מה אתם אומרים ...

• פותח הנושא 1S1
  • פורסם בתאריך

1S1

New member
מה אתם אומרים ...

על זה? קראתי שהמטפלים שלו שכחו אותו לפני כמה חודשים בגינה ביום שמשי במיוחד.. ניחא

ailag

New member
-=-=-

"אם מדענים היו יודעים את המיקום והמהירות של כל החלקיקים ביקום .." זה לא טיפהל'ה בלתי אפשרי? עיקרון אי הוודאות? חוצמזה, הם דיברו על תאוריה ולא נוסחה, לא? על מה הם בכלל דיברו? כי ברור שלעולם לא נדע את כל הפיזיקה שיש, ובשביל תורה אחת של הכל, מספיק לתת לכל התורות הקיימות את אותו השם..

D a n n y b o y

New member
הממ...

הרבה פיסיקאים שותפים לשאיפה למצוא תיאוריה שתשלב בין כל הכוחות הטבע, בצורה דומה למשוואות מקסוול- תיאוריה שמתארת את האלקטרומגנטיות על ידי 4 משוואות די פשוטות. The Grand Theory of Everything כמובן שאין סיבה שבאמת יהיו חוקים כאלו, אני מניח שהמניע של רוב המדענים הנ"ל הוא אסתטיות ותו לא.

ailag

New member
לא דיברתי על מה שיאחד את המדע הידוע

אלא על לגלות את כל המדע..

1S1

New member
הרצון למצוא תיאוריה מאוחדת של הכל

נבע מהדמיון הלא מובטל בין שלל תופעות שונות לגמרי, שנחקרו בצורות השונות לגמרי גם הן. כשהשאיפה הגדולה היתה להגיע למשוואה מורכבת (מאוד
) אותה אפשר יהיה לפתור באופנים שונים המתאימים למשוואות קיימות. לטעמי, אין זו שאיפה מוגזמת. יותר מזה, אני מאמין שתיאוריה כזאת תנוסח בשלב זה או אחר, ואין לראות בזה שום דבר אלוהי, מלבד הסקת המסקנה באופן סופי שאין אנו מיוחדים, וההקרה בעובדה שאלוהות נוצרה כתהליך מובן של התפתחות האדם (בין אם אלו היו האנשים החכמים יותר שרצו להשליט סדר, ובין אם זו נטיית התלות הטבעית של בני אדם במשהו חזק מהם ובלתי נתפס כביכול. זהו בנתיים:)

bigbang

New member
קישור להרצאה המקורית

תקראו את זה.. ב-וואלה פשוט עשו תרגום גרוע של כתבה גרועה ב- Guardian

bhmi100

New member
גם אם תהייה תאוריה השאלה היא כיצד נ

ניתן לישם אותה לכל מצב ומערכת וחומר. זה שיש משוואה זה טוב זה לא אומר שניתן לפתור אותה לכל מערכת בדיוק אם לא יודעים במדויק את כל הנתונים (ראה מזג אוויר). או לחילופין זה דורש ביליוני שנות מחשב על (למשל לחישוב תגובה בין מולקולות מסובכות) (תזכרו שבסוף המאה ה19 אמרו שלא נשאר כמעט מה לחקור בפיסיקה)

Chief san

New member
אני עדיין לא השתכנעתי ../images/Emo58.gif

שהאיש הזה בכסא הגלגלים באמת אמר\כתב משהו אי פעם. רוב הסיכויים שהוא בובה (סתם שרוע לו בכסא) עם מחשב צמוד מלא במשפטים שחיברו לו אסופת "מדענים" אנונימית. אז הוא אמר ככה והוא אמר אחרת. סו וואט? ממתי בן אדם שעשה לעצמו פרסום בזכות ספרי מדע פופולרי (בלי לגרוע מכבודו של הפורום הזה - ויש כבוד) ומהנכות שלו (יההה! גם נכה וגם פיזיקאי??) אומר משהו שחשוב מעבר לדעת קהל פופוליסטית? נביא פיזיקלי? לא. סופר מצליח לכל היותר (וכל יציאה שלו מתוזמנת עם ספר חדש - לא שאני יודע, אני רק מנחש, אבל תבדקו את זה). נדמה לי שקארל סאגן (סופר מצליח) הוכיח כושר נביאות פיזיקלי\מדעי יותר מרשים ומוכח מאיזו יציאה בסגנון "יש אלוהים-אין אלוהים , אלוהים מהמר כפייתי - כן או לא")

danshk

New member
תגובה

יכול להיות שדבריך נכונים אבל הזלזול הרב שנשמע בהם לא נראה לי כל מתאים לנושא. בין אם סטיבן הוקינג כתב את הספרים ובין אם לא אנחנו חייבים לזכור שסטיבן הוקינג יצר מהפכה בכל הנוגע למודעות הציבור בחברה המדעית לפיזיקה המודרנית. בקשר למה שאמרת 'כל יציאה שלו מתוזמנת עם ספר חדש' אני ממש לא מסכים איתך, אל תשכח שלסטיבן הוקינג שלושה ספרים בלבד (קיצור תולדות הזמן, חורים שחורים גורי יקומים ומסות אחרות, היקום בקליפת אגוז. ועוד ספר אחר שנכתב על העבודה שלו (יקומו של סטיבן הוקינג , פשר הקוסמוס, דיוויד פילקין). הוא לא מנסה לנבא בספרים שלו את עתיד הפיזיקה אלא רק להציג תמונת מצב של ההתקדמות בהבנת היקום (ביקום בקליפת אגוז יש פרק אחד שעוסק בעתיד אבל זה פרק אחד שיכול אולי לספק השראה לכותבי מדע בדיוני, מלבד העיסוק בפרק הזה על עוברים שיתפתחו בהתקן חוץ גופני על מנת שהמוח שלהם יוכל לגדול, כל שאר ההשערות עוסקות בזהירות רבה במה שיקרה ב15 השנים הקרובות). אז לא כדאי לקפוץ למסקנות לפני שנבדקו הדברים. (ההודעה האחרונה של סטיבן הוקינג בדבר ההשערה שלו שלא תמצא תיאוריה מאוחדת לא נכתבה בספריו ולכן הדברים שנכתבו על כושר נביאות פיזיקלי מדעי לא רלוונטי). דניאל שקורי

danshk

New member
תיקון טעות

הכוונה בשורה "למודעות הציבור בחברה המדעית לפיזיקה המודרנית." היא למודעות הציבור בחברה המערבית לפיזיקה המודרנית.

1100F

New member
אל תדבר על דברים שאין לך מושג עליהם

אולי אתה לא יודע, אבל סטיבן הוקינג לא נולד נכה. והוא הפך להיות נכה אחרי שהוא כבר היה פיסיקאי. יכול להיות שהוא עשה לעצמו את הפרסום בקהל הרחב בעזרת הספרים שהוא כתב אבל בקהילת הפיסיקאים הכירו אותו עוד הרבה לפני שהוא כתב את הספרים האלה. אתה טוען שאת כל הדברים שהוא אומר, חיברו לו אסופת מדענים? תביא הוכחות אתה אומר שהוא התפרסם רק בזכות הספרים שפרסם? תביא הוכחות.

Chief san

New member
פרופורציות

אני נותן את הקרדיט לקוראי\כותבי הפורום, שביכולתם להבדיל בין אנקדוטה קונספירטיבית (משעשעת לפחות לדעתי) לבין עובדות. אני עדיין חושב שלא שגיטי בהענקת הקרדיט. סטיבן הוקינג הוא בעליו של דימוי ציבורי עתיר רייטינג וחשיבות. לדעתי נפלה טעות ברמת החשיבות שניתנה לדבריו. רמת חשיבות הנובעת מהדימוי הציבורי של הוקינג. אם הוקינג חושב ככה או אחרת? המודעות המערבית (הכמעט בלעדית) להוקינג כפיזיקאי אפ דו דייט יכולה להוביל לשגיאה בהבנת חזית המדע הפיזיקלי אפ דו דייט. גדולי המדענים בכל תחום ובכל תקופה מצאו עצמם אוחזים בדעות שונות. תקנו אותי אם אני טועה.

למעלה