מה אתם אומרים על זה?

NacroMittler

New member
מה אתם אומרים על זה?

http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=7116&msgid=10882348 פשוט לא האמנתי כשקראתי את זה... אמנם, הדמות באמת הייתה, איך לאמר, שטוחה כמו פיתה, אבל תראו באיזו התנשאות היא אומרת לה את זה. ממש התרגזתי שם. ולמה אני מביא את הקקי של מקומות אחרים לפורום הזה? כי אני רוצה לדעת מה דעתכם על הנושא... האם שי להתבטאויות בסגנון הזה מקום במשחקים שלכם (אוף פליי כמובן, אין פליי זה דבר אחר לגמרי)? מה אתם עושים אם אחד השחקנים מגלה מאנצ'קיניות בכל צעד ושעל? ד"א, קראתי את הדמות שמיסינג הזו כתבה והיא לאהרבה יותר טובה. בעיקר אסופה של סטיות ומחלות נפש מא-גניבות (לא מגניבות, חלילה). קשוחה ואפלה ובת 12.

DDN

New member
מה זה הקומונה הזו בכלל?

בכל מקרה, אצלי אין מקום להתבטאויות כאלה. שחקן שיגלה מאנצ'קיניות בכל צעד ושעל פשוט לא ישחק אצלי. שחקן שיחליט שהוא יודע יותר טוב משחקן אחר לגבי הדמות שלו, וכל הזמן יתערב גם לא ישחק אצלי. הדבר נכון גם הפוך. אם מנחה יחליט שהוא יודע יותר טוב ממני על הדמות שלי, אני גם לא אשחק אצלו. דבר שחשוב לזכור: איכות זו לא פונקציה של נסיון.

Roger the Jolly

New member
הכל תלוי במצב

שחקן מתחיל שמעולם לא הכין דמות או שיחק לרוב לא יודע מה בדיוק מקובל או לא מקובל ואז יש לפעמים נטיה לגלוש לדמויות סופר חזקות או דמויות שטחיות מדי. לתת הכוונה במקרים כאלו היא לדעתי דבר נכון, אבל זו צריכה להיות הכוונה ולא פסילה שרירותית ללא הסבר וקביעה שרירותית של תחליף. כמו תמיד, חשוב מה אתה אומר, אבל חשוב גם איך. השחקן צריך לבחור איך ומה לעשות עם הדמות שלו במסגרת המקובלת של המשחק. לגבי שחקן כלשהו שמתערב באופן שיטתי במה ששחקן אחר עושה - אני בהתחלה מעיר ואם זה לא נפסק אני פשוט מתעלם מכל מה שהוא אומר שלא קשור ישירות לדמות שלו ופונה ישירות לשחקן של הדמות הרלוונטית ושואל אותו ישירות מה הדמות שלו עושה ולא מתייחס לשום תשובה אחרת. גם אם השחקן המפריע בעצמו לא תופס, שאר השחקנים לרוב תופסים מהר. אם השחקן המפריע מפריע יותר מדי לכיף של המשחק ולא מבין גם אחרי שיחה אישית, אני מניח שיפרדו דרכינו. בנתיים לא הגעתי למצב כזה.

מירטל

New member
אני לא משחקים עם מאנצ'קינים.

מזכיר לי משחק מנצקין ( קלפים) ששוחק בעולמות - עוד לפני שהתחלנו לשחק פרץ וויכוח על החוקים ( מי שנצח קיבל דרגה חינם ממני, כי הוא היה מנצקין ראוי). ודבר כזה - ובכן, אני משחקת עם חברים שלי ובשביל להינות, פעם ראשונה יובהר לה שאני לא מוכנה להתבטאויות כאלה. פעם שניה - תוחזר לאיפה שהיא באה ממנו.

0Pandemonium0

New member
כן, גם אני לא אהבתי את זה.

לא יודע אם הייתי יותר עצבני מאשר חש רחמים על הילדה המסכנה, שהיא רק ילדה בכיתה ו' וכנראה באמת חסרת נסיון. אני באמת חושב שאין מקום לשום התבטאויות כאלה בשום משחק. גם אם אדם חושב שדמות כלשהי "לא טובה", הוא יכול להגיד את זה בדרך נעימה ולא לפסול, מה גם שזו חוצפה מאחר שאין לו בכלל זכות לעשות את זה. הבעיה שם היא שבגלל שזו לא קבוצת חברים שמתארגנת, כל אחד יכול להצטרף למשחק ולכן המנהלת רוצה לאשר קודם את הדמויות, שהן גם הולכות לפי תבנית מאוד ברורה שכמעט ואי אפשר לסטות ממנה, וזה לגיטימי. העולם שלה והמשחק שלה. אני אישית לא רואה בעיה בכשרונות הדמות. מיסינג אמרה לה לבחור רק כישרון אחד, אבל אני לא רואה סתירה. מותר למישהי להיות טובה גם במקצועות הריאליים ומצד שני גם לנגן, לשיר, לכתוב ולהלחין שירים (זה רק טבעי שמי שעושה אחד מאלה עושה גם את האחרים). טוב, אבל זה כבר לא שייך לפה

NacroMittler

New member
בהחלט לגיטימי

גם אני לא הבנתי את הסתירה, אבל זה מילא. העובדה שהיא פסלה אותה בצוה כזו היא מה שהרגיז אותי. אני יודע שאם אני, בתחילת דרכי, הייתי מקבל תגובה כזאת הייתי מפחד לכתוב עוד דמות... של נדבר על לפרסם אותה.

Ferenheit

New member
התחביב שלנו

מלא, כך נראה, בהמון אנשים שחושבים שהם יודעים הכי טוב.

DirtySpirit

New member
היא אמנם אמרה את זה באופן ממש לא יפ

ה, אבל הדמות באמת הייתה מרי-סו[או איך שלא תבחרו לקרוא לזה
]... חוצמזה, היא בעצמה אמרה לי שהיא אחת שלא ממש כיף לדבר איתהX:

למעלה