מה אתם,הייתם עושים.....

מה אתם,הייתם עושים.....

רקע קצר- נשואה,ילדים,שנות העשרים המאוחרות. בזמן האחרון נקלענו לסכסוך עם השכנה מתחתינו...שמאוד רגישה לרעש... כמה שאנחנו נשתדל ועוד עם קטנטנים בבית,לא להרעיש תמיד יש לה תלונות שמתבטאות באלימות מילולית קשה במיוחד. הבעיה היא שבעלי לא תומך בי בעניין הזה. במקום להיות בצד שלי,הוא הולך לצד שלה. הוא טוען שהיא צודקת ולילדים אסור בקושי לצעוד על הרצפה-כי גם זה מפריע. אפילו שהשכנה קיללה אותי ליד כל השכנים,פגעה בילדים,צעקה על ילדי בן השנתיים... הוא עשה מן הסכם עם השכנה שכל פעם שיש רעש שתפנה אליו והוא יטפל בזה. אני הרגשתי השפלה. הרגשתי שהאיש שלי לא עומד נטו לצידי ברגעים קשים.. וזה גורם לערעור היחסים ביננו..מה גם שהבית הפך לסיר לחץ כי אסור לילדים לרוץ..לשחק בקושי לזוז. בעלי רק נכנס הביתה..הילד רץ לקבל את פניו..במקום חיבוק הוא מקבל נזיפה..למה אתה רץ. ולא,זה לא קורה בין שתיים לארבע.. אתמול זה היה יותר מידי בשבילי. הילד לא הרגיש טוב אז נשאר איתי בסלון עד 12 מה שמאוד נדיר כי בדרכ בשמונה כבר כולם ישנים. פתאום ב11 בדיוק צלצל הטלפון של בעלי-זאת היתה השכנה שהתלוננה כרגיל. אמרתי לה שאני מתנצלת והרעש יפסק. בעלי שמע את זה שהיא התקשרה-הוא פשוט התנפל עליי ועל הילד. "אני אתן לך סטירות!מה זה ההתנהגות הזאת?" וכשאני ניסיתי להרגיע ולהסביר הוא התחיל לקלל אותי לאיים וכו וכו. עכשיו שלא תחשבו שהיו פטישים וטרקטורים בסלון. הילד בסך הכל רץ כמה פעמים הלוך ושוב-מדובר בילד בן שנתיים. לא יכולתי לשאת את זה שהדימוי שלו בעיני השכנה יותר חשוב לו מהבריאות הנפשית של הבית... יצאתי לסיבוב באוטו... אני ממש אובדת עצות בעניין. זה כבר נהיה כפייתי כל צעד ושעל אסור כל הזמן רק כעס וכשהוא בבית כולם פוחדים לזוז. מה עושים במצב כזה?

נותנים אולטימטום לבעל

או שירגע ויהיה בצד של המשפחה שלו, או שאתם עוברים דירה.

אייבורי

New member
שכחת הפעם

לפרצף לו, להעלב ועדיין הדרך לפתרון בעיותכם עוברת דרך הרבנות.

yellow feather

New member
שמה שטיח מקיר לקיר עם ריפוד כפול

ונעלי בית רכות לילדים. זה יעמעם את הקולות ויאפשר לילדים להתנהג כמעט כרגיל. ככה פשוט. בכל אופן, אני לא יודעת מה רמת הרעש הילדים שלך עושים, יכול להיות שהם באמת לא מרעישים, יכול להיות שהבניין ישן וקולות עוברים בקלות, כל מה שאני יודעת, זה שהילדים של השכנים שלי, מרעישים כ"כ עד שאני חייבת להסתובב בבית עם אטמי אוזניים. כשהם בבית, אני לא יכולה להאזין לרדיו בלי אוזניות - כי לא שומעים כלום, אי אפשר לשמוע טלוויזיה ולא משנה כמה מגבירים אותה, אי אפשר לשמוע את פעמון הדלת שלי וברור שאי אפשר לישון או לקרוא בלי אטמים ועל שיחה עם בעלי אני אפילו לא יכולה לחלום. ואצלי אפילו לא מדובר בשכני שגרים מעלי, אלא על שכנים צמודים. אז אולי בעלך יודע משהו שאנחנו לא יודעים ואת מכחישה. ויכול להיות שהשכנה באמת שרוטה, זה לא משנה, שימי שטיח מקיר לקיר עם ריפוד כפול (אפשר גם PVC) והשכנה תפסיק להתלונן. מצד שני, אם בעלך מאיים באלימות, אולי כדאי שתגשו לייעוץ איזשהו, אלימות או איומים באלימות אינם יכולים לחיות חלק מחיי זוגיות, פשוט לא.

אוקיי....הערות

שמתי שטיח עשיתי הכל אפילו הילדים משחקים רק במרפסת... זה באמת בנין ישן,וזאת באמת שכנה שרוטה. אני אדם שמחנך את ילדי לכבוד לזלת ואכן אנחנו עושים הכל כדי לא להרעיש. אבל ילדים זה ילדים.לא רובוטים. בעלי טוען שיש עליו המון לחץ. ולא מפרט. האם ההתנהגות נובעת מזה?אני לא יודעת. האם אפשר לסלוח? אנ כבר באמת לא יודעת

yellow feather

New member
המרפסת זה רעיון רע

הקולות עוברים משם היישר למטה. מצד שני, אולי אפשר להגיע עם השכנה לאיזושהי הסכמה לפיה יהיו זמנים בהם תקפידו יותר על שקט ושעות בהם הילדים בכל זאת יוכלו לשחק קצת. לגבי הבעל, אני באמת לא יודעת, אני, אישית, לא הייתי מצליחה להשאר עם מישהו המאיים עלי בסטירה (אם הוא איים על הילד, זה עדיין לא בסדר, אבל זה לפחות לא מקטין אותך
). לסלוח, לא נראה לי חכם, אולי באמת כדאי שתפנו לטיפול זוגי או אימון זוגי שילמד את שניכם כיצד לנהל ויכוחים.

niva99

New member
בעלך פורק עליך עצבים

וזה לא קשור לשכנה זה קשור למע' היחסים ביניכם. את כל הזמן מנסה לרצות אותו בכל - והוא מרשה לעצמו לעלוב בך . ועכשיו השאלה - מה עושים ?

תגידי איפה את חייה ?????

אני לא מבין אך את מוכנה לשמוע את זה בכלל . הוא רוצה שקט עם השכנה תני לו שקט לחיים ותשמרי על החיים שלך ועל החיים של הילד . מה את מחפשת פתרונות עבור השכנה או בעלך קודם כל תמצאי ביטחון לך ולילדך מהאיש הרע הזה .

למעלה