מה אתם אומרים?

מה אתם אומרים?

האם כדאי ללכת על הצעה של בחור אשכנזי שקצת מדברים אידיש בבית..אבל נשמע הצעה טובה מאד.. בכ"ז אנלא מכירה את המנטליות שלהם.. וגם אני מאד לא יואהב אם יסתכלו עלי במבט מתנשא ויבחנו אותי במליון עיניים..מה אתם אומרים?

שםאנילא

New member
ועל הנכדים שלהם גם יסתכלו במבט מתנשא?!

הרי הם בע"ה יהיו הכלאה שלך ושלו...

אז את אומרת שאם הם מסכימים לשידוך

אז זה סימן שלא יהיה מצב שארגיש נטע זר או התנשאות?

אני אומרת

שאם הייתם מכירים ללא ידיעת המשפחה שלו באמת היה לך מאוד ממה לחשוש, שלא יקבלו אותך ותרגישי נטע זר. אבל אם זה שידוך הסיכוי שהמשפחה הקרובה תסתכל העליך המבט מתנשא קטן..

שםאנילא

New member
תאמיני לי...הנכדים יקלטו מהר מדי וינקמו...תעש

תעשי רק טובה ותכווני שהילדים יהיו דומים לך...

עy הדעת

New member
יעבור יותר מהר ממה שאת חושבת

תרגישי אולי נטע זר באירוסין. קצת בחתונה, אם בכלל. ברגע שתהיי חלק מבעלך והוא יכבד אותך בפני משפחתו אף אחד לא יסתכל עליך בהתנשאות. וגם, ברגע שתהיי חלק מהמשפחה, אנשים יתביישו לעשות זאת. אתן לך דוגמא אישית. משפחה של דוד שלי מאד עדתיים, (ואני לא רוצה להשתמש בביטויים גרועים יותר כי הנושא יותר ממגעיל אותי. ואני אשכנזי לצורך הענין) הם משפחה מאד גדולה ומגובשת. והכניסו לביתם כלה, שבנם אהב וכיבד. וחבלי הקליטה היו קלים להפליא. יותר ממה שצפו כולם. אני חושב שתופתעי..

אבל

איך אדע אם יכבד אותי בפני משפחתו? תן לי דרך לבדוק... אבל נחמד לשמוע.. אתה מרגיע אותי!

עy הדעת

New member
באמת שכחתי להוסיף..

אני לא יודע עד כמה הוא יכול לבוא לקראתך בענין הזה בשלב זה. (הבחור) אבל שתהיי בטוחה, שאם הוא יהיה בענין, ויבין את חששך, אז הוא ילך אתך עד הסוף. והפיתרון יגיע דווקא מהכיוון שלו, בלי שתצטרכי לעשות מאומה (לא שיש לך משהו לעשות, לכן את מתייעצת אם להכנס לענין). לברר תמיד זה טוב. מעניין אותי איך בודקים כזה דבר :) בהצלחה רבה.

אמ מ

אז אתה אומר שאין לי מה לפחד מהמשפחה? אם הבחור עם מידות טובות אז הוא יפתור את הבעיות אם יצוצו?

עy הדעת

New member
חכם עדיף מנביא.

אבל נראה לי שכך הבעיה תיפתר..
(נקיונות פסח.. הזמן להאריך אינו בידי :) )

קליט

New member
יסתכלו עלייך !

כי את טיפוס מצחיק וחבל על הזמן :) . . . בכל מקרה מסתכלים על כלה ובוחנים אותה . . . את באמת אמורה לבחון אותם ולברר אם הם אנשים טובים וענוותנים שלא מתנשאים . ויש הרבה כאלה ! . >>>ראשית, אשכנזים בגיל צעיר מעדיפים אשכנזים, וזה אומר דרשני . (אצל ה"מתמידים" מתחתנים הרבה עם ספרדיות) אחר כך מסתכלים על זה פחות ואדרבה, עדיפה ספרדיה יהודיה טהורה דבש - מה"בררה" שנשאר בחסידות שכמעט כולם מתארסים בגיל מאוד צעיר . . לא ידוע לי מה קורה בחב"ד . בהצלחה

גם בחב"ד זה ככה.. אך פחות מאצלכם

ויש המון פעמים מקרים של חתונה בין אשכנזים לספרדים... ח ח איך אתה יודע שאני טיפוס מצחיק?

תאמת?

זה קשר חברותי הוא טוען שלהוריו אין בעיה לשמוע על עידות שנות ושהם אוהבים כול יהודי אך מצד שני מזכיר שהם רוצים משפחה במנטליות כמו שלהם... אני חוששת מאד להמשיך להכיר אותו.. מה אתה מציע להמשיך או לבטל את הקטע? אני מתלבטת כי הוא נשמע תפור עלי ח ח רק אינלי כוח למשפחה שלו .. לאדעת איך הם יקבלו אותי ואיך יגיד להם אתזה.. שזה יראה טיבעי דרך שידוך יענו... תן הצעה חכמה!

לדעתי

אם הוא טוען שלהוריו אין בעיה ואתם חושבים שאתם מתאימים תגידי לו שאת רוצה להעביר את זה ל'שידוך' חבל על כאבי הלב שלך כשתגלי שההורים שלו לא מוכנים לשמוע על משהי ממנטליות קצת שונה, לא חסרים סיפורים כאלה. לפחות עם זה ירד בהתחלה יהיה לך פחות קשה עם זה..

קליט

New member
גם אני מסכים עם "אבודה"

תעבירי את זה לשידוך . ואם ההורים שלו יסכימו - זה עדיין אומר "דרשני" . אני חושב שאם הוא למדן בינוני ומטה אז במגזר של חב"ד כן יקבלו את זה יותר . . והם יותר פתוחים בקטע הזה . ובמיוחד אם אתם >חרדים מהבית >את בהירה >את טובה ומוצלחת . #אם זה לא יילך אז תתנתקו, ובגיל מאוחר יותר תוכלו לחדש את הענין . יש לא מעט אשכנזים חסידים שאי שם בגיל 27 הם מרגישים שהם בגיל שאפשר להתחיל עם מזרחיות, וחלק גדול מהם הם באמת מעריכים ספרדיות כי הם טובות מסורות וחמימות - כך אומרים . ואחד שמוכן לצעד הזה אז לרוב הגדול זה מוצא חן בעיניו הקטע, והוא ומשפחתו שלמים עם הענין . .

למעלה