מה אתה עושה

ophirein

New member
מה אתה עושה../images/Emo35.gif

לפני כמה ימים היתה פה הודעה, שב שאלו מה זה קורס הישרדות. החלטתי שאם כבר אני מתחיל עם זה, אני כהר אסיים, ועשיתי סיכום על כל הפעילות של המש"צים. אתם מוזמנים לקרוא, להחכים ולהוסיף במידת הצורך, למה שאני מקווה שבסופו של דבר יהפוך למאמר בפורום
אז הנה הסיכום: פעילויות קיץ: 1) קורס מש"צים - בחופש הגדול אחרי ט' (ושוב - לעיתים ח'), לרוב קרוב מאד לסיום שנת הלימודים. בקורס שעורך כשבועיים ומיקומו נקבע על פי המחוז, מועברים תכנים בנושאים מנהיגות, הדרכה ושדאות על ידי צוות ההדרכה הבנוי ממורים לשל"ח וממש"צים. הקורס הוא מחוזי. 2) הפעלת קורס מש"צים - המש"צים הם חלק בלתי נפרד מצוות הקורס הקורס המש"צים. כל מש"צ יכול לנסות להתקבל לצוות הקורס בקורסי המש"צים המתקיימים בשנים שאחרי הקורס שלו. המש"צים פועלים במספר ענפים בקורס. הראשון - מנהלת - יד ימינו של מנהל הקורס, ודואגים לכך שהקורס ירוץ כמו שצריך. השני - מנהלה - אחראים לעניינים הלוגיסטיים של הקורס כמו מזון או ציוד קורסי. השלישי - צוות תיעוד - הצוות דואג לצלם ולתאר את הפעילות בקורס. הרביעי - צוות הדרכה - לכל קבוצה מצוותים משצ"ים, שביחד עם מורה לשל"ח מעבירים את התכנים של הקורס. 3) קורס סיו"ן (סיור וניווט) - הקורס מתקיים בבסיס הגדנ"ע בג'וערה ואורכו הוא 10 ימים הכוללים שבת בבסיס. הקורס מתקיים בדיגום צבאי. כלומר הקורס הוא כמו גדנ"ע, רק שהיא כוללת עוד מטרה - העברת נושאי הסיור והניווט ברמה גבוהה מאד לבני נוער. לכל צוות בקורס מודרך על ידי מפקדים מבסיסי גדנ"ע מרחבי הארץ, והחל מהשנה (2005), הקורס מודרך גם על ידי מש"צים שעברו קורס הישרדות (הסבר בהמשך). במהלך הקורס מתנסים במש"צים בניווט ברמות מנשה שבגליל התחתון. הקורס מחולק לכמה מחזורים מכיוון שאת הביקוש לקורס הבסיס בג'וערה לא יכול לקלוט כך שכל מחזור כולל כמה מחוזות. 4) קורס הישרדות - קורס הישרדות מתחלק לשני חלקים: הראשון הוא הכנה והשני הוא קורס. ההכנה היא בת יומיים ומתקיימת כשבועיים לפני הקורס, ובה נלמדים נושאים כמו פיזיולוגיה ותזונה שעוזרים למש"צים להבין את חשיבותם בכל מסע שהוא. הקורס אורך שישה ימים, שהם בעצם מסע בגליל העליון. מטרת הקורס היא ללמד את המש"צים להתמודד עם מצבים פיזיים ומנטליים שונים. את הקורס עוברים שנה אחרי קורס סיו"ן. הקורס הוא ארצי פעילות שנתית: 1) פרחי מש"צים (מסגרת שכרגע נמאת במספר בתי ספר מצומצם) - במהלך כיתה ט' (לעיתים ח'), מתקיימת פעילות במסגרת של"ח שאותה מעבירים בעיקר המש"צים עצמם. במסגרת הזאת, נותנים במהלך השנה המש"צים כישורים, לחניכים, המכונים "פרחים" כישורים שאותם מקבלים בקורס המש"צים, אך המסגרת הזאת מאפשרת להעביר את התכנים בצורה טובה ועמוקה יותר, כאשר במהלך השנה הזאת, ניתנת לאנשים שלא יודעים עדין מה הם מש"צים, להכיר ולהחשף, ומגבירה את המשיכה לקורס. 2) מפגש תחילת שנה - כל מחוז לעצמו מקיים מפגש בתחילת שנת הלימודים, בו הוא מחחלק למש"צים הטריים את כרטיסי המש"צ שלהם. 3) כנס חנוכה - אחרי קורס המש"צים יש נשירה טבעית של חבר'ה, שמחליטים שהמסגרת לא מתאימה להם. הנשירה היא לגיטימית וצפויה. בעצם כנס חנוכה בא לגבש יחד את כל המש"צים שמחליטים שהמש"צים זה "הבית" בשבילם. לכנס מגיעים גם מש"צים בוגרים, אבל מעט יחסית. בכנס כל יום עושים מסלולים כנס חנוכה מתקיים במהלך חופשת חנוכה (אם זה לא היה ברור) בנגב ואורכו הוא יומיים או שלושה. הכנס הוא מחוזי, אך יש סיכוי גבוהה לפגוש מחוזות אחרים. 4) כנס פסח - אם אחרי כנס חנוכה כאבו קצת הרגלים מההליכות, אז בכנס פסח יכאב הראש מחשיבה. כן, איזה באסה - צריך לחשוב. אבך אתם בטח שואלים למה? התשובה היא פשוטה - הכנס הוא יותר משימתי. בכנס יש הליכות אך הן יחסית קצרות. הכנס מתקיים בחופשת פסח שלפני החג וכל שנה משתנה מיקומו עפ"י המחוז המארח - כל שנה הכנס מתארח אצל מחוז אחר. הכנס מיועד לכל המש"צים, ומהווה מפגש גם למש"צים מקורס סיו"ן ומקורס הישרדות.

gorck

New member
יש מקומות בהם....

הקורס מש"צים נעשה בין כיתה ח' לט', עד כה ראיתי את זה רק במחוז ת"א... ואז מסיימים את כל הקורסים עד תחילת י'ב

gorck

New member
לא ידעתי שזאת את....

אצלנו יש גם וגם ליה.... נכון.... ורק שתדעי שלדעתי באמת הגיע לך מופת!!!

ophirein

New member
../images/Emo12.gif

נעשה בין ח' ל-ט'? יענו במהלך שנת הלימודים? או שאולי התכוונת בחופש שבין ח' ל-ט', ואת זה כתבתי

חחח אופיר קבל חח! רק ש...

מהשנה אז חנוכה ופסח ניהיה ארצי חנוכה בנגב פסח בצפון לצערנו לא נארח השנה ולא נארח אפעם... אבל ישר כוח!

ophirein

New member
../images/Emo46.gifאין פסח בירושלים?

אני אראה להם מה זה אין!!!!!!!
רציני צריך לטפל בזה - המתכונת עד עכשיו היתה אחלה

דורמון

New member
סוף סוף מחזירים עטרה ליושנה...

חחחחחחחחחחחחח... אני מושפע קצת מהפסיכומטרי אז תתעלמו... אבל הכוונה היא שסוף סוף מחזירים את כנס פסח לצפון כמו שצריך להיות... ולא זורקים אותנו לכל מיני חורים בקצוות הארץ...

ועוד שתבין הסברנו להם את חומרת המצב

הם לא מבינים שזה ההזדמנות האחרונה שלנו לארח בתור משצים \= נו טוב מה נעשה זה מה שהחליטו אז זה מה שעושים מהשנה חנוכה ופסח ארצי בתכלס זה פצצה ככה נפגשים יותר עם החברה של סיון והשרדות אבל לצערי אני לא באה לחנוכה \=

Spidi man

New member
../images/Emo45.gif אחלה הסבר ../images/Emo70.gif ../images/Emo8.gif

רק חבל שאין מי שיוסיף אותו לרשימת המאמרים בפורום.

למעלה