מה אתם אומרים??

• פותח הנושא wisp
  • פורסם בתאריך

wisp

New member
מה אתם אומרים??

אסטרולוג היא לא חברה -הרבה- -הרבה- יותר טובה מאופוס??? אני מתנצל מראש אם המילים הקשות שלי פוגעים במישהו

wisp

New member
בגלל ש...

אחרי שביקרתי באתר של שתי החברות, שמתי לב להשקעה בהרבה דברים אצל אסטרולוג לעומת אופוס, כמו למשל בעטיפה, באתר עצמו וגם אחרי שטייליתי קצת מצאתי באסטרולוג עולם מלא בספרי פנטזיה, אולי יש בדיוק את אותם ספרים אצל אופוס, אבל משום מה זה היה מרהיב אצל אסטרולוג. בנוסף אופוס עיצבנו אותי מאוד, כאשר רציתי לקנות את הספר הראשון של קדומות רומח הדרקון (קראתי את הפרק הראשון בגלל שהוסיפו אותו לספר האחרון של שושלת פנהליגון, שגם ד"א לדעתי ספר טיפשי בהחלט), ואחרי שהזמנתי אותי דרך חנות ספרים ליריק והוא לא הגיע בשל בעיות, התעצבנתי ואחרי עוד כמה חנויות בסוף ויתרתי, מה שגם לא מצאתי את זה באתר שלהם, או שזה מוחבא איפה שהוא או שבסוף הספר בכלל לא יצא או משהו כזה. קיצר אופוס עיצבנו אותי ואסטרולוג הוציאו את הרואים למרחק (הסדרה האהובה עליי), וכל פעם שאני רואה את העטיפה של הספר זכרונות של נוסטלגיה תוקפים אותי בגעגוע (משהו שאני לא יכול לומר בנוגע לרומח בהוצעת אופוס, משהו בכריכה הישנה תמיד נתן לי תחושה של קדרות, למרות שהספרים עצמם היו נהדרים, כולל התירגום).

wisp

New member
ואהבתי במיוחד

את התירגום של דרקוני להבת קיץ, (שרק הגביר את הזעם שלי כלפי אופוס, איך נתנו לספר הזה לצאת ככה לאור?!?!?).

strahd

New member
אכן מילים קשות

ואם יורשה לי לומר מילים כדורבנות. אך, ידידי היקר, לסטראד פתרונים. דבר ראשון, טרילוגיית פנהליגון יצאה בהוצאת מיצוב ולא הוצאת אופוס. ואתה צודק מאוד, בסוף הספר השלישי יש את הפרק הראשון של הספר "חשכה ואור" שהיה אמור לצאת בהוצאת מיצוב (ולא אופוס). אך חברת מיצוב עליה השלום פשטה את הרגל ולא סיימה להוציא אותו לאור. לכן, אף אם תנסה שנים רבות ותרבה לנדוד לאורכה ולרוחבה של הארץ, לא תמצא את הספר. חברת אופוס, תיבדל לחיים ארוכים שליט"א, קנתה את הזכויות של חברת מיצוב ואף המשיכה בתרגומי רומח הדרקון. אכן, כולנו זוכרים את הכאב הצורם של דרקונים של להבת קיץ, אך חברת אופוס כבר לא מעסיקה את אותו המתרגם וטעויות מסוג אלו לא קיימות עקב היכנסו לתפקיד של עורך חדש ומנוסה. הרי מטעויות רק לומדים. ואילו חברת אסטרולוג, לא רק שאת האתר שלה לא ניתן למצוא - הרי בספריה רשום שכתובת האתר הינה www.astrolog.co.il, אך במשך כל ניסיונותי אשר ארכו זה מספר חודשים, לא הצלחתי אפילו פעם אחת להיכנס אל האתר. אכן, פדיחה. ודבר שני, אם התרעמים אנחנו על הוצאות ספרים. נכון, התרגום המשובח של הרואים למרחק הוא נהדר וכן ירבו, אך היכן הסדרות האחרות של רובין הוב? היכן ספרי מד"ב ופנטזיה אחרים? המבחר קלוש ביותר ולא ניתן למצוא על המדפים בחנויות הספרים, פנטזיה ראויה למאכל אדם. וכולנו הרי זוכרים את הפיאסקו הנורא של "ארץ אחרת" המהולל של טאד ויליאמס (שאני אישית אהבתי מאוד), אך לפצל כל ספר לארבעה (!!!!) חלקים? ולהפסיק לאחר הספר השני בלבד? אכן, דילמה קשה. אשמח כמובן לקבל את הכתובת החדשה של האתר ולהתפעל כמוך מעיצובו המושך והמרגש.

wisp

New member
טווב ^_^

טעיתי בקשר לאופוס/מיצוב, ופתאום גם אני לא מצליח למצוא את האתר של אסטרולוג 0_0 (בהחלט מוזר). אבל בכל זאת למה אופוס לא המשיכו את פרוייקט אור וחושך עם הם קנו את מיצוב??, וד"א מה לעזאזל קורה עם המשך לרואים למרחק?? ואיזה עוד ספרים יש לרובין הוב?? אתר מעריצים יש??, אסטרולוג ומיצוב הן זוג דומה מאוד, שתיהם עושות טעויות, אי אפשר לומר שרק אופוס לומדת מהטעויות שלה, וד"א למה אופוס לא מוציאה ספרים של רובין הוב, אסטרולוג קנו זכויות או משהו?

strahd

New member
ענית על רוב השאלות שלך

אופוס רכשה את הזכויות של רומח הדרקון וכעת היא מתרגמת את סדרת מלחמת הנשמות. ובנוגע לשאלה מדוע לא תורגם הספר, ובכן, הוא פשוט לא ספר משהו. מי שקרא איתו יסכים איתי שיש דברים הרבה יותר טובים לתרגם (כמו מלחמת הנשמות). ובנוגע לרואים למרחק. רובין הוב כתבה עוד שתי סדרות המתרחשות בעולם של שוליית הרוצח. הסדרה הראשונה היא סדרת סוחרי הספינות החיות והסדרה השנייה היא המשך ישיר של סדרת הרואים למרחק בהשתתפות פיץ עצמו. אם אופוס לא תרגמה אותן עדיין, זאת אומרת שלחברת הוצאה אחרת יש את הזכויות לתרגום, או שהסוכנים של הוב דורשים יותר מדי. רוב הסיכויים שלאסטרולוג יש או לפחות היו את הזכויות. בנוגע לאתר מעריצים, ודאי שיש, רק צריך לחפש בגוגל. ועד לפעם הבאה...

הסוכנים של הוב?

האין חברת הוצאה לאור אמריקאית(הוא משם נכון) שרכשה את הזכויות לספר, וממנה רוכשות חברות הוצאה לאור ממדינות אחרות זכויות לתרגום והפצה של אותו הספר במדינותיהן?

strahd

New member
לא בדיוק

דבר ראשון, רובין הוב היא אישה, אך זהו ניטפוק ותו לא. דבר שני, לכל סופר יש סוכן, אם אין לו, אז הוא במצב רע ביותר. כל סוכן מציג את הספרים של הסופר לכל הוצאות הספרים במעין מכירה פומבית והמפריז במחיר יקבל את הספר. יש מספר סופרים שמחתימים אותם על בלעדיות לדוגמא, הוצאת הספרים טור שהחתימה את רוברט ג'ורדן (כישור הזמן) וטרי גודקינד (חרב האמת) וחברת וויאג'ר הבריטית שהחתימה את ג'ורג' מרטין. לאחר זמן מה, כל חברת הוצאת ספרים יכולה לבקש להחתים את הסופר וכך יוצא שסופר מסויים יוצא בשתי מהדורות שונות בו זמנית (כמו הארי פוטר למשל). כאשר רוצים לתרגם ספר, אפשר לדבר או אם הוצאת הספרים, במקרה ויש בלעדיות או אם הסוכן של הסופר.

wisp

New member
לפי

אתר הבית של רובין הוב...שאני בספק אם כזה אתר מצחין יכול להיות האתר שלה, באוקטובר 2003 יוצא "fools fate", גורל של שוטים (תרגום חופשי, ^^ תמיד רציתי להגיד את זה, מקווה שלא יתרגמו לשוטה הגורל :p) קיצר לפי האתר זה יצא כבר בגרסה ההולנדית והאוקטובר יוצאות הגרסאות של אוסטרליה ושל ה-UK...ד"א שאלתי באתר bookme מתי אסטרולוג מתכוונים להמשיך את התירגום, ואני מחכה לתשובה

באמת?! מתרגמים את מלחמת הנשמות?!

תודה רבה על המידע!! לפני חודש שלחתי מכתב לאופוס ושאלתי למה לא מתרגמים.... לא משנה.....

wisp

New member
מצטער../images/Emo3.gif

אני לא זוכר, אבל אתה יכול לרשום בגוגל אסטרולוג וזה ימצא לך, ככה אני הגעתי ^^

סרינה99

New member
מה זה??

אולי אני מפגינה פה בורות עצומה אבל מה זה קדומות רומח הדרקון ושושלת פנהליגון ועוד שאלה שכחתי איך קוראים לסדרת ספרים שבאה אחרי דרקונים של להבת קיץ (משהו עם נשמות) אבל רציתי לדעת כמה ספרים יש בסדרה ואם הולכים לתרגם אותם מתישהו בבקשה שמישהו יענה זה ממש חשוב

strahd

New member
Your wish is my command

ובכן הנה התשובות לשאלותיך: 1. קדומות רומח הדרקון היא סדרה המורכבת מששה ספרים המספרים על קורות החבורה המקורית במהלך חמש השנים בהם הם נפרדו ומקשרת בין סדרות שישיית המפגשים והרשומות. אלו הרשימה של הספרים ועל מי הם עוסקים: 1) חושך ואור - סער וקיטיארה 2) קנדרמור - גדילן (כמובן) 3) האחים מאז'ר - רייסטלין וקרמון 4) מי נהר, איש המישורים 5) חלמיש המלך 6) תניס, שנות הצללים חלק מהספרים טובים מאוד, אבל חלקם פשוט מגוחכים ביותר. הסדרה, כאמור, לא תרוגמה, מכיוון שמיצוב פשטה את הרגל. שושלת פנהליגון היא סדרה של מיצוב אשר הוצאה לאור על ידי TSR, החברה שהקימה את רומח הדרקון, אך אין לה קשר עם רומח הדרקון. זאת סדרה ממוצעת ואין מה להרחיב עליה עוד. הסדרה המגיעה לאחר דרקוני להבת הקיץ היא מלחמת הנשמות. היא מורכבת משלושה ספרים והוצאת אופוס תוציא אותם לאור בתרגום לעברית. הספר הראשון יצא קרוב לסוף השנה.

למעלה