מה אתם אומרים על זה

One Echoe

New member
אלו קיצונים..

שמקומם כנראה בכלא... וחוץ מזה, שום דבר טוב לא יוצא להם מזה..הם רק מזיקים לעצמם. כי הרי אם יש משפחות שהחליטו לעזוב, הם רוצים להשאיר אותם בכוח?..זה כבר פגיעה בדמוקרטיה.. נ.ב-זה לא המתנחלים. אלא מסתננים שהסתננו לתוך גוש קטיף.

זה לא קיצוניים ולא שבחים.

זה אנשים שחושבים שאסור לצבא להכניס לכאן כלום גם אם זה "רק" מכולות

One Echoe

New member
לא קיצוניים?

שמע..לא כל המפגינים עושים את זה, רק חלק קטן מהם..שנקרא-קיצוניים, בהקשר הזה. ואזמה אם הם חושבים.. גם אני חושב שאני צריך להיות מליונר, אני אלך לשדוד בנק?

"הגאון"

תבין, הכל נכנס דרך אוזן אחת ויוצא דרך השנייה, כל המטרה שלהם זה לקרוא את התגובה שלך ואח"כ לתת למילים שלך הקשרים לשואה

amitbl

New member
העצוב הוא

שרוב המסתננים, השב"חים האלה הם ילדים. נוער. מילא להפגין. מילא. אבל אני פשוט לא מבין אנשים ששולחים את הילדים שלהם לעבור על החוק (לחסום כבישים, להסתנן לשטח צבאי סגור וכו') בגלל שהם ילדים ולא יעשו להם כלום בגלל זה. קיצונים שמקומם כנראה בכלא? איך תשלח ילד בן 14 לכלא? איך אפשר לקרוא לו קיצוני בכלל? הוא עדיין לא פיתח דעות פוליטיות והוא לא מספיק מושכל בשביל לגבש דעה כזו. איזה מן הורים שולחים את הילדים שלהם לעשות דברים כאלה? איך הורה יכול להיות גאה בילד שלו ולהצהיר על כך בפומבי? איזה מן חינוך זה? אלה הילדים שיגדלו וילכו עם טיל לאו לפוצץ את אל-אקצה ויביאו את החורבן למדינת ישראל. ואנחנו עוד חשבנו שזה לא בסדר שהפלסטינאים משתמשים בילדים שלהם בשביל לעמוד מול הטנקים שלנו עם בקת"בים ואבנים...

One Echoe

New member
שמע,

לא ידעתי שאלה ילדים בני 14... זה הופך את העניין להרבה יותר עצוב. אני ידעתי על זה שהם חוסמים כבישים..ילדות וילדים בני 14... אבל אני חושב שזה עובר כל גבול.. או כמו שמישהו אמר פה, מרוב שהם עברו את הגבול הם כבר לא רואים אותו..

One Echoe

New member
"דיעה פוליטית..."

דיעה פוליטית מושפעת(עמוק)מהוריו. לא שזה רע, אבל עדיין אין לו את השכל בשביל לדעת מה הוא רוצה מעצמו. ובלי קשר, בגיל 14 כבר לעשות פשעים? לאן הגענו?

bLAck hALo

New member
כי הילדים הם פשוט 'כלי נשק' בשבילם

ממש כמו שהפלסטינאים משתמשים בשלהם (כמו שכתבת) ובאמת פעם אחת ולתמיד צריך לשלוח כמה ילדים לכלא או לאיזה מוסד ואולי אין להם בדיוק דעות משלהם אבל ההחלטות שהם עושים..הם יודעים טוב מאוד מה הם עושים. איזה מן הורים שולחים את הילדים שלהם לעשות דברים כאלה? כאלה הורים שצריכים להגיע אלייהם עובדים סוצייאלים!

...

אני בטוחה שחלק מהשמאלנים (שבהם אתם כן תומכים וזה מובן) הם בגיל העשרה, אבל חס וחלילה שתגידו שהם מנוצלים, לא נראה לי תבכו על ילד שמאלני בגיל הזה שמחלק סרטים כחולים או משתתף בהפגנות בעד ההתנתקות. אפילו שאבא שלי שמאלני אם הייתי אומרת לו שאני רוצה ללכת להפגין נגד הוא היה אומר לי ללכת על זה, מזל שבני נוער מביעים את הדעות שלהם! אגב בקום המדינה בני 16 התגייסו לצבא, נכון שזה זוועת אלוהים, אבל אם זה היה וזה כבר דבר מוכר אני לא מבינה למה אנשים פתאום נהיים כל כך שמרנים בקשר לזה

amitbl

New member
יש הבדל

בין להפגין ולהשתתף בעצרות, או אפילו להיות פעיל בתנועה כזו או אחרת, לבין לעבור על החוק, במדינת חוק, ולצפות שההורים יתגאו. אבל כאן מה שבאמת מפריע לי. ההורים מתגאים. זה חינוך זה? אוי ויי גוועלד... (ואני רק חצי אשכנזי)

...

אין לך מושג מה עובר לאנשים האלו בראש, וההורים שלי היו גאים בי כי תמכתי במשו שאני מאמינה בו, והמדינה הזאת מזמן שכחה מחוקים, הממשלה מצפה שזה יהיה נקי כשאצלם הכל מלוכלך... ואם כבר מלוכלך, אז לעקור אנשים מהבית שלהם לשווא (וכה אני מאמינה שזה לשווא) אגב אשכנזייה שלמה, כנראה שהאשכנזים לא כאלו נאורים הא

amitbl

New member
זה לא משנה מה עובר להם בראש

גם ההורים שלי גאים בי כשאני נלחם עבור משהו שאני מאמין בו. אבל מכאן הדרך לעבור את החוק היא דרך ארוכה. החוקים תקפים לגבי כולם. גם עלי, גם עלייך, גם על אותם ילדים שמפוצצים גלגלים של משאיות המובילות קונטיינרים לפינוי משפחות שרוצות לעזוב. ואגב, החוק חל גם על הממשלה. גם נגד שרים וחברי כנסת מוגשים כתבי אישום. ואז מתבטלת החסינות הפוליטים שלהם... אז לא, המדינה עוד לא שכחה מחוקים. ואני מקווה מאוד שלא הרבה אנשים חושבים כמוך כי אז אני מעדיף לברוח למקום שבו אין כאוס ואנרכיה. אנחנו במדינה דמוקרטית. מדינת חוק. עדיין. ואני חצי מרוקאי, אז אני בטוח לא קרוב ללהיות נאור :)

bLAck hALo

New member
...

לגבי חלוקת הסרטים אין רע. אבל כשזה נוגע להפגנות שמתנהלות כמו שהן מתנהלות עכשיו...זה כן זוועה! ולא חסרים מקרים שבו שאלו ילדים (בני נוער) למה הם בהפגנות/חוסמים כבישים וענו שההורים איימו להכות אותם! אני בעצמי שמעתי ומכירה כמה כאלה. אני לא אומרת שלבני הנוער (ואני אחת מהן) אין דעות משלהן מצד שני, לא חסרים כאלה שלא (והם לא בהכרח מיעוט). את לא יכולה להשוות אז 'אז' ל-'עכשיו'. אין מקום להשוואה בכלל.

...

יש מקום להשוואה, אותה גברת בשינוי אדרת, הקיבוצניקים נלחמו על הארץ שלהם במחשבה שאם הם לא ילחמו ויכבשו כל פיסה, לא תהיה להם ארץ והארץ תהיה של הערבים, וזו המחשבה של תושבי גוש קטיף, וקשה לי להאמין שבני הנוער שרואים בטלויזיה ומדברים בשיא ההתלהבות ונרגשים עד דמעות, נמצאים שם כי איימו עליהם, אני בדעה שלי לא כאיימו עלי, לדעתי זו האשמה טיפשית, גם אם איימו על מישו זה בטח מי שיושב בצד עם פרצוף של תשעה באב ומרים דגל רק כדי שהוריו יוכלו לראות, ודוגרי זה לא מה שהתקשורת מחפשת, אז כל הנערים שאני כן רואה בטלוויזיה שבאמת בוכים על מה שהם מאבדים - הם לא נראו לי אוימו על ידי מישו מלבד המדינה

bLAck hALo

New member
תושבי קטיף נמצאים מחוץ לארץ.

לא אמרתי ספציפית את או בין המפגנים שעושים רעש שם (למרות שאין לי ספר שיש שם כמה שכאלה) אשמה טיפשית? מוזמנת לחשוב ככה. הריי לא את ששמעת ומכירה ילדים כאלה אז אין סיבה שתאמיני לזה..לא ציפתי לזה בכלל

למעלה