מה אתם הייתם עושים ?

ההוגה

New member
מה אתם הייתם עושים ?

נניח ובכף ידכם מונח פתק לבן מקופל ובו תאריך ושעה מדוייקים של היום בו תמותו. האם הייתם מסתכלים? וא לא האם אתם חושבים כי הייתם יכולים לעמוד בפיתוי? נא לנמק.

shkool

New member
אני הייתי מסתכל.

כי אם יתברר כי אמות מחר, אז באמת אוכל לחיות כאילו אין מחר.

shkool

New member
אז אחיה כאילו אין מחר ביום האחרון

או בשבועות האחרונים למותי.

שירה13

New member
שאלה יפה...

אני לא הייתי מסתכלת. אם הייתי מסתכלת זה היה משנה את כל המהות של החיים. היה שונה לחיות...להתקרב בידיעה לתאריך המוות שלך כל יום ויום...זה ממש עינויים.

השאלה יכולה להשאל גם אחרת

בס"ד לנקודת התשובה שאני אתיחס אליה כמובן, <ואגב שלום לכולם:), חדשה כאן..> אם הייתה באפשרותך לבחור - למות תוך כדי גסיסה, תקופת זמן שתאפשר לך להפרד מכל מכריך וידידך, לאט לאט או פתאום בבת אחת. <משהו שזכור לי מהאלכימאי:> למה לאדם לדעת את העתיד? אם יקרה לו משהו טוב אז למה להרוס את ההפתעה? ואם הוא ידע שעומד לקרות לו משהו רע אז הוא מתחיל להתיסר עוד לפני שקרה לו בכלל הדבר הרע. ובנוגע לשאלה השניה... אני בנאדם סקרן...:)

ritarita

New member
קורעת לאלפי חתיכות

זה דבר שאף אחד לא רוצה ולא יכול לדעת

ש י י ל ה

New member
סיפור אמיתי

לפני 50 שנה שני גברים בני 20 ישבו להם בפונדק דרכים אי שם במזרח אסיה. נכנסת לפונדק צועניה ומציעה לקרוא להם בכף היד. הראשון מסרב השני מושיט יד ושומע על נסיעות סביב העולם, על כסף גדול שירווח בקלות, על אישה יפה ובת מוכשרת שתהיה לו וגם על מותו בטרם עת בגיל 44. הבחור צוחק ולועג וזורק לצועניה חופן מטבעות. בנתיים השנים עוברות והבחור מצליח נפלא בחיים, הוא קורע את העולם ומתחתן עם בחורה יפיפיה. ביום הולדת ה-40 הוא מזכיר לחברו בצחוק מתגלגל שנשארו לו עוד 4 שנים לחיות ושהוא ממהר להספיק המון בזמן שהוקצב לו. עוברות עוד 4 שנים. הבחור יושב שוב עם חברו משכבר הימים במסעדה.הכל כרגיל. מתכננים פגישה משפחתחת לעוד יומיים. בתום הסעודה הבחור הולך לרחוץ ידיים. אחרי כמה דקות מגיע מלצר לשולחן ומזעיק את החבר לגשת לשירותים, ראו את חברו יושב על הריצפה ונראה חיוור מאוד. בדיקה קצרה מאמתת את מותו. הוא מת יומיים לפני יום הולדתו ה-44. החבר שמצא אותו הוא אבי . האם מותו היא נבואה שהגשימה את עצמה, מין סוג של מציאות ניבנת, או גורל נטו? נראה לי שזה מסוג השאלות שאין עליהן תשובה.

Henryf

New member
הספור אמיתי!

שמעתי אותו מכל כך הרבה מקורות, ולא ייתכן שכולם משקרים.

ritarita

New member
דווקא אם שמעת אותו מכל כך הרבה..

מקורות... עשויה להיות הסיבה לבדייה מישהו שאל איך אני יודע שמשהו אמיתי וענה אם הרבה אנשים מאמינים בכך אז חייב להיות אמיתי לא יתכן שמישהו התחיל להפיץ את הסיפור סיפור ממש טוב וההפצה התרחבה עד שכל כך הרבה אנשים שמעו ופתאום זה נשמע מוכר ואז בא הדז´ה וו ומישהו חושב לעצמו כן, נדמה לי שקראתי עליו בעיתון...

ש י י ל ה

New member
היי רבותי

אבא שלי, שיחיה, קבר את הבן אדם הזה, תמך באישתו ובילדה שלו במשך שנים. יותר אמיתי מזה לא יכול להיות.

ritarita

New member
אוקיי, שכנעת אותי

מה שנראה לי השיחה עם המדיום נחרתה במוחו מין חותמת חשמלית במוח וכשהגיע לאותו הגיל המוח נתן פקודה שהיתה רשומה אצלו כמו לבצע משימה ביומן

למעלה