מה אתם אומרים על זה?

רונאל1

New member
מה אתם אומרים על זה?

1. גלעד שרון חותם בשם חוות השקמים עם דודי אפל על חוזה ייעוץ שבמסגרתו יעניק גלעד שרון, המומחה לתיירות ומלונאות, ייעוץ למר אפל לעניין מיזם התיירות שלו באי היווני. גלעד יקבל בתמורה 14 מ' ש"ח. 2. בימי החתימה גלעד שרון, הוא בנו של שר החוץ של ממשלת ישראל, אריאל שרון. הכוונה היא להיעזר במעמדו של האב לקידום עסקי אפל דרך השוחד שניתן לבנו (ליתר דיוק לחברת חוות השקמים בע"מ). 3. אריק שרון אמנם לא מסדר לאפל איים ביוון, אבל כן מסדר לו הפשרת קרקעות באזור מושב גינתון אשר נמצאות בבעלות אפל. 4. גלעד מקבל את הכסף, סכום אגדי מהסרטים, עבור כמעט כלום. בקלטת שמתעדת את גלעד הוא מודה שעשה קצת חיפושים באינטרנט כו'...שומדבר שמצדיק שכר של 14 מ' שקל או אפילו פירור קטן. בכל מדינה מערבית, ראש ממשלה בשלב הזה, הרבה לפני משפט (וממילא אין חולק על העובדות הנ"ל), היה מתפטר כבר מזמן. הוא אפילו לא היה מחכה ללחץ ציבורי. אבל ברפובליקת הבננות המושחתת של הליכוד זה כבוד להיות עבריין. ואיפה כל האנשים הישרים בליכוד? הלכו לישון!. לא נשאר טיפת מוסר או אמות מידה נטולות שחיתות במפלגה הזאת.

רונאל1

New member
אין אנשים ישרים בפורום

כנראה...שומרים על זכות השתיקה. ככה זה בליכוד - השחיתות זה עניין שבשגרה ואין סיבה להתרגש גם כזה מגיע למשפחת שרון. ואחר כך יש המרימים גבה בליכוד איך כל כך הרבה עבריינים נמשכים לתנועה הזו... תמשיכו לשתוק!, אתם בדרך הנכונה.

רגע, רגע, רק חזרתי מהעבודה

את כל הדברים שכתבת, הוד דמגוגיותך, כתבו ואמרו בעבר בשמאל לגבי נתניהו. והנה מה? לא הרשעה ואפילו לא כתב אישום. נו טוב, מי שאבותיו הפוליטיים העריצו את סטאלין, מה הפלא שהוא רוצה לחרוץ דין בלי משפט צדק?

רונאל1

New member
מוסר זה כבר לא מושג רלוונטי אצלך

אני זוכר ראש ממשלה שהתפטר בגלל חשבון דולרים שאשתו החזיקה בשווייץ הרבה לפני שדיברו בכלל על כתבי אישום. האם בכל חשד לעבירה ובוודאי כשמדובר לפחות בהתנהגות לא מוסרית, צריך שהמועל באמון ימתין למשפט וכתב אישום? האם התנהגות משפחת שרון בעניין דודי אפל והאי היווני לא נראית לך חמורה ולו על בסיס העובדות הידועות שאפילו משפחחת שרון לא חולקת עליהן? (אני יודע שקשה לך להגיב עניינית לטיעונים המקוריים שלי בהודעה הראשונה או להודעה זו, אז אני לא מצפה).

238

New member
כי

בס"ד אשתו של ראש הממשלה ההוא שאתה זוכר,באמת בצעה את הפשע של החזקת דולרים. אני לא אומרת שהפרשה של שרון נראית טוב[מבחינתו] אבל מה אם הוא חף מפשע? האם בכל חשד צריך שה'עברין' לכאורה יחכה למשפט?כן!!! מה עם -'חף מפשע עד שתוכח אשמתו'?זה פועל רק על אנשים פשוטים?או שאולי רק על אנשים שהם לא אנשי ימין?(אם כי בקשר לשרון-בכלל לא בטוח שהוא כזה ימני)

רונאל1

New member
דווקא ממך אני מופתע

בתור שומרת מסורת, ואולי יותר מזה, חשבתי שאת תביני שיש הבדל בין פשע למעשה לא מוסרי. לטעמי לפחות עמרי שרון ואחיו ישלמו בסוף מחיר על השוחד הזה של דודי אפל כי הם קיבלו מיליונים (וזה כבר לא טעון הוכחה) ולא נתנו כלום בתמורה (וגם זה לא טעון הוכחה). אבל יש גם טווח רחב של סיטואציות שאינן שחורות אבל בהחלט מהוות עילה להשעיה עצמית של ראש הממשלה, לפחות עד שיוחלט אם להגיש כתבי אישום ושתובהר התמונה. אגב, אני מניח שאת, גם על דברים קלים יותר מבחינה העובדה שאינם פשע, היית דורשת את התפטרות ראש הממשלה. נניח למשל שאשתו של שרון הייתה בחיים והוא היה עושה מעשים עם הפקידה שלו - זה פשע? לא! זו עילה להתפטרות? אני מניח שאת תעני שכן. לא הכל זה שחור ולבן. לא צריך בית משםט כדי לראות שילדיו של שרון קיבלו כספים מדודי אפל וממקורבו האישי של ראש הממשלה מר סיריל קרן. אלה עובדות. לא תאוריות. זה מספיק מסריח כדי שהראש יתפטר ולא יחכה לתוצאות משפט שיגיעו בעוד 7 שנים.

238

New member
אני אולי דתיה

בס"ד אבל ב"ה אני לא מעופפת... פוליטיקאים ומוסר?זה ממש לא הולך ביחד.זה חבל,וזה מגעיל,וזה לא צריך להיות ככה,אבל ככה זה ואין מה לעשות. אני גם חושבת שלו היו מוציאים ברגע זה את כל האנשים הלא מוסריים מהכנסת(כאלו שלא שקרו,לא גנבו,לא לקחו שוחד,לא רימו,לא נאפו)-כלומר משאירים רק כאלו שמקיימים לפחות את רוב החצי השני של עשרת הדברות,היינו נשארים עם כנסת ריקה... אז אם אני הייתי זו שממנה ראש ממשלה ברור ששרון לא היה בחירה מס' 1 שלי(או אפילו המיליון שלי).אבל מכיון שחוקי המוסר במדינה הם גם חוקי המדינה[כי איו דבר כזה מוסר טבעי-זה שונה בטבעו של כל אדם,ואין איזה קובץ חוקי מוסר שכולם כפופים להם], ברור ששרון יחשב לזכאי או(ובהשלכה-למוסרי או לא] לא לפי תוצאות המשפט.

כל הכבוד לו

במקרה שלו היה מדובר בעבירה על החוק, חד וחלק. לא היה ספק שבספקות (מבחינתו), ולכן נהג כפי שנהג והגיע לו צל"ש. האנשים הללו בטוחים בחפותם (את אפל מנסים להרשיע כבר כ-20 שנה, ללא הצלחה בינתיים) ולכן זכותם להילחם עליה.

רונאל1

New member
אפל הוא לא ראש ממשלה, שרון כן

ועוד לא ראיתי את תגובתך לעצם העובדות עליהן אין חולק: האחים עמרי וגלעד שרון קיבלו 14 מ' שקל מדודי אפל לא עשו בשביל זה כלום. זה לא נראה לך מספיק מסריח כדי שבמינימום עמרי שרון יתפטר ושרון יורה לילדיו לשתף פעולה עם החקירה? למה אפל שילם להם את הסכומים האלה? אולי כי אבא שלהם היה שר חוץ באותם ימים בהם הוא ניסה לקדם את עסקיו ביוון? ונניח שזה חוקי לתת מתנות כאלה ואפל היה טוען שזו מתנת יומולדת לעמרי, זה הופך את זה לתקין וראש הממשלה יכול להמשיך לשבת במקומו כרגיל?

מי אמר שהם לא קבלו על זה כלום?

יש בית משפט והוא יכריע. אני מעריך אותך מאוד, אבל למיטב זכרוני אתה עדיין לא שופט. כשהשופטים יכריעו, אני אהיה הראשון לגונן על ההחלטה.

רונאל1

New member
גלעד שרון אמר וזה שודר בטלוויזיה

וראיתי את התמליל של שיחתו המוקלטת בעתונים לפני שבוע. לא צריך בית משפט בשביל זה. בית משפט צריך כדי להכריע משפטית האם פורמלית אותם 14 מ' ש"ח שדודי אפל נתן לגלעד ועמרי שרון, ייחשבו שוחד. מבחינת ציבורית מוסרית, ברור שאם גלעד עצמו אומר בשיחה מוקלטת שהוא עשה לו "חיפושים באינטרנט" בנושא של תיירות והוא עצמו מלגלג על "העבודה" שסיפק לדודי אפל ומודה שהוא עבד על זה לבד כמה שבועות, הרי שהיא לא הייתה שווה 14 מ' ש"ח. אתה מכיר מישהו שמקבל 14 מ' ש"ח על כמה עשרות או אפילו מאות שעות עבודה??? שרון ובנו צריכים להתפטר כבר עכשיו. הם עשו פה כמה וכמה עבירות מוסריות שאולי יתבררו בעתיד כפליליות, אבל גם אם לא, יש במצב מספיק כדי שמבחינה ציבורית הם צריכים להתפטר. בוודאי עמרי שרון שקיבל מחצית מהכסף הנ"ל צריך להתפטר מיידית.

נו, אז תפנה לבג"צ

אם אתה כ"כ צודק, פנה לבג"צ ובקש צו שיחייב את ראש הממשלה להתפטר. בהנחה שיש לך כמה אלפי שקלים מיותרים להוצאות... אה... פתאום אתה כבר לא כ"כ בטוח בצדקתך? או שאתה לא סומך על השופטים?

רונאל1

New member
בג"צ וההתקרנפות שלך

1. בג"צ, כידוע לך, לא יתערב בסוגיה כזו, שעומדת בפני הכרעה של חקירה / משפט פלילי סדיר, כפי שלא התערב מעולם בעבר במקרים דומים. הנושא נמצא בחקירה פלילית שבסיומה ייתכן שיוגשו כתבי אישום נגד מי ממשפחת שרון. בשלב הבא ייפתח משפטם, אבל בג"צ, לא היום ולא בעתיד, לא יתערב ובצדק. 2. התקרנפותך - כרגיל אתה מתמחק מהמהות וכל הזמן מחפש טענות שוליים לא רלוונטיות. אם אני עצמי אמרתי שמבחינה ציבורית-מוסרית, ולא מבחינה משפטית פורמלית, עמרי ואביו צריכים להתפטר, אז כנראה שבג"צ הוא לא התשובה בעיני. אתה בוחר כרגיל להתעלם מהמימד המוסרי ציבורי. נניח שיוגשו כתבי אישום ובית המשפט יקבע שחוקי לאיש עסקים לשלם 14 מ' ש"ח מתנה לבני ראש הממשלה (אז שר החוץ) וזה לא נחשב מבחינה משפטית גרידא כשוחד. האם זה הופך את המעשה החמור לתקין מבחינה ציבורית? האם אתה היית רוצה שראשי ממשלה יקבלו מיליונים מקבלנים ואנשי עסקים, אפילו אם לכאורה זה לא נחשב שוחד? האם תקין בעיניך ששרון אישר לדודי אפל הפשרת קרקעות באזור מושב גנתון וייצר לו ערך של מיליונים? (שוב זו עובדה, לא משהו שטעון הוכחה). 3. יש לי מספיק כדי לממן בג"צים ויש לי קצת יותר שכל כדי להמנע משטויות ומעשיית דברים שאיני מאמין בהם.

238

New member
אז בוא ונדון:

בס"ד לפי איזה מוסר שרון צריך להתפטר/להשעות את עצמו? מי קבע את המוסר הזה?איפה הטענה המוסרית שאומרת שרו"מ שלכאורה חשוד בפלילים צריך להתפטר?(ובלי דוג' אישיות-אני מדברת באופו כללי)

רונאל1

New member
מוסר ואריק שרון

לפי המוסר שאומר שראש ממשלה, שמשפחתו קיבלה 14 מ' שקל מאיש עסקים מקורב ללא מתן כל תמורה אמיתית, שבמקרה לגמרי ובלי קשר למתנה הנ"ל מאשר לאותו איש עסקים הפשרת קרקעות במיליונים, צריך להתפטר מתפקידו גם אם ייצא זכאי במשפט. יש נורמות ציבוריות - הן לא כתובות בספר חוקים אבל אוי ואבוי עם התיאור הנ"ל, שהוא 100% עובדות, לא נראה לאדם סביר כבעיה מוסרית. אם זה נראה לך תקין - שיבושם לך. רק אל תתלונני בעתיד שישראל הופכת לרפובליקת בננות עם פשע מאורגן. לא רצית דוגמא אישית ובכל זאת תקבלי - רבין ז"ל, שלא חתם אפילו על מסמכי פתיחת חשבון הדולרים המפורסם של אשתו, התפטר ברגע שהתגלתה הפרשה. הוא לא המתין למשטרה, כתבי אישום, פרקליטות וחקירות.

למעלה