מה אתם אומרים על זה ?

מה אתם אומרים על זה ?

בשבת הייתי אצל ההורים שלי וגם אחותי ומשפחתה היתה איתנו . בארוחת שישי מדברים על אוכל . ואני אומר שאני ממש אוהב קיינדעלך .
ואז אחותי אומרת : " מצחיק שאתה אומר את זה , כי מאכל כל כך יהודי "

אני ממש נעלבתי . מה ? אני לא יהודי ? בגלל שאני הומו שלא שומר שבת זה הופך אותי ל-לא יהודי ?! אני לומד יהדות , אני אוהב יהדות . ואני מרגיש סופר יהודי.

זה כ"כ הפריע לי שאמרתי לה את זה יום , והסבר שלה : אתה נראה תל אביבי מודרני , ומתאים לך לאהוב סושי ועוד שאר מאכלים "אניני טעם " .
אמרתי לה : מה ? ותל אביבים מודרניים הם לא יהודים ?

היא ענתה : ברור שכן , אבל קיינדעלך זה מאכל מסורתי שמתאים לאנשים עם לוק יהודי (היינו לוק חרדי / גלותי ) ו.. אתה נראה מודרני יותר "
לא היה לי חשק להתווכח איתה .

אבל מאוד נעלבתי . אני חושב שהרבה דתיים (ולצערי כנראה גם אחותי) חושבים שהם נעלים ביהדותם בגלל שהם דתיים לעומת החילונים

Nחמן

New member
למען האמת גם לי קשה להבין

בשבוע שעבר התארחו אצלי שלושה. אחד - יהודי חילוני והאחרים - לא יהודים. מאוד שמחתי לקרוא תגובה על כך בפורום אבל אצלי זה נראה פשוט למדיי. גם יהודי חילוני הוא יהודי ומי שאינו יהודי יכול להיות בן אדם ויש לכבדו. גם במשפחתו יש חילוניים למהדרין בעלי אופי מנוגד לזה שלי אך כולנו חיים בהרמוניה מלאה. כל מפגש משפחתי הוא חוויה.
בפגישה שהייתה בביתי סיפרתי על יהודי, שרואה עצמו "צדיק" אבל דווקא בשבוע שבו קראנו את פרשת "מצורע" (= מוציא שם רע) ולאחריו קראנו את "לא תלך רכיל בעמך" הוא אמר דברים נוראים פי כמה וכמה מאשר משכב זכר... כן! לא פחות. משכב זכר הוא איסור חמור אבל לשון הרע חמור פי כמה ממנו. על משכב זכר יש כפרה (אם לא היו עדים והתראה) ואילו על לשון הרע אין כפרה עד שֶׁיְּרַצֶּה את חברו. כל המספר לשון הרע (אפילו הוא אמת) עובר על 24 לאווין והריהו כשופך דמים. מכאן עוון לשון הרע חמור פי כמה ממשכב זכר.
אינני בא לתמוך בשום עברה אסורה לא מדאורייתא ולא מדרבנן אבל באותה פרשה, שבה קראנו את "לא תלך רכיל בעמך", קראנו גם את "ואהבת לרעך כמוך, אני ה'". קראנו גם את "בצדק תשפוט עמיתך" וגם את "לא תשנא את אחיך בלבבך. הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא. אינני יודע, מאין לקחו יפי הנפש (ואינני מתכוון לאף אחד באופן אישי ובוודאי לא למי שאיני מכיר כלל), שכל הומוסקסואל בטח עובר גם על משכב זכר ומצווה להשפילו גם תוך כדי עברה על איסורים חמורים בהרבה.

אני מאחל לך, שתשכח במהרה את הסיטואציה הלא-נעימה ואלה שפגעו בך יתנצלו על דבריהם.

אליבא דידי אתה אדם אהוב ונערץ ואני מבטיחך, שאצלי תתקבל בכבוד מלכים.

שלך

נח

אמירה קצת חסרת טקט

אבל לדעתי אתה לוקח קצת יותר מדי ללב, ידידי.

לפי איך שהבנתי את זה, אחותך התכוונה שקניידלעך נחשב למאכל מסורתי-גלותי, ואילו אתה נראה כמו הצבר הישראלי התל אביבי המצוי. זה פשוט לא הסתדר לה ביחד. משהו כמו אשכנזי שמדבר בח' וע' או מדען אטום שמתקשה להיזכר בנוסחה הכימית של מים :)

כך שכוונתה היתה מבחינת הרושם החיצוני, ולא משהו מהותי בפנים כפי שפרשת את זה .ברור שגם מי שאינו שומר תורה ומצוות הוא יהודי באותה מידה בדיוק כמו ראשון הרבנים. יש להפריד בין המעשים (שלא עולים תמיד בקנה אחד עם רוח היהדות או הנהגותיה) לבין האדם עצמו, רוחניותו ופנימיותו.

צרות אופקים שלה

גם סיני יכול לאהוב קניידלעך אחרי שטעם אותם פעם. בן זוגי שאינו יהודי אוהב געפילטע פיש, משום שהטעם ערב לו, לא משום שזה מאכל יהודי או חרדי או השד-יודע-מה.
אני אוהב ספגטי למרות שאין לי שום רקע איטלקי.
היא כמובן חשבה לפגוע, כך משתמע מהדיאלוג. אבל אתה צריך לגדל עור עבה יותר, ולהיות מחוסן.

avitano

New member
כמו אחותי ובעלה...

החצוף אומר לאנשים "אתה פחות יהודי כי אתה לא מתפלל"
ואני תמיד יוצא עליו שאין לו זכות להגיד למישהו שהוא פחות יהודי
ושהוא בושה לדת ולמדינה
ואז אני אומר לו שבגללו אני לא שומר שבת ושהוא הסיבה שאני מתרחק מהדת

כמובן שזה לא נכון אבל זה מכעיס אותו ואז הוא מתנצל :]

טיףטף2

New member
ממה נפגעת בדיוק?

לתל אביבים יש לוק כביכול יותר "מודרני" כל הקטע של סושי ושאר המאכלים המיוחדים...
זה שהיא אמרה שאתה נראה תל אביבי,לא הופך אותך לגוי.
לא מבין ממה נפגעת במיוחד לאור העובדה שהיא הסבירה תעצמה והפירוש רחוק מלעליב.
אני חושב שיש לך איזה נקודת חולשה בנושא ולכן הרגשת סוג של עקיצה מצידה,למרות שזה לא נראה כעקיצה מצידה...

צודק

אני יודע שהיא לא התכוונה להעליב אותי . וכמו ש "חול פירמדות " כתב , היא גם אמרה : שזה פשוט לא מסתדר לה , כמו שמישהו שנראה עם לוק מאוד תימני פתאום יאהב לאכול גיפלטע פיש .

אתה צודק שהרגשתי עקיצה כי אני רגיש בנושא . כי אני בקונפליקט זהות יהודית (קונפליקט שלהערכתי אמור להיות מצוי אצל כל יהודי חילוני ). אבל מפה ועד להתפלא , שאני נראה X ואוהב מאכל יהודי . זה קצת ביאס אותי . התחנכתי < יחד עם 90% מהחברה הישראלית > שזהות יהודית מורכבת מהדת היהודית האורתודכסית . אך זהות יהודית לא חייבת להיות מושתת על רק על זה

ספר יקר

New member
כנראה היא מרגישה מאויימת

אולי היא מרגישה שבעצם הוויתך ואורח חייך אתה מערער על אמונותיה והדברים להם היא רגילה, אולי היא חוששת בעצמה לאבד את האמונה באורח החיים הדתי. ההגנה הטובה ביותר, היא ההתקפה.

לא יודע עד כמה זה אפשרי, אבל ההצעה שלי, היא לפחות בסביבת המשפחה לנסות לא לנהוג בהחצנה ובצורה שעלולה להתפס כמתריסה נגד הדת והתרבות להם המשפחה מורגלת.

למעלה