מה אתם אומרים?

k i s h1

New member
מה אתם אומרים?

היינו היום במסעדה, מסעדה בייתית כזו שמשלמים בה מחיר קבוע ומקבלים לשולחן תפריט קבוע. האוכל היה דיי טעים ברמה של מסעדת פועלים +, אבל שני הילדים ה"אנינים" שלנו, לא אכלו כמעט כלום, פיתה ואולי שני קובה יחד. יש לנו תינוקת בת שנה, היא דווקא טעמה מצלחתי בתאבון, כמובן שהכל הסתכם בכמה ביסים, רובם הגיעו לרצפה כמנהג התינוקות. חשבון קיבלנו על זוג מבוגרים ושלושה!! ילדים (כל ילד 45 ש"ח), עכשיו על הגדולים אני עוד איכשהוא מבינה למה גבו (כנראה התכוננו למספר מסוים של אורחים ולא אשמתם שהם לא אכלו), אבל לשלם על תינוקת, בת שנה??? עוד לא קרה לי באף מסעדה שנדרשתי לשלם על תינוק. מעניין אותי אם זה נראה לכם מקובל? תודה!

מעולם לא שמעתי שמחייבים תינוק בן שנה בסכום מלא של ילד..

דאלתי את חברי ההורים וגם הם הגיבו בפליאה...
שאלתם או הערתם למלצר?

k i s h1

New member
ברור שהערנו

בעלי שאל האם חייב את התינוקת אז הוא הראה לו את הפירורים על הרצפה כהוכחה לכמה הקטנה אכלה, לא אבסורד?
אחר כך אני התעמתתי אתו כי הרגשתי כזה עלבון, הוא אמר שנגיד תודה שלא חייב את כל הילדים ( שכאמור לא אכלו כמעט כלום) במחיר מלא והזכיר שוב את ה"לכלוך " שהשארנו לו- כמה פירורים מתחת לכסא של התינוקת.
מדהים אותי כל פעם מחדש, איך עסקים קטנים מאבדים לקוחות על כלום, בשביל 45 שקלים לתת לנו להרגיש מרומים. כמובן שלא נחזור ולא נמליץ!

k i s h1

New member
בחצר של אלה, שדי תרומות, עמק המעיינות

אתם הפסדתם אותנו כלקוחות והפסדתם המלצה שלנו, האוכל טעים אך לא שווה את היחס המעליב! לא מקובל לגבות על תינוק בן שנה!

החתולית

New member
לא נראה לי משהו מקובל

בכל מקרה, חיוב עבור תינוקות הוא לא משהו שנתקלתי בו במסעדות פועלים אחרות.
&nbsp
האם הילדים קיבלו מנות עיקריות מתוך התפריט הקבוע? אם כן, ברור שחייבו, גם אם הילדים לא אכלו את מה שהוגש להם.

k i s h1

New member
המנות מוגשות לשולחן

אין בחירה מהתפריט, המנות מוגשות לשולחן עבור כולם. הילדים לא נגעו כמעט בכלום. לא הזמנו עבורם במיוחד.
זו לא מסעדת פועלים, זו מסעדה בייתית.

החתולית

New member
אני לא יודעת מה מגדיר מסעדה ביתית

אבל נניח שמדובר במקום שאין לו תפריט כתוב. גם במקרה כזה, צריך להיות מחירון ברור של ארוחה, וצריך להבהיר מראש כמה משלמים עבור מה שאוכלים.
&nbsp
זו אחריות של המלצרים / בעלים להגדיר מראש כמה משלמים, אבל גם לנו כצרכנים כדאי תמיד שדברים יהיו ברורים מראש.

איזו חוצפה!

נתחיל מזה שילדים מתחת לגיל 12 לא אמורים להיות מחויבים בסכום כזה שנשמע כמו מחיר שדומה לארוחה מלאה ברשתות הבורגר שאינן מהירות, ונמשיך בזה שלחייב על תינוקת... זה פשוט מזעזע! בזמנו כשעבדתי במלצרות היו מקרים שהורים ביקשו שנביא לילד בן שנתיים+- צלחת עם ירקות וכדומה, ולרוב אם היה חיוב זה היה משהו כמו 5 ש"ח (זה היה לפני שנים, בימינו אני מניחה שזה היה מגיע ל-10 ש"ח גג), לחייב תינוקת בת שנה על ארוחה זו חוצפה מכוכב אחר.
&nbsp
מי שדיברתם איתו הוא מלצר או קשור להנהלת המקום?
&nbsp
&nbsp

k i s h1

New member
מי שדיברנו איתו זהו בעל המקום בכבודו ובעצמו

מוציא שם רע לעצמו ופוגע בפרנסה שלו, חבל!

sweetdreams

New member
לי מלכתחילה לא ממש ברורה שיטת התמחור הזו

תמחור המתבסס על מס׳ הסועדים ולא על כמות האוכל היוצאת תמיד נראה לי כגמיש ובעייתי, וככזה שלא ממש ברור בו מה את בדיוק מקבלת ותמורת כמה.
וזה בנוסף לחיוב המופרז עבור התינוקת, שגם אם ממש מתעקשים לגבות תשלום על מה שהיא אכלה, אני לא רואה איך זה אמור לעלות יותר משקלים בודדים.

האמת שאני מעולם לא נתקלתי בתמחור מסוג זה ויוצא לי לשבת בהרבה

מסעדות פועלים/משפחתיות...
תמיד כל אחד משלם על מה שהוא מזמין...
&nbsp
הדבר הכי קרוב שנתקלתי בו הוא חיוב על סלטים לפי מספר הסועדים, גם זה קצת מציק לי כי לפעמים אני לא טוכלת כלל מהסלטים ובגלל שאני צמחונית מנסים לחייב אותי על כל הסכום...
למרות שעדיין לא קרה לי שחייבו אותי אחרי שהסברתי כי אני לא אוכלת מהם...

יש מסעדות שמחייבות סועד על הסלטים שמוגשים לשולחן

גובים היום בין 20-25 שקלים לבן אדם. שתי הבנות שלנו לא חובבות סלטים (בלשון המעטה) ולמעשה חוץ מחומוס לא טועמות כלום. כשאנחנו עומדים להיכנס למסעדה שכזו אנו מסבירים את המצב מראש בפני המארחת/בעל העסק ושואלים על כמה סועדים נחוייב. מקומות שלא מוכנים לחייב רק עבור שני סועדים, אנחנו פשוט אומרים תודה רבה וממשיכים הלאה...
ולגבי בעל המסעדה האידיוט, הפירורים על הרצפה אינם מעידים על הכמות שהתינוק אכל, אלא על מה שהוא שיחק איתו והעיף על הרצפה....
למזלנו, כנראה, כאשר התאומות שלנו היו עוד עוללות, אף בעל מסעדה לא הסתכל על הרצפה וראה איזה פוגרום הן השאירו לו שם...אולי בטעות מישהו היה מחייב אותנו על עשרה סועדים.

אין לי בעיה עם החיוב ולרוב אני אוכלת מהסלטים...

בדכ יש כמה אנשים שמזמינים כמה מנות עיקריות ואז זה "מכסה" אותי והמסעדה לא מחייבת...
לא נתקלתי במקום שרצה לחייב אותי כאשר אמרתי מראש שאני לא מעוניינת בסלטים..
אני מאמינה שאם הינו נתקלים במסעדה כזאת, לא הינו נכנסים...
&nbsp
בקבוצה של המלצרים בפייסבוק מישהי כעסה שנכנסו שלושה חברה ואחד מהם הזמין רק קולה, לא היה רעב וכאשר היא רצתה לחייב אותו על הסלטים שהוגשו לשולחן הם קמו והלכו...
גם אני לא הייתי נשארת....
&nbsp
מסכימה איתך שכמות הפירורים ממש לא מעידה על כמות האוכל...
בעל המקום אימץ מדד דיי מטופש...

viczi

New member
גם לי יש בעיה עם שיטת תמחור הזו

בכלל עם כל שיטה שאומרת "אתם תשלמו X ואנחנו נגיש לכם את מה שנראה לנו לנכון".
אני רוצה לבחור אילו סלטים להזמין, מה תכלול ארוחת בוקר, איזה מנות לטעום בארוחה.
אולי זה בגלל שאני חולת שליטה.
מצד שני, אני רואה שפעם אחר פעם מגיעים לפה אנשים מאוכזבים שהבינו את הרכב הארוחה באופן שונה ממה שהוגש או שהתאכזבו ממה שקיבלו עבור המחיר ששילמו.
אין לי מושג למי זה משתלם.

אני מניחה שזה משתלם לבעל המקום...

הם לא מחוייבים לתפריט כלשהו ויכולים להגיש מה שעולה על רוחם....
הבעיה גם שהם מחייבים לפי דעתם (כמו במקרה הנ"ל).
&nbsp

למעלה