מה אתם אומרים...?

מה אתם אומרים...?

היי לכולם, אני וחבר (הארוס) שלי רוצים לעבור לגור ביחד בעוד חודשיים בערך,אנחנו מאוד מתלבטים אם להתחיל לשכור דירה בעצמנו או לעבור לגור יחד עם ההורים שלו בערך חצי שנה עד שנעבור לדירה משלנו,ההתלבטות היא : האם לשלם כרגע לשכר דירה ולעבוד קשה בשביל לתחזק אותה (מים ארנונה וכו') או לגור עם ההורים שלו ולחסוך את הכסף לקניית בית משלנו בעתיד? מה אתם חושבים שאנחנו צריכים לעשות?

חד משמעי

לטעמי לעבור לגור לבדדד רק אתם..!! תעבדו קשה (הנה גם הזדמנות להיכנס לתלם לחיים האמיתיים יחד..) ותישכרו דירה.. אלא אם כן את מעדיפה שהוא כבר לא יהיה ארוסך. לא מומלץ בכלל לגור עם אחד מהזוגות של ההורים. בדוק, מניסיון..!!! גם אחותי וגם אחי, לא מומלץ בכלל..!!! תעבדו טיפה קשה(מאוד קשה) ותתחזקו את עצמכם בעצמכם.. זה מבוי לבעיות עתידיות רבות שתגורו עם אחד מזוגות ההורים

elena20

New member
../images/Emo45.gif פשוט מסכימה עם כל מילה../images/Emo9.gif,, גם במשפחה

שלי יש נסיון מר עם זה.

זה בדיוק

מה שאני אומרת לו כבר כמה ימים,הוא פשוט נמצא בעמדה שזה חוסך לנו המון כסף,וזה הרי נוח שההורים עדיין מטפלים בכל התשלומים ודואגים לצרכים שלנו,אבל אני מנסה לומר לו שאנחנו מפסידים את הזוגיות (פרטיות וכו') שלנו ואת העצמאות וגם לוקחים סיכון אם יווצרו חיכוכים עם ההורים שלו.אני לגמרי חושבת ששווה להשקיע קצת כסף וזמן על דירה משלנו כי אין כמו לגור לבד שנינו ולהתחיל ולהתרגל כבר מעכשיו לזוגיות בעתיד.... נטע,תודה על העצה,ציפיתי שזה מה שאני אשמע ממישהו/י שיש לו/ה ניסיון עם זה....

זכוכיות

New member
אני וחבר שלי דווקא גרנו אצל ההורים שלו

כ-חצי שנה, וזה עשה ממש טוב לקשר שלי ושלהם, גם קודם היחסים היו טובים אבל במהלך אותה חצי שנה נקשרנו אפילו יותר.

REGENERATION

New member
לברוח מהבית.

לחסוך כסף לקניית בית זה לא קל, אתם בכל-מקרה (כנראה) תצטרכו לקחת משכנתא (לא?). אישית, אני מתגורר לבד ואין לי שום בעיה לתחזק את הדירה לבדי.

אין לכם מושג

כמה אני מסכימה עם כל מילה כי אני מודעת למה שיכול לקרות בעתיד ובגלל שכבר עכשיו אני מבלה דיי הרבה עם ההורים אני מודעת ל"סכנות" שעלולות לבוא אם נגור איתם...

פירוט קצר..

אחותי (היא הייתה בת 25 הייתה בתחילת חברותם יחד והוא בן 22) גרה בהתחלה בבית שלנו והוא בבית שלו, אח"כ כשהכיוון שלהם היה יותר רציני(אחרי כשנתיים וחצי יחד בדרך לחתונה..) היא עברה אליו לבית עם ההורים. איןןןן סיוט גדול מזה.. בהתחלה היחסים שלה עם אמא שלו היו טובים..אבל מאז שעברה לשם הם רק התערערו.. ותמידדד אמרתי לה, הרי זה ידוע שזה מבוי סתום.. זה פשוט לא טוב בשבילך, והיא כל פעם הייתה חוזרת עם סיפורים מעניינים על אמא שלו.. הן פשוט לא מסתדרות(חס וחלילה, אני לא אומרת שלא תיסתדרו ולא מנסה לנבא משהו רע, רק מספרת לך דוגמא..) אז תמיד היינו אומרים לה.. תחזרי הביתה תגורי בבית ותמשיכו הכל כמו עכשיו, אבל כמובן שהיא רצתה להיות קרובה אליו.. כי זה קל ופשוט יותר.. הם גם ככה עומדים להתחתן.. אז מה הבעיה..? הבעיה נעוצה במגורים המשותפים.. עד היום, אני בכלל לא חושבת שיש אשמים בסיפור של אחותי.. לא אחותי ולא החמה שלה(הם התחתנו לפני כחודש) אבל זה פשוט לא הולך..אין מה לעשות.. תמיד יש לה מה להגיד, תמיד יש לך מה להגיד.. אם אחותי אומרת מילה למי שהיום בעלה, ישר אמא שלו קופצת ומגנה עליו..וגם אבא, וגם.. וגם.. וכמובן, שמספרת לכולם דברים.. אין אופציה בכלל לדיונים, ישר אמא שלו מתערבת בכל עניין, ואחותי הרגישה כ"כ רע.. כמובן שמאז שהם עברו לגור אצלם בבית(ולא לפני כן..!!!) אמא שלו בכלל לא סובלת אותה.. היא מוצאת בה כל פגם אפשרי(ואני יכולה להישבע שהם כאלו מתאימים, והם כאלה חמודים ומסתדרים יחד נהדר..) ובכלל.. הוא הראשון מהבנים שלה שמתחתן...(הגדול יותר.. בן 31 רווק, הוא מעוניין להתחתן, אבל אמא כנראה שומרת עליו בצמר גפן..) איך אפשר להתקדם ככה כשכל דבר ההורים מתערבים ומעכבים תהליכים.. העניין הוא שמהרגע שאת נכנסת לביתם, את לא רק מתחתנת איתו, את מתחתנת גם עם אמא שלו, אבא שלו, והאחים, זה מגורים משותפים, פור גאדד סייק..!! ושובבב אין כאן אשמים, זה פשוט ככה.. עד שהיא עברה לגור אצלם, הכל היה פסטורלי.. עכשיו הם כבר נשואים, והם עדיין גרים אצל ההורים, אבל איך אומרים,הם כבר מתים לעוף משם.. והם הולכים לשכור דירה, בהקדם האפשריי..!!

smartblonda

New member
העדיפות היא

לשכור דירת חדר/סטודיו ולנסות לצמצם וגם לחסוך. לגור עם ההורים ,לדעתי,מתכון לאסון.

nate2000

New member
עדיף לבזבז כמה שקלים עכשיו

מאשר לחסוך אותם אבל להוסיף הרבה כאב ראש לחיים. יש ביטוי ברוסית "קמצן יישלם פעמיים".

עיצה ידידותית

תשכירי דירה, לגור עם ההורים זה הורס את הקשר גם הקשר הכי טוב ואם זה חשוב לך תחסכי בדרך אחרת

לכולם יש רק סיפורי זוועה

אבל אני מכירה זוג, שחי אצל ההורים של החתן. הם היו כבר נשואים וכבר גרו לבד, אבל לא כ"כ הסתדרו מבחינה כלכלית וחזרו לבית של החתן. אני זוכרת שהכלה אמרה שחמתה זו האישה הכי מדהימה שהיא פגשה, היא טענה שגם היא פחדה מאוד מכל הסידור הזה, אבל זה יצא על הצד הטוב ביותר, ואני זוכרת במפורש שהכלה אמרה לי שהיא לא שמעלה מילה מחמתה על כלום ותאמינו לי שהכלה היא טיפוס ממש ממש אבל ממש מבולגן. היום הם כבר בדירה משלהם, אבל הם היו בדירה של ההורים במשך שנה!

זכוכיות

New member
זה תלוי באופי שלה ושל אותה חמה,

בעיקרון, כשמכבדים מישהו רוב הסיכויים שלא תיכנס איתו לחיכוכים. היו מקרים שלא הסכמתי עם אמא של בן זוגי, אבל מעולם לא אמרתי לה את זה, תמיד השתדלתי (ואני עדין משתדלת) לתת לה להרגיש כמו האדם הכי חכם ומדהים שיצא לי להכיר. כשגרנו אצלה בבית, גם עשיתי מה שאני יכולה כדי להראות לה שזה לא טריוויאלי בעיני שאני חיה אצלה בבית, אם היא קמה לתלות כביסה מיד הייתי קופצת לעזור לה, אם היא אמרה לבעלה שהיא רוצה כוס תה והוא קצת התעצל אני כבר הייתי במטבח. מה גם שבלי קשר, היא באמת אחד האנשים החכמים והמדהימים שיצא לי להכיר. בתמורה קיבלתי ממנה המון אהבה ודאגה, אפילו כשאני והבן שלה נפרדנו לחודש (אחרי שכבר יצאנו מהבית) היא תפסה איתי שיחה והסבירה לי איך מתקנים את הנזק

זה תלוי...

אם נשואים זה אחרת מאשר אם לא.. ככה החמים או ההורים תופסים את זה כדבר בלתי נשבר או מנסים לייצור פחות בעיות.. בתור זוג זה לא ממומלץ ובתור נשואים גם בעיני.. לא!! ואם את רוצה אני ארחיב לך הרבה.. על זה אני איבדתי 4 שנים קשר על זה ורק תלמדי מזה באמת זה ייתן לך הרבה...

תגובה

אם את בת 22, כדאי להשתדל להיות עצמאי ולא תלוי בהורים, גם כדי להקל עליהם ולשמחם. את הכסף צריך לחסוך בחוכמה. אם טוב לכם בבית ואין מועקה על ההורים ועליכם, השארו. נסו ללמוד מקצוע, שאתם טובים בו ומתענינים בו, ואז תוכלו להרויח ממנו יותר כסף. חסכו בבנק. נצלו את הכסף בחוכמה ובחסכנות.

תודה לכולם

על כל התגובות,האמת היא שלא ממש גיבשתי החלטה יש לי רגעים שאני רוצה יותר לחסוך את הכסף ו"לסבול" קצת אבל בסוף זה ישתלם ורגע אחד אני רוצה לרדת מהרעיות הזה לגמרי ולגור בבית משלנו,אני מאמינה שאני יכולה לנסות לחודש אחד (זה גם משהו שהחבר שלי הציע שנעשה) ואז לראות אם זה מסתדר ואם לא אז נחפש לנו דירה.... *אני מקווה שמה שלא נעשה יהיה בסדר.

nate2000

New member
אל תחשבי שאם תגורו אצלם תחסכו עלויות

יש מצב מאוד סביר שהם אולי לא במשרין, אבל בעקיפין ירמזו לכם שגם מכם נדרשת השתתפות. חוץ מזה אולי אמא שלו היא אדם מדהים, אבל כל עוד את לא גרה איתה תחת אותה קורת גג את לא יכולה לדעת איזה בנאדם היא. חוץ מזה לחסוך אפשר גם אם חיים בשכירות, צריך רק לנהל נכון את חשבון הבנק.

למעלה