מה אתם אומרים ?

DJDBPL

New member
מה אתם אומרים ?

המדריך שלנו כל הזמן ממשיך להדגיש את ה"עובדה" שהאדם מנצל רק 3-7 אחוזים ושהפרוייקט יגרום לנו לנצל יותר. זאת בסה"כ תיאוריה אף עפ"י שהוא כל הזמן טוען שהפרוייקט מבוסס את מחקרים מדעיים מוכחים. מה אתם אומרים? אני לגמרי לא יוצא מנקודת מבט סקפטית ואל תחשבו שאני מנסה להכשיל או להתחכם משום שאני בינתיים מאוד נהנה בפרוייקט. רק בקשר לעניין הספציפי הזה, מה אתם אומרים ?

לא יודע כמה זה נכון

וגם לא תמיד אנחנו מנצלים 3-7 אחוז - לפעמים אנחנו משתמשים בהרבה יותר. למשל בוא ננסה לחשוב על תרגום מאמר מאנגלית לעברית. המוח שלך יצטרך להבין את משמעות המילים, המבנה, המשפט, היחס שלו למאמר, מציאת מילה מקבילה בעברית, ניסוח מחדש וכו' וכו'. אני לא חושב שבמצב כזה אנו מנצלים רק עשירית מהמוח, אלא הרבה יותר, משום שחוץ מזה, המוח צריך להמשיך ולהשגיח על הגוף. מעניין שאמרו לי "מחקרים מדעיים מוכיחים" כבר אלף פעם, אבל פעם אחת לא הראו לי מחקר כזה. אז עם כל הכבוד, ויש כבוד, תגיד למנחה שלך ללכת ולחפש....את המחקר המדעי. כל טוב.

davidori

New member
מוזר

אני משפגש השישי והמדרךי שלנו הזכיר את זה רק בהתחלה.. מה שיעזור לך לנצל את המוח זה לא הפרויקט, זה אתה.. אבל אתה כבר תבין את זה :) אני חושב שאני מתקרב להבנה של זה בכל מקרה.. תשקיע המון פרויקט (בעצם שנינו..אני באמצע) ונקווה להצלחה :)

yoavshapira1

New member
דעתי האישית בעניין זה

אני עכשיו גמרתי את המפגש השישי שלי בקורס מיכא"ל. המנחה שלי (אני לומד ביחד עם davidori) הזכיר את זה פעם בתחילת הקורס וזהו. הוא הזכיר את העניין של הפוטנציאל לנצל הרבה הרבה יותר, לא שבטוח אחרי הקורס מנצלים יותר. לא כל אחד שבא לקורס טיפש יצא ממנו חכם. מיכא"ל זה לא קסם, זה כלי עזר.. המטרה היא להשתמש בו, ובמה שיש בו.. העניין פה זה אתה, אם אתה תמשיך (מקווה שהתחלת, כי זה כדאי :) ) להשקיע בקורס, להקשיב, לממש את הפוטנציאל שלך, אתה תוכל להגיע לרמות ניצול גבוהות של המוח. בקשר לזה שהמח מנצל הרבה יותר כשמתרגמים מאמר.. חשיבה יפה! הגיוני מאוד, זה כן. אבל לא נראה לי שזה לגמרי נכון.. יכול להיות שהכוונה ב"ניצול" הוא לא את תפקוד הגוף, אלא התאים האפורים. בהצלחה לכולם =] וגם לי..

chuchi46

New member
לא ניראה לי שזה נכון, אבל בכל זאת..

שמעתי שפשוט ברגיל המוח מנצל בין 3-7%, אכל כל פעם מאזור אחר במוח... אם הפרוייקט גורם לך להפעים חלקים במוח שלא פעלו בפעם הקודמת שניתקלת בבעיה מסויימת (אבל הם כן עובדים נניח כשאתה מצייר) אז זה ניראה כאילו אתה מפעיל יותר אחוזים מהמוח שלך... אני לא יודעת אם זה בכלל נכון, בכל מיקרה, אני הבנתי, למרות מה שאומרים, שאין דרך באמת לנצל יותר אחוזים מהמוח שלנו, כך שמה שהמרצה שלך אומר לא ממש נכון, הוא פשוט חוזר שוב ושוב על אותה העובדה בלי קשר. שמחה שאתה נהנה מהפרויקט, סיון.

למעלה