מה אתם הייתם עושים?

JustMe201

New member
מה אתם הייתם עושים?

יצא לאחרונה לדסקס על נושא של ברית מילה, עם כמה וכמה אנשים. וכולם עניתי - שאני את ילדיי לא אמול. יצא לי לענות את זה גם למישהו שהוא חילוני גמור - והוא כביכול היה בשוק.. עניתי לו, שאני חילונית לכל דבר, ולא שומרת כלום, אז למה לי דוקא את המצווה הזאת לקיים? וכשהיא עוד באה על חשבון חסר ישע. ובפרט, שאני יודעת את הנזקים של המילה. נניח, ואתם הייתם חיים כחילונים, האם הייתם מלים? ולמה?

הייתי עושה מה שהחילונים עושים-מלים את בנם

בינינו, ברור לך שאין נזק אמיתי בברית מילה. מקסימום הייתי עושה את זה באמצעות רופא בסביבה סטרילית, ולא בטקס מעצבן בו כולם שמחים מחבקים ומתנשקים כשהתינוק צורח. אגב, ככל שאני מכיר יצב"שים שהתחילו כאתאיסטים מושבעים עם כעס חזק לדת וכל מה שמתקרב אליו, ככל שחולף הזמן (במונחים של שנים) הם הופכים להיות רגועים ואדישים בנושא הדת, עד לכדי חשיבה חיובית על חלקים בדת שהם ראות כשליליים בהיותם דתיים. א

באופן אישי

אני לא הייתי עורכת ברית מילה לו היה נולד לי שוב בן. עברתי את זה פעם אחת, זה בעיני מעשה ברברי לחלוטין ואיני מוצאת טעם לערוך אותו (לחץ חברתי כנראה לא היה משנה את דעתי).

דוגרי לי זה מזכיר

תשבטים הקרניבלים ששוחטים את האדם ומטופפים טופי טמטם בקול סביב המדורה בה ניצלה? איך הפכו מעשה ברברי כזה לטקס דתי מלא משמעות?

אומרים שזאת מיצוה

שתמיד יקימו גם הכי רחוקים כי אברם מסר נפשו על מצוה זאת וזה קינין של מסירות נפש שיורשים הילדים. אך משום מה בזמן האחרון עוד ועוד יהודים לא עושים ברית מילה לילדיהם.אישית אם אני יהיה חלוניה אין סיכוי ולא קלוש שאני יעשה תטקס הסדיסט הזה.

mister xy

New member
אולי הייתי עושה את זה בשביל המשפחה

אבל רק אצל רופא ובהרדמה.

סוג ב

New member
באופן כללי- לא יהיו לי יותר ילדים

אבל אם יתפקשש לי, נירא לי שהייתי נכנסת למצב מאוד מסובך. מצד אחד, לא רואה שום טעם בלחתוך לקטן שלי את הקטן, מצד שני, מסכן הילד שיגדל בסביבה שכל חבריו נימולים, הוא יתבייש להתפשט במלתחות, חדר כושר, בריכה, צבא, לא יודעת אם אני ארצה לגרום לילד שלי עוול כזה גדול, לעומת עוול של כמה דקות בגיל שהוא לא יזכור..

מסכים עם סוגי

הילד יגדל וגם בחברה חילונית הוא יהיה נבוך בענין זה. מכל מקום, נכון לבצע זאת בהרדמה וללא כאבים פתרון נוסף: (לאלו שאינם נשואים) להנשא לאינה יהודיה....

אפרתי22

New member
פששששש

פה לא ציפיתי לפגוש אחות! גם לי היה הויכוח הזה עם בעלי כשבני נולד, טענתי בדיוק את מה שאת טוענת, אני לא מאמינה בכלום אז למה דווקא את זה, ואיזה זכות יש לי להחליט על עולל בן 8 ימים, הויכוח היה כמעט כל ההריון (מהרגע שידעתי שיש לי בן) והועלו בו מצידי כל הטענות האפשריות, אבל כשהילד נולד הבנתי שאני לא יכולה לעשות לו את זה, אני לא יכולה בכוונה לגרום לו להיות שונה, בגן ישאלו, בביה"ס ישאלו, בצבא ישאלו, והחיים שלנו כאן כל כך קשים ומסובכים שלמה לאמלל ילד קטן ולהעמיד אותו מול כיתת יורים (גן ילדים) או חבל תליה (ביה"ס יסודי). ובסוף הסכמתי אבל.....רק בתנאי שיעשה את זה רופא כירורג, בהרדמה, ללא תפילות וטקסים ובלי שום משפחה, אני לא עושה שמחה מחצי ניתוח שבן שלי עובר ושיעלבו כל הסבתות והדודות.

ההגיון1

New member
איך אפשר לשנות

צריך לקדם מצב שזה יהיה נורמלי לא למול למעשה שזה יהיה משונה למול למישהו יש רעיון למה מנהג ככ ברברי רווח ככ אצל כולם גם אלו הרחוקים מדת אגב אני עצמי נאלצתי לאפשר את ביצוע האקט בבני האומלל לפני שבועיים עם הרבה דודות וסבתות

אפרתי22

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב להולדת הבן

אני לא חושבת שנוכל, בוא אולי נתחיל בלחשוב איך למנוע מאנשים ברי דעת והשכלה לחזור בתשובה, מי יודע, אולי בהמשך גם זה יבוא

למעלה