מה אתם הייתם עושים?

francolana

New member
מה אתם הייתם עושים?

לפני יומיים קנה ממני מישהו פריט, הבחור עם 0 פידבקים והוא משבדיה, באותו יום היו לי כמה וכמה מכירות, והדפסתי מדבקות, ארזתי על אוטומט, שמתי לב שבפייפאל השם שונה והכתובת בסרי לנקה אבל שלחתי. בערב ההצתה המאוחרת שלי התעוררה, ונכנסתי לעמוד של הבחור, ומסתבר שהוא באיביי משנת 2008 אבל עם 0 פעילות. שלחתי לו מייד מסר דרך איביי בבקשה שיחזור אלי וגם מייל לכתובת שלו. קמתי מוקדם והצלחתי לעצור את המשלוח. עד כה אין ממנו תגובה, נכנסתי לצ'אט עם איביי ונראה לי שהבדיקה שעשו שם זהה לבדיקה שלי ולא קיבלתי תשובה מספקת. אפילו גיגלתי על הבחור לראות עם אכן הוא גר בסרי לנקה וכלום. להמר ולשלוח? לבטל את העסקה? הסכום לא משמעותי, אבל אין לי חשק לצאת פראיירית, מצד שני - מה אם הוא בסדר?

francolana

New member
אם מישהו השתלט לו על החשבון

ולי זה נראה ככה, מתי שהוא הוא יתעורר ולי יקחו את הכסף

noam weissman

New member
לדעתי לא לשלוח אבל הנה מה שאני יודע..

לאחר כמה וכמה נסיונות לרמות אותי שעד כה הצלחתי להתחמק למדתי משהו... אתמול הייתה לי שיחה עם נציג של פיפא שכן מבין משהו לעומת כמה מטומטמים אחרים... BEN מקבוצת הביטחון הסביר לי שיש אפשרות לקונה לשים כמה כתובות במנוי שלו ולמרות שלא את כולם אנחנו המוכרים רואים ישנה הגנה למוכר. מה שעניין אותי זה קונה פוטנציאלי שהכתובת בפיפאל שונה מהכתובת באיביי. הוא כנראה משתמש במשלח כמו שישראלים משתמשים ויש לו כתובת אמריקאית.. לטענת BEN הכתובת באיביי נמצאת גם אצל פיפאל אבל בצורה נסתרת למוכר וכן היא כתובת חוקית למשלוח שתכוסה במקרה של תביעה וכו. התומך החביב אמר לי חד משמעית שאם אני חושש מעסקה מסויימת אני לא חייב לשלוח !. בנוסף במידה והקונה שילם והכתובת בפיפאל שונה מהכתובת למשלוח ניתן לבצע REFUND ולשלוח לקונה INVOICE. לפני זה כמובן לתאם עם הקונה שיוסיף כתובת מתאימה נוספת וכשישלם לבקשת התשלום ששלחנו ישים את הכתובת החדשה כמו שתכנן בתחילה. במקרה שלך קונה שרשום בשבדיה וכתובת בסרי לנקה נשמע מאוד מפוקפק.. אם סכום הקניה קטן לא אתפלא שזה גנב שמנסה בקטן ובמידה ויצליח ינסה לבצע רכישות יקרות יותר. כמו כן קונה שאינו מגיב להודעות גם נשמע חשוד. מקרה שקרה לי ממש לאחרונה... מכרתי פריט בכמה מאות דולרים ולמרות שפניתי לפחות 2-3 במסרים ובמיילים אין קול ואין עונה.. לא היה חסר שאגיש בקשת ביטול.. מכיוון שזאת עסקה נחמדה הרמתי טלפון לקונה באיטליה... הבחור לא יודע אנגלית, נעזר בחברים ומסתבר שלמרות שהם ראו את ההודעות לא ענו למיילים ?... קיבלתי אישור שכן הוא מאוד רוצה ושלא אבטל.. תפעילי ראש גדול והיי זהירה.. אני ממליץ בחום להתקשר לאיביי ואו לפיפאל כשצריך ולדבר עם נציג בשר ודם. לא תמיד תיפלי על מישהי שמבין אבל הרוב בסדר.. בהצלחה.

francolana

New member
תודה נועם

חשבתי על להתקשר אבל רבאק-כולה 16$... העניין שגם השם שלו שונה. באי ביי השם שבדי ובפייפאל הודי או מה שזה לא יהיה... אבל נראה לי שלא אשלח.

noam weissman

New member
אין בעד מה.. השיחה לא יקרה כל כך

יש לי מנויים בסקייפ וב VOIPBUSTER... משלמים 10 דולר וזה להרבה זמן. סקייפ יותר טוב אבל חסום לשיחות לאיביי
.. VOIPBUSTER מקבלים 180 יום שיחות חינם למבחר יעדים (UK, US...) נייחים.. לאחר מכן דקת שיחה בתעריף זול.. אפשר גם להתקשר לטלפונים בארץ ללא תשלום לנייח
.. שווה לך לעלות מול תומך של פיפאל ממחלקת הביטחון שלהם כדי לקבל תשובות וגם ליידע אותם שיבדקו את החשבון. 16 דולר זה לא הרבה אבל גם לא מעט כסף. אם הוא לא עונה תוך שבוע, תגישי בקשה לביטול כשהטענה "הקונה אינו מגיב.."

למעלה