מה אתם אומרים ?

jojs8j3

New member
אסא

תודה רבה על תשובתך אסא :)
אני יסביר לך אני מאוד מאוד מתחבר לעצמאי .. בא לי למשל שיהיה לי מוצר מסוים ואז אני יוכל למכור אותו דרך האינטרנט למשל אם אני לומד הנדסאי חשמל + מוצרי חשמל בייתים + הבטחה ומיגון + חשמל חכם הכול פה ביחד מתאים אחד לשני אז יהיה לי ממש אתגר מסוים אם אני הימכור את המוצרים שלי עכשיו ברור לי שאי לוקח את כול הברירות שלי אם יילך לא יילך הכול !
ובגלל זה אני לומד עכשיו שיווק מכירות ועוד ועוד ועוד .
הייה יוכל להיות מושלם אם העבודה הייתה קצת פחות פיזית כמו למשל חשמל שזה לא תמיד עבודה פשוטה כמו חציבות וכול מיני אבל להכול אני הימצא פיתרון .
וגם מה שמעניין בעצמאי שככול שאתה מוכר תמוצר שלך טוב יותר אתה מתקדם בצורה טובה יותר ... לאומת שכיר שזה הרבה יותר קשה. לגביי סיעוד זה לא כזה רלוונטי אז נוריד מהרשימה
וגם מה שטוב בעצמאי שאתה מנהל תזמן שלך!! ואתה מרגיש הרבה יותר חופש !
אם הייה עוד מקצוע שהייה יוכל ללכת טוב בתור עצמאי אז אולי הייתי חושב על הכיון
ואם אתה שואל מה באמת הייתי הכי הכי רוצה לעשות בחיים ? עוד יותר מי זה ?

למשל להיות מרצה בעל תחום מבוקש אבל בשביל זה אני צריך ממש לעשות שינוי רציני בעצמי וצריך עבודה עצמית אינטנסבית ! אבל אני לא פוסל אולי זה יהיה בעתיד
יש לציין שלמדתי קואצ'ינג,NLP ועוד.. אז בעתיד הכול פתוח !

asakd

New member
jojs8j3

ניכר כי ברור לך מאד הרצון שלך לעסק עצמאי: "אני מאוד מאוד מתחבר לעצמאי" , הזמן שברשותך, החופש שלך. אתה יוצר חיבורים מעשיים בין תחום הלימוד שתבחר, "למשל הנדסאי חשמל", לבין האופן בו תוכל לייצר מכך עסקאות המשלבות מוצר ייחודי ונדרש, יכולת שיווקית ויישום בפועל, כולל, התקנה. נראה כי חשבת על הכל. אתה לומד שיווק מכירות ותחומים נוספים שיסייעו לכך להגשים את רצונך.
&nbsp
יחד עם זאת, האם בררת את תחומי האחריות של אדם הבוחר להיות עצמאי: ניהול התקציב, קשר לספקים מחד, ועם לקוחות מאידך (כאשר יש רבים כאלה - לקוחות), האם תרצה להעסיק אדם נוסף לצורך עמידה ביעדי מכירות? האם תרצה להעסיק מזכיר/ה לצורך קשרי לקוחות וספקים? האם אתה מודע לניהול התקציב מול מו"מ? האם מדובר על עסק קטן שאותו יכול לנהל אדם אחד בלבד או עסק גדול יותר הדורש מספר עובדים, שיש לשלם לכל אחד מהם?
האם באמת, לעובד עצמאי קל וחופשי יותר מבחינת כל המאבים שעליו להשקיע לוודא הזמנות, ביצועם, ומעקב אחר ביצוע תשלום?
עניין נוסף: אתה מציין, כבדרך אגב, את התמחותך ב אימון ובNLP - תחום שבחלקו, ניתן לראות את קשריו לתחום הביצועי אליו אתה חותר מלכתחילה ובחלקו קשור להדרכה ולייעוץ, על אף שהוא תחום עצמאי, האם אתה נוטה יותר לתחום המכירות והטכנולוגיה (חשמל ואלקטרוניקה כדוגמא) או לתחום ההדרכתי והאימוני?
אני מציע לך לדרג את את העדפותיך, מהחשוב ביותר עד הפחות חשוב - דרג כל מרכיב מ1 - הכי פחות חשוב, ל- 5 הכי חשוב בעיניך:
האם חושב לך יותר עניין וסיפוק? האם עדיף לך יותר רווח כספי גבוהה? האם חשוב לך תחום השיווק והמכירות? האם חשוב לך יותר הבעה עצמית? עזרה לזולת, אפרופו סיעוד, שהשמטת הפעם לטובת התחום העסקי בתחום של מוצר שימושי? האם חושב לך עיסוק כעצמאי? האם אתה רוצה להיות בעל חברה עסקית? עד כמה חשוב לך תחום העסק? עד כמה חשובה לך היוקרה של מעמדך בתחום בו תבחר לעסוק? האם יש מרכיב נוסף: ערך או צורך שלא צוין כעת, ואתה חושב עליו כמשמעותי עבורך?
&nbsp
בהצלחה, אשמח להמשיך באימון, במידה ותרצה,
&nbsp
אסא

jojs8j3

New member
מה אתם אומרים ?

נרשמתי להנדסאי חשמל ונשאר לי אוטוטו לחליט מה אני הולך לעשות כול החיים !
כי אם שלמדתי להנדסאי חשמל והתחלתי ללמוד אני לא חוזר אחורה ...

סתם לדעתכם מה הייתם לומדים הנדסאי חשמל או סיעוד ?
ולמה ? האם כדאי לי להתחרט וללמוד תואר ?

jojs8j3

New member
אסא

המון תודה על תשובתך אסא,

אני מבין תדברים דיי טובים אבל אבל ! כמובן שבמציאות הדברים הם שונים לחלוטין ממה שניראה לי לעין עכשיו אני לוקח בחשבון שאולי אני בסוף יעדיף שכיר ואני לוקח בחשבון שאני לא יצליח ושיהיה קשה מדיי ועוד ועוד אז אני די זהיר .

לגביי ניהול תקציב אני מבין בצורה טובה לא יודע מספרים שקראתי ומכול מיני מקומות אבל בבפועל לא התעסקתי אף פעם שוב מה שנראה בתאוריה קל בפועל יוכל להיראות קשה
אבל מתרגלים להכול ולאט לאט הכול יבוא לי בקלות !

אין לי מטרה להיות עשיר גדול או שיהיה לי בית ווילה שוב אני לא יתנגד אבל זה לא מעניין אותי !
אין לי מטרה לרדוף אחרי הכסף אבל יש לי מטרה להנות לטייל חול
אני במרדך אחרי חיים מאושרים ואחרי החופש בקיצור!

לגבי אם אני ירצה להעסיק מזכיר זה אפשרות שניראת לי מצויינת כמובן שהוא יהיה גם איש מכירות (והוא ירוויח לפי בוסנים :) (תאמין לי חשבתי על הכול ) ! כול הגדולים עושים את זה.
אני לא שואף לעסק ענקי אם מלא עובדים וכול מיני אלא אם כן אני לא אצתרך הרבה להתערב ולשבור תראש כי אם יהיה לי יותר מדיי עובדים ואין סוף עבודה אז בסוף במקום להגיע ליעד שלי שזה אושר וחופש אני יעשה פעולה הפוכה אז משהו בקטן וואלה משכורת 8-10 נקי (הלוואי שלא נתפתא ליותר כי זה לא היגמר ) כי מי שמרוויח 8 רוצה 12 ומי שיש לו 12 רוצה 20 אלף !!

אני חושב שעצמאי זה הרבה יותר חופשי אומנם לא תמיד אבל ההרגשה עצמה
יש לך גם אתגרים .. לא אומר שכשכיר לא טוב אולי גם שכיר יוכל להיות טוב לי אבל תלוי איפה...
אבל אם זה עבודה שמסתכלים לך על הדקה שלא תאחר ולקחת חופש זה סיפור והעבודה כול היום בלחץ ועוד ועוד אז זה לא קל ! בכלל בכלל לא !

לגבי למה אני יותר נוטה לתחום האימוני או החשמל אלקטרוניקה
שמע בשביל שאני יהיה מאמין אני צריך להוריד מאליי הרבה מאוד חסימות שהכול בעבודה עכשיו
ואני מאוד מתחבר מאוד מאוד אפילו לעניין של אימון עצמי ותת מודע וכול מה שמסביב
אבל לא בטוח שהכי יהיה לי קל לאמן כרגע בטוח לא אני צריך לעבוד אינסוף של לימודים...
אבל כמובן שהחלום האמיתי זה להיות אולי מרצה לתחום מובחר אבל כרגע זה רחוק ....
אבל הכול אפשרי לא פוסל כלום

בחשמל ואלקטורניקה זה תחום שהרבה יותר קל להשיג ולעבוד בו .. לאומת מאמן מרצה ...

האם חשוב לי עניין וסיפוק : 5 האם חשוב לי רווח כסף גבוה: 2.5
תחום השיווק והמכירות :5 (זה חובה לעצמי ככול שאתה יותר טוב בזה ככה אתה יותר מצליח )
כן חשוב לי מאוד עזרה לזולת ברמה 5 אבל לא בתוך שבעניין של סיעוד לא בטוח שאני כזה מתחבר אולי בעניינים אחרים
חשוב לי מאוד עיסוק עצמאי אולי עבודה כשכיר תבוא בחשבון אבל עבודה נוחה אם משכורת נורמלית
לא בטוח שאני בכיוון של חברה עסקית ענקית אבל משהו בקטן עובד 1-3 יהיה נחמד לגמרי .
עד כמה חשבוה לי היוקרה מאיזה בחינה ? אני בטוח שחמשל וכול מה שמסביב שלפעמים זו עבודה לא הכי פשוטה וזה אבל בגלל זה נעסיק עובדים ונמעזר תקושי בכמה שאפשר.

ממה אהבתי תשאלות שלך !

פשוט זה מאוד מעניין אותי למשל לפרסם את עצמי לפתוח לי אתר למכור מוצרים שמע זה הרבה יותר נורמלי מאשר לעבוד במפעל שהמטרה שלך רק ללכת הבית ושהיגמר היום
כי במפעל הראש שלי תמיד יהיה ראש קטן בעצמאי כי אני יודע שאני עושה את זה לעצמי
אז הראש פתוח יותר .!

תודה רבה

למעלה