מה אתם אומרים

ruti1958

New member
מה אתם אומרים

שלום וברכה! דקה של מחשבה: קראתי בפורומים וחשבתי קצת. האלימות, הפשע סמים בגידות, גירושים, זילזול בהורים. ישבתי באוטובוס וראיתי משפחות של חרדים עם ילדים בכל גיל, וקינאתי. כן קינאתי בצורת השקט הנפשי. כיבוד ההורים של הילדים. באותו זמן עבדתי כשף באולם דתי (נוף י-ם) שם ראיתי שחתונות של חרדים הרבה הרבה יותר שמחות. כלומר שמחה אמיתית (מומלץ לראות...) אתמול ביום האשה- שמעתי מרצה ממשרד החינוך שצועקת צריך ללמוד מהחרדים מה זה אהבה מה זה רומנטיקה אמתית. לא פאב, בירה, סקס ו... מכות... היום ברדיו דיבר רב בית הדין לעניני גיטין: והוא שאל מדוע בציבור החרדי לא מתגרשים עשירית אחוז מאשר בציבור הכללי. למה במוסדות החדיים לא יודעים, שוב לא יודעים מה זה סמים? למה לא תראה בגידות, אונס רצח בציבור החרדי??? ואז אמרתי כנראה שאם ההיה אב, אני אישית ירצה לפחות מינימום חינוך חרדי, אני ירצה שהילדים שלי יכבדו אותי, אני ירצה לכבד את אשתי כי כך כתוב וצריך, שהילד שלי לא ירצח, כאשר עגיל תקוע בלשונו. כמובן שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל! מה אתם אומרים?

ronnyg22

New member
זוהי כוחה של שטיפת מוח

יש לזה צדדים טובים אבל גם צדדים רעים. תשאלי ילד דתי שאלות ותראי כמה טיפש הוא וכמה הוא יודע רק תורה. ובקשר לאהבה... איך יש שם אהבה אם הכל זה שידוכים? הכל משחק וצביעות כדי לרצות את הרב. אל תסתכלי בקנקן...

רגע עצרו ת'סוסים

לא תראה כי לא מדברים על זה לא בגלל שלא קיים קיים בצורה מקבילה למה שקורה בקהל החילונים ואולי אפילו יותר בגלל הלגיטימציה של ההשתקה שקיימת

ניקולי

New member
סליחה

תראה גם במנגזר הדתי חרדי יש פשע..סמים, אלימות,גירושים וכו'... זה לא בגלל שהם חרדים אז הילדים שלהם יותר מחונכים, זה לא בגלל שהם חרדים אזיי אין פשע ואלימות. רבים מין החרדים פשוט לא מציגים זאת בפובי..רבים מהחרדים דתיים לא מדברים מרוב בושה.. ראית או שמעת על כמה מקרי מסורבי גט מבעל חרדי דתי אלים?? ראית או שמעת כמה נשים חרדיות נמצאות בהליכי משפטים בהקשר לגירושים שלהם? אתה יודע כמה דתיים חרדים יושבים בכלא מאחר שהכו את האישה ו/או את הילדים שלהם??? אהבה רומניטקה אצל החרדים דתיים באה בצניעות.. אפילו הילדים שלהם לא זוכים לראות אהבה מופגנת ו/או מופרזת מצד הוריהם.. הרבה ילדים דתיים חרדים לא יודעים איך בכלל נראה חדר ההורים שלהם.. הרבה ילדים חרדים בטוחים שבאבא ואמא ישנים בנפרד כל החיים שלהם.. ואתה יודע למה? כי אסור לילד לראות דברים שגורמים לכל הקשור לסקס ו/או אהבה. אני לא אומרת שילדים שהם לא חרדים דתיים צריכים לראות את ההורים שלהם בסקס חלילה אבל לפחות הם מודעים לאהבה מהי...או חלילה שינאה..! חבל שאינך יודע כמה דתיים חרדים נמצאים שם בבורסה בשעות הלילה הקטנות.. או בתל ברוך.. או בכל מיני מכוני ליווי.. חבל שאינך יודע כמה וכמה גברים אומרים לנשים שלהם שהם הולכים ללימוד תורה אבל בדיעבד הולכים ל..לא יודעת מי...וחוזרים בשעות הקטנות של הלילה.. חינוך של ילדים יכול להוות לדוגמא הן במנגזר הדתי חרדי והן במנגזר החילוני.. או הדתי לא חרדי.. נכון מסכימה אני איתך יש לכל כלל יש יוצא מין הכלל וזה מוכח.. אשרךך בכל החלטותך ויישר כוח

DANA800

New member
החרדים זה עולם אחר בפני עצמו.

אפילו שהעולם ייחרב,הם יהיו שלווים ויאמרו תמיד "ברוך השם" בעזרת השם, הם אף פעם לא מתעצבנים.

sk8er grrl

New member
כאחת שבאה מבית דתי, כרגע מסורתית...

אני רואה את זה כל הזמן... והאמת... יש במגזר הזה פשע, רציחות, אונס... הכל כרגיל... היחס הזה אליהם והחשיבה שהכל מושלם שם היא לא נכונה... זהו עולם חונק, מכביד, עם תחושה של רצון לספק את האל כל הזמן... והאמת... אני אישית לא חושבת שהם מאמינים בה', אלא ככה חינכו אותם... אין להם את הרצון להאמין בו... הם עושים מה שאומרים להם... ואני לא כזו... אותי אישית חינכו על ערכים מסורתיים, אך אני מאמינה כי אני יודעת שיש את הישות הזו, ה' שאיתי כל הזמן... שעוזרת לי ומדריכה אותי ואני לא מרגישה צורך לרצות אותה אלא להאמין בה ולהודות לה על ההדרכה בחיי... אני מרגישה קרובה אליו ואני לא ככה מתוך חינוך רובוטי שאומר להתפלל לה' בכל רגע אפשרי... אין שם רגשות... הכל צבוע, מכני... והקטע של השידוכים הוא לא לגמרי לא נתון לבחירה... ישנה בחירה... ישנו שידוך אך בני הזוג מחליטים האם להישאר יחד... בכל מקרה אני אישית חושבת שזה דפוק אבל שיהיה... אני לא מסכימה עם זה... ועוד משהו, שהוא מאוד חשוב... ישנו המון המון פשע במגזר הזה... הם אנשים צבועים, רובוטים... והאמת, הפשע מתבצע רק כי חונקים אותם יותר מדי... מחנכים אותם בלי אהבה, לפי דעתי לפחות, והם צריכים את החופש שלהם... את זה הם עושים על ידי פשיעה... הם אנשים רגילים, אבל חנוקים... והדבר הכי מגעיל הוא שהם צריכים להסתתר מעצמם... למשל, אם מישהו הומו או מישהי לסבית הם או צריכים להתכחש לזה או להסתיר זאת... הם חיים בצל פחד... אם הם מגלים זאת הם מנודים מהמשפחה... תתארו כמה קשה וקורע זה... אני אישית לא לסבית, אני מאוד אוהבת את חבר שלי ויש בינינו משהו מיוחד, אבל קשה לי לחשוב כמה מסכנים האנשים האלו... אני חושבת שאם אנשים רוצים קצת להתהדק במבחינת הדת, עליהם לעשות זאת בדרך מסורתית- מאמינה אך ליברלית... אני מאוד שמחה עם הדרך בה חינכו אותי... מקווה שהבעתי את עמדתי בצורה נכונה :) אפרת...

ruti1958

New member
אפרת שלי,

אפרת, כנראה שחרדים ראית רק בטלווזיה. גשי נא לכל ישיבה במגזר הלטאי, לא מחנק ולא נעלים, מודעים להכל. הומו/ לסבית, במגזר שחושב כי משכב זכר תואבה היא לפי התורה אז כך גם היחס איליו, ובלי קשר מאוד מודעים לבעיה. אלא ש, אם תדעי מהי אהבה אמתית לבעל, או הבעל לאשתו, תסתכלי על החרדים לממשל בבית חולים. כשאשה יולדת. או סתם לראות אבא שוכב בבית חולים ו25 שעות ביממה הבנים מכבדים אותו. לגבי רציחות- מאוד מאוד אשמח לדעת על שמות, אדרבה העיתונים מתים להכנס בחרדים, ובוא נאמר שמאונס מעלימים, מכות מעלימים- רצח א"א להאלים. גירושים, לא קיים במגזר הזה, ובגדול הסיבה, כן כי סוגרים אותם, סוגרים אותם רק על אותה אישה, כי שם זה לא 'חילופי זוגות'. כשיש אפ' כמו שאת אומרת 'פורקן דתי' דהיינו ה'. זה ממגר את הפשע. והלואי שאחינו הטועים ימצא פורקן אחר מהסמים.

ליאור 30

New member
לא מבין בדיוק מה הסיפור כאן

החרדים לא הופלים משאר החוגים ונכון שגם אצלם יש פשע והכל ואני חייב לציין שיש לך טעות גם חרדים מתגרשים היום יותר מאשר פעם אבל כל אחד והסיבות שלהם להתגרש מה שכן האחוז הגירושים אצל חרדים עדיין קטן יותר מאשר החוגים האחרים אז בואו לא נהיה נאיבים כאילו הם מעל כולם

lovving girl

New member
אנ יאומרת צודק!!

אתה צודק... אחוז הפשיעה קטן בהרבה ... אך אל נא תשכח(חח קיץ קיץ שפה גבוהה!!)שביחס הפוך לאחוז הפשיעה כך הוא אחוז האושר. ,אני עושה ביביסטרים למשפחות דתיות והילדים הרבה פחות מאושרים.. ילדה בכיתה ג חוטפת צעקות אם היא לא מברכת.... זה לא כזה כיף כי ילדים אוהבים חופש.. נכון שאסור לתת הרבה אבל הם צריכים אותו... אני חושבת שנכוןשהפשיעה קטנה יותר אך כך גם האושר ולכן אני אישיתי ישלח את הילדים שלי לגן דתי ולבילת ספר דתי אבל אנחנו נהיה שומרי מסורת ולא דתיים. אני חושבת שכל קיצוניות היא לא טובה ולא משנה לאיפה הקיצוניות הולכת! have a nice day!!!

sk8er grrl

New member
בסה"כ ניסית להגיד...

שאני אישית, מניסיון ואני רואה אצל המשפחה שלי, שחרדים פשוט לא מאושרים... אני אישית רואה שלא טוב להם בחיים... ובמיוחד ילדים, כמו שצויין... אולי אחוזי הפשיעה קטנים יותר, אבל זה באמת שווה לאמלל ילד קטן ולמנוע ממנו לחיות את הגיל שאולי הוא המאושר ביותר? האם חנק והריסה של החיים (הרי מה שקורה בילדות, בגרות משפיע עלינו כעל אנשים בעתיד) באמת שווים עוד אחוז פשיעה קטן? ומה באמת מבטיח שהילדים האלה יהיו ]ושעים אם לא ימנעו מהם קצת הנאה? אני, כשאני רואה ילדים דתיים, הדבר הראשון שעולה לי לראש הוא כמה הם הולכים לסבול כשהם יגדלו... כי לי זה ברור שהם לא. הכל יחליטו להם. יעשו בשבילם... רק כדי שהם יהיה יראי ה'... אני מאמינה מאוד... אבל בדרך ליברלית, עצמאית... ואני בוחרת איך לבטא את האמונה שלי...

ruti1958

New member
ובכן ובכן...

לפי הבנתי את מה שנחשבת 'דתיה לאומית' או 'מיזרוחניקית'. כיום כבר כולם הבינו שאין אמצע. יש חרדי ויש חילוני. ישנם מיזרחניקים שמאמינים ומקיימים קלה כבחמורה (חוץ מהלבוש החרדי) והבנות בתולות עד החתונה, והבנים לא עושים 10 סיבובים לפני החתונה. הם דתיים!!! וישנו מיזרחניק, שלצאת ידי חובה, או מהעניים של הסבתא- לובשים כיפה, אך החתונות ניראות כמו ג'ורה. מכל התרייג מצוות הם שומרים על מצווה אחת והוא יישוב ארץ ישראל. זהו חילוני גמור. דש חם!

sk8er grrl

New member
את בכלל לא מכירה אותי...

רק עניתי על השאלה שלך והבעתי את דעתי... את ישר באה בתקיפה ואת חושבת שאת מבינה דברים יותר טוב ממני רק כי את יותר מבוגרת ממני... דיברתי מניסיון (אומנם לא של שנים רבות, כי אני "רק" בת 17), וניסיתי להראות שאני אישית חושבת שחינוך חרדי הוא לא בהכרח דבר טוב... אולי מחנכים ילדים לקיים מצוות ולהאמין בה' (מדגישה מחנכים, כי אצלם אמונה זאת חובה, לא זכות) אבל זה לא אומר שהם ימשיכו באותו קו... דוד שלי למשל חזר בשאלה אחרי שהוא היה חרדי אדוק, היה הולך לישיבות... אם אדם רוצה להאמין או להיות "טוב", הוא בוחר זאת ולא הדרך שחינכו אותו... אומנם לסביבה יש השפעה על חיי אדם, אך הוא עצמו קובע את גורלו כי רק אישיותו תקבע בסוף... אני מקווה שהבנת למה התכוונתי... ודבר אחרון, אני מאמינה מאוד, עושה קידוש בשבת, לא מדליקה אש (יש פלטה),לרוב לא נוסעת, שומרת ראש השנה, כיפור, סוכות ופסח... כן, אני קוראת תהילים... וכן, אני מקיימת מצוות... כמה שכנראה לך קשה לקבל זאת... אני מאמינה לא כי חינכו אותי (לא חינכו אותי להאמין אלא לקיים מצוות), אלא כי אני באמת מאמינה בכל מה שה' עושה... ואני יודעת שיש לזה סיבה טובה... הוא יודע מה הוא עושה... הוא נותן לנו בחירה אך יודע מה נבחר, מה גורלנו: "הכל ידוע מראש אך הרשות נתונה"... ודווקא את מה שלימדו אותי אני לא בהכרח מקיימת... משתדלת, אך אחרי הכל אני עושה את מה שאני הכי מתחברת אליו, בלב שלי... אני חושבת שהאמונה בה' לא מתבטאת בקיום מצוות בהכרח אלא באמונה עצמה... יכולה גם להיכלל תפילה בזה...

למעלה