מה אתם הייתם עושים?

סמייילי

New member
מה אתם הייתם עושים?

קיבלתי מוצר (dvd) שהגיע גם שבור, וגם לאחר פתיחתו התברר כמזוייף (ברמה גבוהה, אבל עדיין זיוף) ביקשתי מהמוכר החזר מלא והוא ביקש שאשלח לו את המוצר בחזרה על חשבוני ואז יבדוק אותו.. ורק אז יתן לי החזר. המוצא עלה לי 10 פאונד ועוד 4 פאונד משלוח. הוא טוען שזו המדיניות של איביי, ואם אני רוצה החזר אני חייבת לשלוח בחזרה. אני יודעת שיש בעיה של קונים שמנסים להשיג מוצרים בחינם, אבל אני קונה ישרה (לא קונה המון, אבל יש לי כמעט 70 פידבקים ממוכרים והכל חיובי) אבל יש לי התנגדות לשלוח את המוצר בחזרה מכיוון שהוא מזוייף. אם הוא היה רק שבור, כלומר שניזוק במשלוח, כמובן שהייתי מחזירה ומקבלת חדש. אבל לא רק שהוא שבור, הוא גם מזוייף, כך שמהמוכר הזה אני לא רוצה תחליף, רק את הכסף שלי בחזרה גם ככה אני הולכת להזמין את אותו מוצר מחדש.. אצל מישהו אחר. הצעתי לו 2 הצעות: 1 - כמו שהוא ביקש, אחזיר לו את המוצר על חשבוני, אבל אתן לו פיידבק נייטרלי/שלילי - כי יצא שהפסדתי כאן כסף עבור מוצר מזוייף ואני לא מרוצה מהשירות. 2 - לא אחזיר את המוצר, אבל אשלח לו תמונות שמוכיחות שמדובר בזיוף, ואף אעלה מולו בסקייפ כדי להראות לו את המוצר מכל הצדדים, וגם את איכות הפרקים על המסך, והוא ישלח לי זיכוי מלא, אשאיר פידבק חיובי על כך שקיבלתי החזר וכאן ייפרדו דרכינו. אני לא מתכוונת להשתמש במוצר או לשמור אותו (אזרוק אותו) אני רק רוצה את הכסף בחזרה וזהו, נראה לי חוצפה מצידו לבקש שאשלח על חשבוני מוצר מזוייף ו"אולי" הוא יתן לי החזר מלא. אני יודעת שבקלות אני יכולה לפתוח claim ולקבל את הכסף בלי קשר, אבל הוא כן שומר איתי על תקשורת טובה, אז אני מחכה לתשובה ממנו. האם אני פועלת בסדר? מה אתם הייתם עושים?

ozitex

New member
האמת? לא פראיירית..../images/Emo13.gif

שתי הצעותייך הן ישר ולעניין. על זה נאמר ,הרצחת גם ירשת". מילא היה שולח מוצר אותנטי והמוצר היה נשבר בדואר, סבבה אבל גם שלח במודע מוצר מזוייף ונעזוב כרגע את הנזק שזה פורס מז'ור, אבל גם מבקש ברוב חוצפתו שתשלמי את המשלוח בחזרה. האמת? בא לי לתת לו שלילי בעצמי..
חוצפן! גמר חתימה טובה.

גקי1

New member
עוזי...אתה שוב מטעה. לפי תקנון איביי במקרה...

של מוצר שהגיע שלא לפי התאור שבליסטינג - SNAD על מנת שהקונה יקבל החזר על התשלום עליו להשיב על חשבונו את הפריט למוכר... כבר היו מקרים שבו ערך המשלוח חזרה על על ערך הפריט עצמו ולכן לא היה כדאי לקונה לשלוח אותו חזרה. ההשבה של הפריט חזרה הוא תנאי לקבלת ההחזר-ריפנד. ברור שבמקרה כזה יש לתת פידבק שלילי מכל הלב וכן DSR נמוך ורעי הלב יכולים גם לשקול לשלוח חזרה חתיכת קרטון במקום ה - DVD שכן איביי/פייפאל לא נכנסים לשאלה *מה* נשלח אלא חשובה להם רק עצם השליחה והקבלה.

BSMerchandise

New member
בגדול אתה צודק אבל יש לקחת בחשבון

שפה מדובר במקרה מאוד מסוים, לא הבדל בצבעים או 2 אינצ'ים יותר בטלויזיה, אלא זיוף כאשר קניתי משהו מקורי. לדעתי איביי מתייחסים לזה בחומרה. הרעיון עם הקרטון מאוד מעניין, לא העליתי על דעתי אף פעם לבצע דבר כזה.. מדהים עד לאן אפשר להגיע..

גקי1

New member
גם בגדול וגם בקטן... גם פריט מזויף נחשב...

אצלהם כ - SNAD וכאמור תנאי בל יעבור (כמעט - כי יש מקרים שאין צורך) לקבלת החזר הינו משלוח חזרה על חשבון הקונה... נכון שאיביי מתייחסים לזיופים בחומרה אבל זה כבר מישור אחר שאינו קשור לסוגיה שהועלתה כאן. כפי שאמרתי ברור שזה מקרה קלאסי לפידבק שלילי עסיסי ו - DSR של כוכב אחד. אני רק תמה על התשובות הכלכך מוטעות והלא מדויקות שעונים כאן...

ozitex

New member
תגובתי לטענתך בדבר הטעיות וכו'

אני אומר בפשטות כך: ראשית כל עניין שבין מוכר לקונה מומלץ ע"י איביי לסגור בין הקונה למוכר. זוהי ההמלצה והיא אומרת שגם אם נסגרים דברים שלא על פי כללי איביי הנהוגים באופן יבש, הרי הסגירה מקובלת על איביי. שנית, כל מוכר יכול לקבוע מדיניות החזרה משלו. אני למשל קבעתי שאני מפצה כ ו ל ל תשלום עבור המשלוח בחזרה של כל פריט שהתקבל על ידי קונה שלא על פי המתואר דהיינו, שבור/צבע אחר/מודל אחר וכו' ר ק עבור החזרה שאין בה סיבה מאחת הסיבות שאני מונה, אלא היא החזרה הנובעת מביטול חד צדדי מצידו של הקונה, אין החזר של דמי משלוח. אז הנה, איביי לא מכתיבים שום כלל בעניין ומתירים למוכר לקבוע שהוא כ-ן משלם את דמי ההחזרה, אז כנראה שאין חוק ברזל בעניין... שלישית, יש את חוק ההגיון והמוסר שאין לו שום קשר לחוקים וכללים כתובים למיניהם. על קבען בצה"ל את הכלל האומר "פקודה בלתי חוקית בעליל" זה אומר שאם מוסרית אין הצדקה לפקודה או לכלל , אין לבצעו. מבחינתי, מוכר ששולח בכוונה תחילה מוצר מזוייף הוא פושע ודינו לא רק השעייה חד צדדית מטעמה של איביי אלא אף מאסר או לחילופין קנס גבוה. הפתגם האומ "הרצחת גם ירשת" תופס כאן בגדול ולכן שום כלל או חוק שאיביי ימציאו לא יכול לחייב קונה לשלם את דמי המשלוח של מוצר מזוייף שהתקבל למרות שהמוכר מצהיר ברייש גליי שמדובר במוצר מקורי! אם איביי מחייב קונה שקיבל מוצר מזוייף לשלם עבור החזרתו למוכר הנוכל, הרי שאיביי בעצמם הם משתפי פעולה עם תעשיית הזיוף העולמית שהפכה מזמן לנגע רע וחולנית שיש לבערה מן השורש. ולכן אני מתקשה להאמין שאם יוכח לאיביי שמדובר במוצר מזוייף, הם יתעקשו שקונים ישלמו על החזרת מוצרים שכאלה. הבעיה היא שאיביי לא עוסקים בהוכחות ולכן על כל מקרה של הכרח להחזיר מוצר הם בדרך כלל מחייבים את הקונה לעשות כן, רק שהם שכחו דבר אחד- הם נתנו בידיו של הקונה את הכלי הכי קטלני על מנת להפוך את הקערה על פיה ולחייב את המוכרים לשאת באחריות מלאה למעשיהם. לסיכום, את החוקים והכללים אני מכיר מצויין אבל כשמביאים לכאן מקרים כגון אלו, אני נוטש מהר מאוד את הכללים הלא נורמלים הללו ונמצד לחוק ההגיון והמוסר הכי םפשוט והכי אמיתי שיש. מי שרוצהלהיות סמן ימני של ספרי חוקים למיניהם, שיבושם לו, מבחינתי הוא לא יגיע רחוק כי הפתרון לבעיות לא נמצא בתוך החוקים והכללים הללו אלא במקומות אחרים לגמריי. גמר חתימה טובה לכולם!

גקי1

New member
ידידי, כל התפיסה שלך ביחס...

לאיביי ולענין הספציפי הזה מוטעה לחלוטין. אתה יכול כדברייך לנטוש את הכללים כשהם לא נראים לך אבל אז מי שיעשה את זה ימצא את עצמו מחוץ לאיביי. כפעיל מאוד בפורומים הרשמיים של איביי בעיקר בקטע של TRUST & SAFETY אתה יכול להיות סמוך ובטוח שאני יודע טוב טוב על מה אני מדבר. לעצם הענין - מה היית מציע לקונה לעשות במקרה הזה? (חוץ מכמובן להשאיר פידבק שלילי ולדווח לאיביי)???? אם לא תחזיר את הפריט היא עשויה שלא לקבל החזר...אז מה עשינו??? אז מה אתה "תכל'ס" מציע לה לעשות?

ozitex

New member
את מה שאני מציע לעשות במקרה זה

הצעתי לעיל בתחילת השרשור. אין לי הרבה יורת מה להוסיף, חוץ מהעובדה שגם קונה לא בעלת נסיון מי יודע מה באיביי הבינה בעצמה את הפתרון הנכון. אין כאן מה להיכנס לדיספיוט ואין כאן מה לריב עם המוכר. יש כאן פשוט לתת לו בראש ולשלוח אותו לקיבינימט. ולעניין התפיסה, תעשה לי טובה. אני לא מפרסם ולא מביא מובאות לעניין ההצלחה שלי באיביי, המבין יבין, אבל אם התפיסה שלי היתה מוטעית כפי שאתה טוען, כנראה שלא הייתי מגיע לאן שהגעתי. ולא ידידי, למרות "תפיסתי המוטעית" אני לא רק שלא מחוץ לאיביי אלא אף חזק בפנים, מה דעתך על זה? בברכה.

גקי1

New member
עדיין לא הבנתי מה...

ספציפית אתה מציע לה לעשות... מה פירוש : " יש כאן פשוט לתת לו בראש ולשלוח אותו לקיבינימט."??

sbenari1

New member

גקי1

New member
נכון ובגלל זה ציינתי כמה פעמים לעיל...

שיש חריגים... לרוב ההוראה הזו מתיחסת לתיקים ואביזרי אופנה מזויפים....

ozitex

New member
../images/Emo12.gif

אני לא מבין דבר אחד. הבחורה שפתחה את השרשור לא הביא הנושא שכותרתו "מדיניות ההחזרים והמשלוחים של איביי". היא הביאה לכאן מקרה ס פ צ י פ י . כותרתו היתה: מוצר מזוייף! עכשיו אני ציינתי שהיא חושבת נכון בכך שהיא נותנת למוכר שתי אפשרויות לצאת מהעניין בכבוד. זה הכל. מה אתה כתבת? שהמנהל טועה ומטעה. בהמשך, אתה מודה שתקנון איביי בכבודו ובעצמו, אותו הביא לכאן מישהו שהוא, תאמין לי, שורק את התיאוריות של איביי ופייפל באמצע הלילה בע"פ , המקרים החריגים כפי שאתה מכנה אותם, לא מחייב את הקונה להחזיר את די המשלוח במקרים של מוצר מזוייף... אז, אחרי כל הבלגאן וההתלהמות,מתברר שלא טעיתי ואף לא הטעיתי, ולא רק שהלכתי על פי ההגיון (מה לעשות אני לא שורק כמו שרון את החומר..) אלא ממש על פי תקנון איביי/פייפל עצמו. אז, במטותא. רצוי מאד גם לקרוא את נושאי השרשורים ולהתייחס ס פ צ י פ י ת לנושא, וגם קצת לקחת אויר ולנשום עד 10 לפני שבאים בטענות ומענות כלפי כותבים אחרים.

גקי1

New member
עוז - לצערך ההגיון לא משחק...

כאן תפקיד אלא ההוראות של איביי בין אם אנו אוהבים אותם או לא. לעיון יותר מעמיק קרא כאן: http://answercenter.ebay.com/thread.jspa?threadID=1000221169&forumID=2&start=0 וכאן: http://answercenter.ebay.com/search.jspa?q=fake%20return&objID=f2&defOp=1&rankBy=10001&start=15 צר לי שהרחבתי קצת את הנושא מעבר לשאלה הספציפית של פותחת השירשור...

סמייילי

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

קיבלתי תגובה רצינית ועוזרת לשאלה שלי סך הכל רציתי לדעת אם אני בסדר פה מול המוכר, וקיבלתי תשובה טובה מאוד לדעתי. נכון שיש כאן את הענין עם מדיניות ההחזרה של מוצרים אבל לדעתי ברגע שהמוצר מזוייף, מבחינתי זה לא תופס ואני הרי הלקוחה - יש לי יותר מדי כוח בידיים (ודובר כאן על זה הרבה בפורום) אני יכולה לקבל את הכסף בחזרה בלי בעיה ולהשאיר פידבק שלילי, בלי להחזיר את המוצר. אבל בכל זאת אני מעריכה תקשורת טובה, ורציתי להגיע להסדר הוגן (בשביל האפשרות שהמוכר לא היה מודע לטיב המוצר (בעיה עם הספק) ורוצה לצאת מכל זה בצורה נקייה. הרי מבחינתי אם קיבלתי את הסכף בחזרה בלי בעיות מיותרות, אין לי בעיה להשאיר לו פידבק חיובי. כבר היה לי מקרה של מוצר מזוייף, המוכר מיד החזיר לי את הכסף והתנצל עמוקות בטענה שהספק דפק אותו. השארתי לו פידבק חיובי על החזר מיידי של הכסף ותקשורת טובה. במקרה הזה אני מחכה לתשובה ממנו אם יסכים לאחד התנאים שלי - מה טוב אם לא - אני עושה על זה claim וגמרנו.

ozitex

New member
לא מטעה ולא טועה

ההבדל ביני לבינך הוא שאתה נצמד לכללים שלא חייבים להיצמד אליהם, יתרה מזו, לא רק שאין חובה להיצמד אליהם, מוסרית אסור להיצמד אליהם. זה כמו פקודה לא חוקית בצבא. אין שום הגיון בכך שהבחורה שרכשה במיטב כספה מוצר תקבל אותו גם מזוייף וגם שבור ועכשיו תיכנס לאיזה כלל או חוק מטופש שאיזה דביל באיביי המציא ברוב איוולתו רק בגלל שהוא מעולם לא מכר מוצר, ותשלם על ההחזר! זה לא נורמלי וזה לא מחזיק מים ומצדי תביא לכאן את כללי איביי זה בכלל לא מעניין. אני מתייחס נקודתית ופרקטית לעניין ולבעיה והפתרון שנתתי הוא הפתרון הנכון. עכשיו אם אתה נהנה לשלם על משלוח בחזרה של מוצר מזוייף ושבור לאיזה מוכר שבכוונה שלח אליך גם לא אותנטי וגם לא ארוז כהלכה בי מיי גסט.

גקי1

New member
לא אני נצמד לכללים אלא שזו המסורת של איביי ו.

פייפאל ולא יעזור לך כלום - חייבים לנהוג על פיהם אם רוצים לשחק במגרש שלהם. לא טענתי בשום מקום שאני אהנה לשלוח מוצר כזה בחזרה אלא להיפך - העליתי את אפשרות הקרטון.... כך שאנא ממך אל תשים מילים בפי. לעצם הענין - זה לא ענין של "הגיון" כדברייך או "פקודה לא חוקית" - זה קשקוש. המוכר פועל בענין הזה לפי הוראות איביי והקונה לא תקבל בשום מקרה (כמעט) החזר ללא השבת הפריט שרכשה, בין אם זה נראה לך הגיוני, מוסרי, מקובל או איוולת. יכול להיות, כפי שכתבת, שמדובר ב - " חוק מטופש שאיזה דביל באיביי המציא ברוב איוולתו רק בגלל שהוא מעולם לא מכר מוצר..." אבל כפי שאמרתי - אלו הכללים שלהם ובין אם אנו אוהבים את זה או לא - עלינו לנהוג לפיהם. למען הסר ספק רק אציין שאני האחרון שמזדהה עם איביי במובן זה ולדעתי מדובר באוסף הוראות אינפנטיליות....אבל מה לעשות...עלי, עליך ועל כולנו ליישר קו איתם. אה ועוד הערה: כתבת: "זה לא נורמלי וזה לא מחזיק מים ומצדי תביא לכאן את כללי איביי זה בכלל לא מעניין"... לא מתאים אפילו לומר דברים כאלו במיוחד לא ממי שמתימר לדעת קצת על איביי.....

ozitex

New member
אז, אם אתה צודק

מה שיקרה במקרה דנן הוא שהקונה תשלם על החזתר המוצר נכון? ואני מהמר /שהמוכר לא רק שיסכים לאחת מהצעותיה, אלא שהוא יחזיר לה את כ-ל כספה עד הגרוש האחרון כולל המשלוח ואל יטריד אותה יותר. אם זה יקרה ואני מניח הגיונית שזה מה שיקרה על פי נסיוני, אז איפה הטענות שלך מחזיקות מים כאן? נקודתית, לעניין היישור קו עם איביי, כללית אני מסכים אבל אני שמתי לב שבכל מערכת, כולל זו יש את מה שנקרא עיגול פינות ובמסגרת הזאת ניתן לסגור עניינים בכל מיני אופנים וצורות ולא רק על פי איזה חוק כתוב זה או אחר. ולידיעתך, אני עומד מאחורי כל מילה שאני כותב כאן. כל מילה היא מנסיון לא רק באיביי אלא אף ניסיון חיים. אלו שני הסנט שאני מביא לפורום הזה ואם זה לא מוצא חן בעיניך, אז סבבה.

למעלה