מה אתם אומרים?

Lady Drm

New member
מה אתם אומרים?

בתור אחת שראתה מערכות בחייה, יש הרגשה מוזרה בקשר לבחירות האלו. תמיד בבחירות היו שני מתמודדים 'גדולים', אנשים בעלי כריזמה, דרך ברורה, 'מבוסיים פוליטית', כלומר עם רקע גדול מאוד ותמיכה נרחבת, בעלי תמיכה גדולה מאוד וידועים הרבה זמן בביצה המקומית. היום, כשאני מסתכלת על המתמודים, בנימין נתניהו אהוד אולמרט ועמיר פרץ, אני לא רואה ראש ממשלה. אני לא רוצה להגיד שהם 'פוליטיאקים קטנים', אבל אני לא ממש רואה אותם בכס ראש הממשלה. כשאריאל שרון היה בשלטון הוא היה סמכותי, ידעו שיש ראש ממשלה בישראל, ולא יודעת, מול אולמרט או פרץ... הם נראים לא מתאימים, נניח לדעות פוליטיות כרגע. מישהו כאן רואה את אולמרט סוחף את המדינה? מישהו רואה אותו קושר קשרים עם בוש ומתלוצץ עמו? לא יודעת, יש לי הרגשה שהסיבה שיחידה שאולמרט כנראה יהיה ראש ממשלה זה בגלל התמיכה של המדינה בקדימה, באריאל שרון, ולא באולמרט, שעד עכשיו לא ממש הבהיר מה העמדות שלו לגבי הרבה דברים. אני יודעת שאני לא מחדשת בכלום, אבל זה מצב מטריד, כשהאזרח הקטן לא בטוח שאף אחד מהמתמודדים יכול להיות ראש ממשלה יאה לישראל.

אני דווקא חושב שפרץ ראוי

הוא בא מגישה אחרת, של דאגה לאזרח ולא של דאגה לבטחון בלבד כמו שהיה תמיד במדינה (או יותר נכון של דאגה לבטחון באמצעות דאגה לאזרח) ולכן אנשים חושבים שהוא לא ראוי... אני חושב שעמיר פרץ כבר מספיק שנים בפוליטיקה כדי להיות ראש ממשלה ראוי ואפילו טוב! קל וחומר עם האנשים שיש לצידו.

bhnadav

New member
אממ...

לגביי אישית - לפני מה שקרה לשרון, נהגתי לומר שמערכת הבחירות הזאת - היא מהיותר מעניינות שהיו כאן. היה נראה לי ש-3 גושים גדולים שייאבקו על השלטון, זה מאוד מאוד מעניין. מדובר ב-3 גושים, ששניים מהם הם מפלגות היסטוריות גדולות, ומפלגה אחת חדשה אמנם - אבל כשבראשה ראש ממשלה מכהן ושרים מכהנים. על אף שטענתי ל"מעניין", בתוך תוכי ידעתי שזה אמנם מעניין, אבל ברוך השם אני יודע ששרון וקדימה ינצחו, ויהיה בסדר. כלומר מעניין, אבל לא מפתיע ולא מאיים. לעומת זאת אחרי מה שקרה לשרון, זה הפך להיות הרבה יותר מעניין - אבל גם יותר ויותר מפחיד. כלומר, באמת נורא מעניין מי יצליח להביא פה ניצחון, כי הסיפור ממש לא נגמר בסקרים, אבל מצד שני - הרגשתי יותר ויותר פחד מההפתעה שיהיה, מפני שכל אחת מהאפשרויות - היא לא בדיוק משהו שיהיה אפשר לעכל אותו בקלות. אפילו באותו ערב של מה שקרה לשרון, כשחשבתי על זה, פשוט תהיתי - שכל אחת מתוצאות הבחירות שנקבל תהייה מפתיעה. אם קדימה תנצח (אולמרט? לא היה ידוע), זו תהיה הפתעה. אם ביבי פתאום ינצח, זו תהיה הפתעה. אם פרץ ינצח, זו תהיה הפתעה. פחד, הפתעה, אי וודאות. אבל כרגע אני רואה את העניינים בעין קצת אחרת. מבחינה אידיאולוגית - ברור לי שהנכון הוא שקדימה בראשות אולמרט צריכה לנצח. אני פוחד מהמצב שעמיר פרץ ינצח (לא מתאים לי מהפכה כרגע), וגם מהמצב שביבי ינצח. אבל זה לא העניין פה, כפי שכתבת - "נניח לדעות פוליטיות כרגע". מבחינת האישיות - ביבי היה פה כבר ראש ממשלה. כולנו זוכרים את ההתנהלות שלו, כולנו זוכרים את הפיטורים, והאימה, והמריבות, והסכסוכים, והפרשיות, ומרידור פה ומרדכי שם. אנחנו מכירים את ביבי במצבי לחץ, אנחנו יודעים כמה הוא לא מתקבל בארצות הברית (אולי בצדק). ביבי, לטעמי לפחות, עדיין לא הוכיח שהוא השתנה, ויותר מכל - עדיין לא הוכיח שהוא התבגר. אולי בבוא העת, הוא יהיה מתאים לחזור לראשות הממשלה, אבל כרגע - הוא לא ראוי לכך. עמיר פרץ. אני אסכם בכך שלא בריא לכולנו המעבר מעמדת יו"ר ההסתדרות לעמדת ראש הממשלה. זה לא בריא, זה לא נכון, זה חד, ומעברים אחרים (אפילו פחות קיצוניים), כבר הוכיחו שהם לא יעילים. מבחינת דעות פוליטיות דווקא ולאו דווקא אישיותית, גם כאן - אני לא רוצה לראות את עמיר פרץ בראשות המדינה. אני לא זוכר מי כתב זאת, אבל קראתי במוסף לשבת של ידיעות אחרונות מאמר, שבו נכתב - שעמיר פרץ לא בא לכאן ליום אחד. זה נכון, ואני באמת לא סבור שבנחיתה הראשונה שלו כאן הוא צריך להתמנות לראש ממשלה. יש זמן, חביבי, יש זמן. אהוד אולמרט. רק שני אנשים זכו לאמונו של אריאל שרון בפוליטיקה, וגם זה, אני מניח, הלך לשרון קשה. אהוד אולמרט וציפי לבני, רק הם. אני חושב שלא לתת לשני אלה לנהל את המדינה בשנים הקרובות - זה פשוט עוול. אני התרשמתי מאהוד אולמרט מאוד מאוד בשבועות האחרונים, הן מההתנהלות שלו, הן מבחינה אישיותית. כתבת שאת לא מסוגלת לראות אותו קושר קשרים או מתלוצץ עם בוש. אני דווקא חושב שהוא הבן אדם המושלם לכך! מדובר באדם עם ניסיון עשיר, הן מוניציפלי, הן פוליטי, הן מיניסטריאלי. אדם שהיה ממלא מקום ראש הממשלה בשנים האחרונות, היה שותף לדיונים הבטחוניים והיה בסוד העניינים. לגבי ציפי לבני, חבל להכביר במלים, והחתימה שלי היא רק קצת ממה שאפשר להגיד עליה. אני חושב שאולמרט, לבני ושאר ההנהגה בקדימה - הם האופציה היחידה כיום.

shay or eli

New member
גם בשרון אף אחד לא "ראה" ראש ממשלה

הוא נבחר לחלוטין כברירת מחדל, כי אף אחד לא סבל יותר את ברק. ותראי מה יצא. זה דווקא טוב שהמפלגות הפכו להיות הסיבה לשים את הפתק בקלפי. זאת מנטליות דמוקרטית, לעומת המנטליות של חיפוש אחר "איש חזק". זה בריא לחברה הישראלית שאנשים מחפשים דרך להצביע לה, ומחפשים משלושת המפלגות את מה שהן מתכוונות לעשות, ולא רק סומכים על "סבא אריק" שידע מה הוא עושה. אנחנו מדינה שעומד מעט מגיעה לגיל 60. בגיל כזה כבר לא צריך אבא לאומי שישגיח.

למעלה