מה אתם אומרים

ת מ י מ ה

New member
מה אתם אומרים

אני מתחילה בבר אילן מדעי המדינה לא עשיתי את ההחלטה בפזיזות ואני יודעת בוודאות שזה מה שאני רוצה ללמוד הבעיה היא שאני מפחדת שלבר אילן אין כזה מוניטין בחוץ אני יודעת שאת"א והעיברית בירושלים הן הכי טובות (כאוניברסיטה..) סליחה עם אני סתם מברברת אבל לא יודעת למה מתחילים להיות לי חששות שאולי עשיתי טעות ואולי בגלל שיש שם אוכלוסייה דתית(ואני לא...) לא יהיו לי את החיי חברה שיש במקומות אחרים והכי חשוב שמה שאני הולכת ללמוד אולי זה לא המקום הכי נכון ללמוד בו מה דעתכם? זה קרה לכם? זה טבעי?החששות האלה?...

יהיה בסדר

טבעי שיהיה חששות,אחרת זה היה מראה שלא ממש אכפת לך מה ואיפה תלמדי. בר אילן זה מקום מצוין ויש אחלה אנשים שם וגם חיי חברה,וזה שיש דתים לא אומר כלום,רק שיש פחות בילוים בשישי זה הכל,אבל זה גם מלא חילונים. בכל מוסד יש פסיפס של סטודנטים,יש דתיים ויש חילונים ויש ערבים ויש בדואים,אין הבדל ממקום למקום,הבטחה...

אין צורך לדאוג

החששות טבעיים מאוד. הרבה אנשים (כמעט כולם אולי) חוששים, לפחות במידה מסוימת, כשהם מגיעים למקום ולמסגרת חדשים. כשתגיעי לאוניברסיטה תתקלי, ודאי, בסטודנטים נוספים במצבך. מי שמחפש קשרים חברתיים במקומות פתוחים בהם יש הרבה אנשים, יש לו סיכויים טובים למצוא. זה, מן הסתם, גם המצב באוניברסיטת בר-אילן. האוניברסיטה אמנם דתית, אבל רוב הסטודנטים בה חילונים (ובמסגרת מדעי החברה והמדינה יש אחוז גבוה במיוחד של חילונים). לא יחסרו חילונים בסביבתך, וכמובן, בהחלט יתכן שתמצאי חברים ושותפים לחיי חברה גם בין הסטודנטים הדתיים. זה לא צריך להרתיע אותך. קשה לדבר על "אוניברסיטה הכי טובה". בכל אוניברסיטה יש חוגים מסוימים שהם טובים יחסית, ואחרים טובים פחות. אני לא מכיר את תחום מדעי המדינה ואת רמת החוג הזה באוניברסיטת בר-אילן, אבל גם אם המוניטין של החוג שם פחות טובים מאלה של חוגים מקבילים באוניברסיטאות אחרות, זה לא צריך לרפות את ידיך. תלמידים טובים יכולים להצליח גם אם החוג בו למדו אינו היוקרתי והטוב ביותר. בחרת במה שבחרת מתוך שיקול-דעת, רצון ומוטיבציה, וזו נקודת פתיחה טובה. כשיתחילו הלימודים כבר תיכנסי לעניינים, תדעי יותר, וקרוב לוודאי שתרגישי יותר בטוחה. בהצלחה!

למעלה