראה קשה ביותר לתפיסת הילדים. האמת היא,, שגם לי היה מאוד קשה,להתמודד עם מחלות הוריי,שהופיעו לחייהם לעת זיקנה , הוריי שכול השנים היו גיבורים בעיניי,עבדו קשה מאוד מהבוקר עד הערב, פתאום הפכו בגיל 70 להיות תלותיים חולים וחסרי כוחות. גורל אכזר שלצעירים במשפחה היה מאוד קשה לקבל.

שרון , אל תתבישי לומר "לא,

אני לא מסוגלת, קשה לי ושום דבר לא יקרה אם נכדתך תתפתח במעון טוב. בריאותך חשובה יותר. אני מקוה שלא יכעסו ויבינו אותך. כל טוב

שרון , גם אני שותפה לדיעה של חברותי

תעשי קודם כל מה שהכי מתאים לך , אל תיבהלי מ"אולטימטום" כפי שאת קוראת לזה ...הקטנה תלך למעון ותיסתגל מהר מאוד כמו כולם ושלא יהיו לך שום נקיפות מצפון

לא נעים לעמוד בין הפטיש לסדן

הילדים לא באמת מקשיבים לך. אני יכולה להבין למה הם מעדיפים שאת תשמרי על הבת ולא לשלוח אותה למעון, יחד עם זאת, זכותך להגיד לא. "האולטימטום שהעמידו בפני" - כשאני קוראת את המשפט (והמשכו), נשמע כאילו אומרים לך - גברת יקרה, אם את לא תעשי מה שאנחנו רוצים, אנחנו מכניסים את הילדה לבית יתומים שם יתעללו בה כל היום... הדבר הראשון בעיני שאת צריכה להחליט עם עצמך, זה שלך לא מציבים אולטימטום (ובאופן כללי, לא משחקים עם המצפון שלך). אפשר לבקש, אפשר להציע אבל לדרוש אי אפשר. חשוב לזכור שאומנם מציבים בפניך אולטימטום עם שתי אפשרויות בלבד, אולם העולם מלא באפשרויות נוספות - לא חייבים מעון, אפשר משפחתון ביתי עם מעט ילדים. אפשר גם מטפלת בבית וכו' התינוקת זקוקה לידיים אוהבות ולהמון סבלנות. יש לך המון אהבה, אבל פחות סבלנות ואני מוצאת שזה לגיטימי מאוד. בשיחה שהיתה לנו לא מזמן במשפחה, מצאנו את עצמנו מתווכחים ומתעצבנים תחת השאלה - האם סבתאות היא זכות או חובה. אני חושבת שהיא זכות
עכשיו בואי נחשוב מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם תגידי להם לא - לא כתבת שהם איימו לנתק איתך את הקשר. יכול להיות שהם יכעסו או אולי אפילו יעלבו, יחד עם זאת, הם גם יבינו שמותר לך להגיד לא. את יכולה, אם את רוצה, להציע להם פתרון ביניים - את יכולה לשמור על הפצפונת כשהיא חולה וכו'. (וסתם עוד נקודה אחת קטנה - שווה לבדוק איפה עוד בחיים שלך קשה לך להגיד "לא" ומה את מפחדת שיקרה אם תגידי "לא") בהצלחה! מיכל

shron17

New member
יצאתי מהלחץ,וכולכם עזרתם ואתם מקסימים,,ולכן ,

שולחת תודתי לכולכם ובגדול. ת ו ד ה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה לכול התגובות המעודדות של כולכם, בזכותכם הוסרה מליבי השאלה,, איך מעלים את העניין פנים אל פנים לפתרון אמיתי, מבלי לצאת מהנושא בויכוח ובכעסים, ובאופן שנמשיך לאהוב ולהיות משפחה חמה ומלוכדת,כפי שאנחנו כול הזמן: וכך ,,לקחתי החלטה בכדי שכולם יהיו מרוצים, ושלחתי להם בערב מכתב באימייל, ובו הזכרתי להם את התקופה בת 3 השנים בהם נהנתי להגיע לביתם יום יום מבוקר ועד ערב, בקיץ בימי השרב, ובחורף מוקדם בבוקר בקור ובגשם, הכול למענם,בשביל לעזור בגידול הילדה הראשונה, וגם מעבר לטפול בילדה , נתתי ידי בעזרה בכביסה בגיהוץ ,בסידור הארונות,נקיון הבית ביסודיות , וכמובן בבישול והכול מתוך רצון שהם יחזרו מהעבודה לבית חמים ונעים עם ארוחה חמה יום יום. בינתיים,חלפו להם 3 שנים, (את הנכדה שהייתה בהשגחתי ,רק השנה הסכימו לרשום אותה לגן.) הזמן שחלף, עימו חלפו הכוחות הבריאות והמרץ ,,כלום מכול אלה ,כבר לא נשאר אותו הדבר. ולכן כעת יהיה צורך למצוא פיתרון מיידי לתינוקת החדשה. וכמובן ציינתי כמה אני אוהבת אותם ותמיד ביתי נשאר פתוח עבורם בכול הזדמנות , ולכול מצב בו ייתכן ויזדקקו לעזרה ,באם זה מקרה מחלה , או כול סיבה שלא מסתדר למטפלת להגיע ,תמיד יוכלו להביא את התינוקת אליי הביתה. והנה לשמחתי,, המכתב עשה את שלו:הנושא הובהר,וקרו דברים במהירות,אפילו מעבר לציפיותיי : וכך ,, קיבלתי מהאמא של התינוקת טלפון לפני חצי שעה, ונודע לה שהשכנה שלהם בת 36 סיימה לפני יומיים את עבודתה הזמנית. וכך תוך שיחה עימה ,השכנה שאלה אותה ,אולי את מחפשת מטפלת לתינוקת ? ומוכנה להתחיל כבר מהיום לבוא להתרגל אל התינוקת. וכך ,,, בערב אחד של תהיות, ולאחר המכתב שבו העלתי את המצב הנוכחי ,ותיאור הקושי שלי בנושא. לאחר שכולכם עודדתם אותי לומר את תחושותיי , ולהסביר על מצב בריאותי לאחר שניסיתי להימנע מלשתפם בכך,, וטוב שכל קרה, תודה ל כ ו ל כ ם על כול התמיכה. ובא לציון גואל ,והכול מסתדר פתאום ,ובוקר נראה נפלא. בברכת יום נפלא ושמח לכולם, שרון.

מעולה שרון
שמחה שעזרנו לך להחליט

ושמחה לשמוע שהכל בא על מקומו לשביעות כולם ושיהייה בהצלחה לתינוקת עם המטפלת החדשה

למעלה